Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (492)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Životy finančně negramotných pitomců by se neměly zfilmovávat. Nemají totiž žádnou šanci mne uspokojit, tedy s výjimkou Thomase Hadena Churche, který svého opivněného taťku sehrál tradičně skvěle. Já zkrátka nemohu být spokojen s tím, že jsem odzíval všechny nekonečné scény, v nichž mělo sexuální napětí sálat z obrazovky po celé místnosti. Možná je to tím, že jsem divný, protože mne dvanáctileté slečny ani zralé ženy s rozmlácenými obličeji příliš nevzrušují, i když tolik vychvalovaný orál s kuřecím stehýnkem mi jistou zábavu poskytl. Celkově mi však Zabiják Joe nápadně připomíná zbytečný film o zbytečných lidech, kteří zabili skoro dvě hodiny mého času. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak to bola jazda. Prvý film, u ktorého plne chápem prístupnosť NC-17. Na R by sa to vlastne ani nedalo zostrihať, pretože by zmizla najlepšia scéna - Gina a jej deepthroat s Matthewovým kuraťom. :D Nebyť na môj vkus príliš otvoreného (aj keď uznávam, že rozkošne haluzného) záveru, bola by to asi plná paľba. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chvíli to sice vypadalo na volné pokračování Melova Pana Bobra, ale nakonec z toho vzešlo nádherné Blood Simple římská dvě. Z dědy Willieho je totiž i na prahu osmdesátky nekonvenční vymítač pruderie a po vzoru Coenů názorně ukázal, že v Texasu v tom jede každý sám. Místy sice na jižanské rudé krky příliš konverzační (to bude tím divadelním původem předlohy), ale nestěžuji si - vždyť to celé uteklo jak panenství nebohé Dottie.. Jinak pro mě ne zas tak překvapivý úkaz, že když dá Matthew stranou břišní destičky, bronzovou pleť a sluncem vyšisovaný účes, objeví se nový člověk - herec. Památnou scénu se smaženou kuřecí nožkou mohla doplnit ještě jedna, kde by Killer Joe vylízal zbytky barbecue omáčky z misky položené na bujně zatravněném pahorku "town bike" Sharly - pak by byla reklama na produkty KFC teprve komplexní.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, opět jsem něco dlouho odkládal, a teď toho lituju. Výborný pochmurný thriller, který byť pomalu ubíhá, vsází po většinu stopáže na dialogy a má jednoduchý a přímočarý děj, tak si diváka získává precizními hereckými výkony všech hlavních postav, několika silnými a nezapomenutelnými scénami, dostatečnou a propracovanou syrovostí a nápaditým závěrečným kickem všech do prdele. Snímek velmi podobný loňským 7 psychopatům, ale pro mě mnohem lépe uchopitelný a plnou palbou ocenitelný. Doporučuju s poznámkou, že pomalé tempo nemusí sedět každému. 90% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Joo, tak závěr byl vážně dobrý! A vtipný! Škoda, že se tak nedělo po celou délku tohoto skromného dílka. Nebo mi to tak připadalo...navíc, přehršel ambicí může být naškodu. Tady je zabiják ale úplně někdo jiný nebo něco jiného...tím je příběh, který je dost neucelený a nezajímavý. Rychle zapomenutelný sled událostí nedává prostor dané situace vstřebat a i ten dobrý konec, byl trochu divný! 40% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa od 8. novembra do 15. decembra 2010 v New Orleans. (m.a.t.o.)
  • V jednej scéne sa Dottie (Juno Temple) pýta Joea (Matthew McConaughey) či je rovnaký detektív ako Magnum. McConaughey mal v roku 2007 stvárniť Magnuma v jeho remeaku, avšak natáčanie sa napokon neuskutočnilo. (toi-toi)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama