Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 396)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Historicky duchariny mam rad a tenhle patri k tem lepsim, ale zase precejen par problemu tu je. Pribeh jede vicemene v klasickejch predvidatelnejch kolejich, vysvetleni o co tu jde taky neni buhvijaky a zaver je lehce stupidni. Ale zase to vynahrazuje solidne hrajici Radcliffe a hlavne perfektni atmosfera s par solidnima lekackama, vicemene od zacatku do konce obstojne napinavy a vizualne moc pekny. Celkove jsem sice spokojenej, ale furt to bohuzel neni na vic nez lepsi 3*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mělo to místy tíživou atmosféru, správné tóny, dusno, které by horory měly produkovat, ale bohužel se to vždy tak nějak rozplynulo do neznáma, že člověk ani netušil, jestli se opravdu bál, nebo si to jen namlouval. Hrozně mě rozčilovalo, že se milý Artůrek na nic neptal - posílají ho domů, dějí se divné věci a jeho ani nenapadne se zeptat proč, co, jak, kdy? Mělo to svou záhadu, ale k mému neskonalému zklamání zůstala nevyřešena. Knihu jsem nečetla, ale takhle na mě celý film působí značně nedomyšleně. Harry, tedy Artur to tak nějak zahrál, ale nepřišlo mi to na kdovíjaký výkon. Ale i tak mám pocit, že ze sebe vymačkal, co to dalo, protože prostě podle mě neumí moc dobře hrát... Ale zpět k samotnému filmu a jeho závěru, který se nevyvedl - nejprve si zaplavali v bahně a pak si nechali poplácat vlakem po zádech; přišlo mi to dost samoúčelné, hlavně to potápění v bahně - to aby se do filmu nacpala další ječivá scéna? Kdyby se více rozpletla záhada a já věděla, jestli se bojím nebo si to jen namlouvám... dala bych vyšší hodnocení. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Když máte roli, která obnáší asi 10 vět, tak potřebujete dobrého herce, který umí hrát každým svalem v obličeji, a ne prkenného Radcliffa. Celý film je pouze o tom, že Radcliffe chodí po strašidelném domě a každých pět minut na něj něco vybafne, a on u toho vypadá, že přemýšlí, co si udělá k večeři. Neuteče, protože to by film musel skončit po 15 minutách. Kromě laciných lekaček film nic jiného nenabízí. Radši si pusťte The Conjuring, to je úplně jiná liga. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Filmársky brilantný viktoriánsky horor a jeden z filmov, ktorému som v návale hororovej eufórie schopná odpustiť plytký scenár a nedomyslenú pointu. Toto je priam formálny orgazmus a podobné stiesňujúce pocity ma zaplavili pri nedávnom sledovaní pochmúrnej dickensovskej série Great Expectations. Sugestívna duchárska lahôdka, ktorá si vystačila bez hektolitrov krvi a strohou vynikajúcou kamerou, dobovou ťažkopádnosťou a vizuálnymi perličkami (hmla, bažiny, dážď, strašidelný dom,...) spôsobuje príjemné mrazenie a naplno pohltí svojou tajomnou atmosférou. Žena v čiernom sa síce nemôže zaradiť medzi áčkové horory (Tí druhí, Šiesty zmysel) iba kvôli tomu, že nedisponuje žiadnou šokujúcou pointou, no v tomto prípade si bez výčitiek pridám, pretože toto je kategória hororov, aké zbožňujem. Z Radcliffa sa vykľul výborný charakterný herec a jeho strhaného unaveného Arthura Kippsa som mu verila od začiatku do konca. Jednoducho som nadšená. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

James Watkins úplně obrátil notu, když z agresivních výrostků přešel do klasické secesní duchařiny, ale laťku své pověsti, nastavené svojí prvotinou, rozhodně doskočil, protože to pere do diváka s takovou razancí, až jsem si kladl otázku, kde sakra ten člověk celé ty roky byl, když všichni brečeli na skomírajícím žánrem. Je to vlastně těžká frajeřina bafat na diváka tak předvídatelně a přitom s takovou drzostí a nesmlouvavostí, ve které umírají malé děti, a záhada se rozplétá v rychlém tempu, přičemž si film udržuje onu britskou rozvážnou distingovanost a mírný odstup. Od dokonalosti se to odchyluje pouze typově nepadnoucím Radcliffem, který, nic proti jeho výkonu, prostě ještě na takovou roli nedorostl. Jinak hluboká poklona před režisérem. 4 a ½. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Před začátkem natáčení se Daniel Radcliffe (Arthur Kipps) sešel s psychologem, aby lépe porozuměl své postavě. (LUKICKK)
  • Hrací skříňky a mechanické hračky, které se objevily v dětském pokoji, jsou původní kousky z 19. století. Nejedná se o repliky, produkci je zapůjčil sběratel. (Nine)
  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama