Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Abych hned z kraje přiznal barvu - Pohlreich mě nikdy nebavil, už v Ano, šéfe (kteréhožto jsem díky tomuhle faktu viděl pouze pár dílů) a tenhle pořad není výjimkou. Nejsem fanoušek vařících pořadů (Kluci v Akci, Prima Vařečka, Babicovy Dobroty, etc.) a nejsem ani fanoušek vykrádání cizích konceptů bez inovací (Hell's Kitchen). Nemá tedy smysl v hodnocení chodit výš než na dvě hvězdy, protože tato kritéria Na Nože nesplňují. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si jen tak z nudy pustil celou sérii pořadu "Na nože!" znovu na Streamu, abychom mohl konečně uzavřít i svůj komentář (všechno předchozí jsem raději smazal, protože to bylo fakt dlouhý a komu by se to chtělo číst! :D). Celá tahle kuchařská show měla své chybky a mouchy (často spíš masařky), ale jako celek ve většině případů fungovala, ať už to bylo chtěně (zajímavé úkoly), nechtěně (neschopnost kuchařů nakrájet cibuli, něco uvařit, něco vykostit, rozpoznat suroviny podle chuti), díky přítomnosti amatérů (fandil jsem Ivětě, nó), neschopné porotě (Eva "papoušek" Filipová) nebo vtipnosti soutěžících (Jirkovo "zmrdi" mě dostalo do kolen). Pár slov také k vítězi - Robertovi jsem nefandil, ale zasloužil si to rozhodně víc než "Já, kuchař první" Jarda! ()

Reklama

pabelito odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nepochopenie konceptu programu zo strany dramaturga. Relácia vychádza z americkej reality show Masterchef, ceska mutacia je vsak iba obycajny "padělek". Zatial co Gordon Ramsey hlada najtalentovanejsieho "amaterskeho kuchara", Zdenek Pohlreich sleduje absolventov ceskych kucharskych ucilist ako robia "gulasovy zaklad". Cela ta relacia je zla uz od zaciatku, jej tvorcovia sa nevedia rozhodnut, co vlastne chcu a koho vlastne hladaju. Je to skoda, lebo Masterchef ma na celom svete miliardu mutacii a vo vacsine krajin islo o divacky trhak typu American Idol a v mojom pripade aj jeden z najoblubenejsich programov. Na Na noze mi uplne najviac prekaza vyber sutaziacich. Vacsinou ide o neskutocnych sedlakov, ktorych by Ramsey este na prvom castingu poslal "do prdele". Vrcholom je scena, ked vsetci dostanu ulohu spravit kuraciu roladu na hocijaky sposob a vsetci (ale uplne vsetci!) do toho draheho luxusneho francuzskeho kurata narvu zemlovku s petrzlenovou vnatou a vyslahanymi bielkami... Proste grc. (Fakt odporucam pozriet si ten Masterchef) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předešlé výlety zaslouženě populárního Zdeňka Pohlreicha do kuchyní byly vždycky jiné, nové, svěží, lákavé.. pravdivé. Záleželo na tom, jak moc naivní je provozovatel nebo jak velké prase je kuchař.. Show Na nože! je často hodně monotónní, a milovaného šéfkuchaře (i když méně nabroušeného, přesto bravurního) je v ní trestuhodně málo. Což je dramaturgické selhání. Přesto ale jde v rámci českých reality-show o naprostou špičku. Kuchařské klání vrcholí (skončila dvojice amatérů Iveta a Lukáš, zřejmě nejsympatičtější aktéři show) a já se těším, co bude příště. Nutno podotknout, že úkoly nejsou špatné, místy dokonce vynikající a vpravdě originální, a naštěstí je to stále hlavně o vaření (kdykoliv se v závěrečných dílech objevil někdo „z rodiny“, otevírala se mi kudla v kapse – ostatně stejné pocity mívám pokaždé, když promluví neoriginální a afektovaná dáma z porotcovského tria). Emoce jsou, napětí taky, nějaká kuchařská zajímavost jakbysmet, takže dávat na české poměry něčemu podobnému odpadové hodnocení může jen někdo, jehož největší gastronomický výtvor jsou a vždycky budou párky s hořčicí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem (mám) raději, když jede Zdeněk Pohlreich sólo. Přece jenom je s ním větší prdel a dá více vyniknout svým bohatým zkušenostem. V této kulinářské show sice tady dávám některým soutěžícím dobrou sodu, ale už to prostě nebylo ono. Navíc na to byli tři a zvláště ta ženská mi lezla na nervy. Bylo ale zajímavé sledovat, jak si „soutěžící“ poradili ve stresových situacích, páč jak bych tam asi mrdl po někom nožem a šel do řiti… ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)
  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)

Reklama

Reklama