foto

Robert Mikluš

  • nar. 31.10.1982 (37 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Robert Mikluš je český herec, rodák z Ostravy. Vystudoval Matiční gymnázium, následně brněnskou JAMU, poté pokračoval v doktorandském studiu. Divadlo hrál už od stření školy. Působil v divadelním spolku Tafjun pod vedením Jiřího Popiolka. Výrazněji na sebe upozornil až na prknech brněnské Husy na provázku, ve všech dílech odvážné trilogie Perverze v Čechách. Je členem známého divadelního spolku Vosto5.

Zahrál si ve filmech Největší z Čechů a Muži v říji, televizních filmech Sráči a Roznese tě na kopytech. Spíše se ale objevuje v televizních seriálech. Zahlédnout jsme ho mohli ve třetí řadě Četnických humoresek, Žroutech, ale hlavně v obou řadách Doktora Martina, kde ztvárnil oblíbeného policistu Topinku.

Jakub "SimpanzJi" Kos

Herecká filmografie

Filmy

2021 Zátopek
2020 Chlap na střídačku
Krajina ve stínu
2018 Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (TV film)
Doktor Martin: Záhada v Beskydech
Dukla 61 (TV film)
Čertí brko
2017 Houslová odyssea (studentský film)
Všechno bude fajn
2014 Dědictví aneb Kurva se neříká
Isabelle (studentský film)
2013 Roznese tě na kopytech (TV film)
2011 Sráči (TV film)
2010 Největší z Čechů
2009 Muži v říji
2005 Gorila: Příběh opičí (amatérský film)

TV seriály

2020 Po hlavě (TV seriál)
Dream job (E03)
Zrádci (TV seriál)
Ze života pozůstalých (E03)
Hlavně ať se to nedozví máma (E02)
2019 Občanka (TV seriál)
Řezáky útočí (E14)
Volby (E04)
Princip slasti (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 2 (E02)
Sever (TV seriál)
Střet zájmů (E02)
Strážmistr Topinka (TV seriál)
Zločin na svatbě (E13)
Zločin v kostele (E12)
Zločin v knihovně (E11)
další epizody (13)
2017 Specialisté (TV seriál)
Dívky (S02E02)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Mrtvý muž (E09)
Anděl odplaty (E02)
Taxikář (TV seriál)
Utrpení herce Mikluše (E08)
První republika (TV seriál)
Díl dvanáctý (S02E12)
Díl jedenáctý (S02E11)
Díl desátý (S02E10)
další epizody (7)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Americký sen (E07)
Žrouti (TV seriál)
Epilog (E09)
Souboj titánů: Finále (E08)
Souboj titánů: Steak (E07)
další epizody (9)
Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
Porod (S02E15)
Jako kočka (S02E14)
další epizody (16)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Konec doktorů v Beskydech (S01E16)
Ohrožený druh (S01E15)
Erotománie (S01E14)
další epizody (16)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Maruška (S01E06)
2012 Vetřelci a lovci (TV seriál)
Užij si se psem (E03)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
První casting (E04)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Rozsvěcet se nevyplácí (E11)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Havrani (S03E06)
Dědic (S03E05)

Dokumentární

2018 Defenestrace 1618 (TV film)
2015 Film o seriálu: Doktor Martin (TV film)
2009 Cirkus Havel (TV film)

Divadelní záznam

2017 Lásky jedné plavovlásky, plavovlásky jedné lásky (divadelní záznam)
2016 Leoš aneb Tvá nejvěrnější (divadelní záznam)
2014 Tichý Tarzan (divadelní záznam)
2012 Balada pro banditu (divadelní záznam)
2009 Raskolnikov: jeho zločin a jeho trest (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2019 26. Český lev (TV pořad)
2017 Ceny Thálie 2016 (TV pořad)
Tajemství těla (TV pořad)
2016 Kvůli čeho? (TV pořad)
Luxus na talíři (TV pořad)
2014 Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)
2011 Do roka a do dna (TV pořad)
2009 Záhady duše (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2016 Luxus na talíři (TV pořad)