Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

InJo 

všechny recenze uživatele

Má to několik podstatných failů (obsazení Bartošky do pro něj zcela nevhodné role, podivně zrealizovaná finální scéna, která měla být vrcholem filmu), ale pořád mi z toho vychází mírný televizní nadprůměr. Hlavně zásluhou Jaroslava Plesla, temného ladění a i samotné zápletky, která má hlavu i patu a dalo se z ní vyždímat prvotřídní kriminální drama. Škoda, je totiž vidět, že Sedláček by to za správné konstelace hvězd mohl zvládnout na výbornou... 60 % ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí režisérova schopnost budovat atmosféru pomocí hereckých výkonů. Asi na všech jeho filmech, které jsem doposud zhlédnul (Pravidla, Muži v říji a totonc). No a to ostatní jde úplně mimo mě, především vizuálně pro mě úplně hrozný (ten přefiltrovanej, hnusně barevnej digitál, televizně vypadající steadycam i jeřáb,...). Ale zajímavej týpek, rozhodně mě baví co a jak říká, jen si najít nějakýho člověka s výtvarným talentem nebo alespoň nějakým citem k sobě, a budeto! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sedláček je prostě bambula, co by poslal do kytek i scénář od olympijského vítěze v psaní scénářů. To ovšem neznamená, že bych se zrovna chtěl zastávat pana Zapletala, protože mám dojem, že i on se nám do toho všeho místy pěkně zapletl. Film není holka, abych s ním vydržel nudné a trapné rande kvůli sexu, takže v případě Sráčů a mého hodnocení platí staré dobré pořekadlo "na hrubý pytel hrubá záplata." ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Místy spíše asi nechtěná parodie... než zamýšlené krimi. Jinak mi vadily mi barvy (zvolené filtry), zvuk a dialogy. Televizní formát asi nemůže být v kabátu "celoplátna", tudíž nehodnotím. Potěšil z herců tradičně Norbert Lichý, který má takové to civilní herectví pana Hrušinského, který vlastně ani nehrál, ale jen "byl" tak jak ho znám z baru Alibaba, dále mě potěšilo cameo tlumočníka Kostase Zerdaloglu (pana Krysy z Mandragory), který klidně mohl dostat větší prostor a pan Čtvrtniček, kterému lebkoun nebývale sedl. Plesl měl alespoň mile melancholický kukuč, takže se dalo na něj dívat. Dialogy co se týká polštiny nebyly zcela reálné, kdy vzbuzovaly asi (ne)chtěný humor, zejména pro obyvatele, jež pořád neví, že Třinec neleží na Moravě, ale ve Slezsku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 3/10 Prostředí 8/10/// +Jaroslav Plesl, zaujalo mě prostředí kde se film odehrával, docela neokoukaný casting hlavně z řad polských a slovenských herců, zápletky taky mají něco do sebe, stejně tak i finále -hodně nevýrazná hudba a tedy i málo napětí, mohlo ho klidně být víc, stejně tak i akce a některé postavy mohli být čitelnější/// Že by snaha o českou gangsterku? Chvilku mi trvalo, než jsem to rozluštil, hlavně kvůli špatně odhadnutelným postavám. Nakonec to tedy není takový sub žánr jak jsem čekal, ale špatné to nebylo. Nevíc zaujal Jaroslav Plesl, který byl opravdu přesvědčivý./// Celkem 63%/// ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když Martin (Jiří Bartoška) dostane zprávu o tom, v kolik hodin proběhne přepadení vozu s penězi, je v ní napsáno 10:45. Následně hned odjíždí na místo přepadení. Na mobilu je ale v horní liště jasně vidět, že ve skutečnosti je už 13:33. (Korvent)
  • Natáčení probíhalo v Třinci a Ostravě. (Giuseppe)
  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama