Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

Revanx 

všechny recenze uživatele

Priznam sa, že tento prequel ma zaujíma ešte viac ako pripravovaný sequel. A to z jediného dôvodu - Gnaeus Cornelius Lentulus Batiatus bol v pôvodnom Spartacovi tou najlepšou postavou a všetci ostatní mu nesiahali ani po päty (bohuzial ani hlavný hrdina). Takže spokojnosť, Batiatus je späť a seriál je hádam ešte lepší ako originál z ktorého vychádza. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Miluju nové díly nových seriálů, které se odehrávají před starými těch starých....To pak uteče prvních šest epizod, já se začnu konečně orientovat a ejhle - konec setu. Člověk mírně zmateně očekává toho Sparťana a oni mu tam pořád lezou jenom přiteplelí sešívanci. Na tento konkrétní aspekt, tedy vykroucenost díla, si stěžuje řada okolopíšících. Uznávám, že víc gey by to bylo už jen tehdy, kdyby ta krev, cákající i z nakopnutých zdí, byla růžová. Scénky mordýřů, vykusujících si mandle, mi nedělají nejlépe u žaludku. Nu co už, taková je doba. A asi byla i tenkrát. Vlastně nejspíš dycinky, buďme toleroušci, žžže. No a recipročně tam občas něco ukážou i kočeny. Jak to tak po sobě čtu, vypadá to skoro na odpad, ovšem ne-e. Intriky, relativní dobová přesnost, řežba..... hodnotím to jako Řím, ale s větším množstvím naturalistického násilí. A bohužel i nahých mužských prdelí. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Příliš málo soubojů. Sice je super, že nám tvůrci tímto dokreslili příběh nastíněný předchozími sériemi, ale chtělo to víc arény a méně intrik a keců. Jestli jsem předchozím sériiím, které jsou spojeny v jednu, dal "fivestar" hlavně za Andyho Whitfielda , pak v Bozích arény už není Spartacus vůbec a proto už mě to tolik netáhlo. Ale trochu mi to vykompenzoval zmrdeček Ashur, takže zde je pátá hvězda za Nicka Tarabaye. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Gannicus je borec. Jednoznačně sympatyčtější postava než sám Spartakus od druhé série. Jeho krédo, že z čeho se nevychlastá z toho se vyšuká je dobrej kontrast ke Spartakovi samotnému. Škoda, že se musí zamilovat blb. Prequel není zbytečně natahovanej. Odsejpá to, baví to. Závěrečnej masakr v aréně je prvotřídní. Ale zase u mě osobně spíš vyhrávají zákulisní tahy, který prostě tvořej kulisu. Možná občas lepší než první série a určitě lepší než druhá. 95 procent. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jen oddychová prequelová výplňovka před regulérní druhou řadou Spartaka.Bohové arény ničím nepřekvapují a divák pouze čeká na všechny povinné zastávky,kterými si musí projít,aby známé postavy dorostly do té podoby,v jaké jsme je poprvé potkali.Gannicus má charisma,John Hannah opět herecky táhne každou epizodu a finálním,snad desetiminutová řežba v ohnivém kruhu dá vzpomenout na to nejlepší z Krve a písku,ale šest dílů je zkrátka málo na to,abych se skutečně vžil do příběhu,který nám tvůrci předložili.Na zabavení každopádně solidní,ovšem od pokračování Spartakových osudů rozhodně očekávám víc. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)
  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama