Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (519)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám tolik dovolené, abych trávil pět neděl v baloně, kmital do středu Země, potuloval se v okolí Měsíce a rozhodně nevydržím z dechem na potopení do hloubky 20.000 mil. Na cestu na tajuplný ostrov jsem si však čas našel a zjistil jsem, že tvůrci hledaného místa neměli žádnou výraznou fantazii a autoři rodinných trampot se taky příliš nezapotili při dumání nad scénářem. Prostě jsem si připadal jako japonský turista, který si doma prohlíží fotky nafocené při běhu Českým Krumlovem a zklamaně zjišťuje, že nic výjimečného vlastně neviděl. Vlastně viděl - slečnu Kailani, jejíž přítomnost sice nezvyšovala kvalitu snímku, ale je zase dobrým důvodem pro to, abych se nesmyslně podíval na tento průměrný snímek ještě jednou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"No vidíš a ani to nebolelo." - "Teba určite nie." Hm, tak s Brendanom Fraserom resp. s jeho postavou vypiekli tvorcovia dvojky vskutku megabrutálne, to sa len tak nevidí. No nič, ide sa ďalej. Dvojka je jedna obrovská, možno ba priam až gigantická hovadina, plná wtf nelogickostí (harpúna hodená POD vodou, lietanie na včelách). Dobrou správou však je, že to vôbec nevadí a všetky tie blbosti naokolo vám na tvári vytvoria úsmev. Ak nie, tak nie. Mne vytvorili. Do toho The Rock, zachraňujúci od prúseru ďalšiu sériu a vydaril sa aj zvyšok kastingu (všetci sú milí, fajn a zábavní a obľúbite si ich). Najviac ma potešili absurdné vtipy typu "hra prsných svalov", no zabudnúť nesmiem ani na megapôvabný spev pri ohni. Chcem trojku! ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Už viem kam pôjdem najbližšie na dovolenku, na tajuplný ostrov. Je to úplne zadarmo, netreba žiadne letenky stačí len veriť Verneovým historkám a povoliť uzdu fantázie a zažijem niečo čo som ešte nezažil. Toto dobre spracované dobrodružstvo dostalo do vienka vtipnosť a dobré nové nápady v podobe obrovských lietajúcich včiel, ktoré slúžili ako taxík v úchvatnom pralese, ale aj nebezpečná podráždená jašterica, ktorú neodradila ani nosová päsťovka a veľmi dobré sfilmovanie akčných momentov s výraznou podporou hudobného ozvučenia(boj s jaštericou a aj vtačie nálety). Dwayne Johnson zapadol do príbehu, ako šnúrka do topánok a jeho svalnaté telo dostalo adekvátne využitie ako pumpa lásky, alebo otvárač na staré zhrdzavené poklopy. Prekvapením sa stal Luis Guzmán, ktorý z krimi žánru presedlal do rodinného sedla, v ktorom jasne nominoval svojimi vtipnými dialógmi. Mňa to dostalo, takže 70% bez mihnutia oka. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Možná by to nebylo tak strašné, ale odradilo mě hned několik věcí. Jednak toho dětského herce fakt nesnáším a přijde mi neuvěřitelně nesympatický. A za druhé, i když budeme respektovat zákony filmu a akceptujeme, že na světě tákové místo naruby doopravdy existuje, stále se zde vyskytuje mnoho nelogičností a kdo bude pozorně sledovat, objeví dokonce i minimálně 10 filmovych chyb a to musím říct, že jsem se nijak nesnažil je vyhledávat. 30-40% ale jako pohádka pro děti možná dostatečmé. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky nevkročíš. Toto rčení u tohoto filmu platí víc než kdy jindy. Frasera vyměnili za Johnsona a jediný koho jsme již viděli je ten mladík Josh. V jedničce sympaťák, tady nehorázný fracek. Dwayne Johnsona mám rád. Ve filmu Doom nebo Kráčející skála je eso. Ovšem sem zapadá asi jako Darth Vader na Loď Enterprise. Vyměnit Trevora (Brendan Fraser) z minulého dílu byla prostě chyba. Zbytek herců je opět na facku. Pilot vrtulníku, který mě iritoval od začátku do konce. Hrůza. Chudák Michael Caine, který ač perfektní herec, tak se špatným scénářem těžko něco zmůže. Film se chlubí pěknou vizualizací ovšem příběh, scénář a dialogy zůstaly šeredně pozadu. Tušil jsem, že to bude béčko, ale abych se nudil od začátku do konce. To byla podpásovka. (30 procent) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Helikoptéra na Palau má registračné číslo začínajúce na N. To znamená, že vrtuľník je registrovaný v USA. Palau je však súčasťou Mikronézie, preto by sa malo registračné číslo začínať na V6. (beso74)
  • Podle souřadnic z mapy Tajuplného ostrova by byl ostrov nejméně 3 000 km od ostrova Palau, nikoli 100 mil, jak je zmíněno ve filmu. (rakovnik)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama