Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Rekvalifikace mapuje situaci člověka, který svým věkem přesáhl padesátku, přišel ne vlastní vinou o práci, a nyní ji hledá. Příběh pana Zrzavého je napsaný podle neobyčejných zážitků obyčejných lidí. Jeho vzorem jsou tisíce odborníků ve zralém věku, kteří vlivem vnějších okolností přišli o práci. Poněkud absurdní dobrodružství nezaměstnaného pana Zrzavého se prolíná s příběhem mužů z druhého konce společnosti. Mafiáni Oskar se Žoržem si užívají života plnými doušky. Mají na to. Je vůbec něco, co by si nemohli dovolit? Jestli něco takového existuje, uvidíte ve filmu plném absurdit, paradoxů a humoru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, střední část nebyla tak špatná... ale ta televiznost z toho kouká na všechny strany a ubíjela mne neschopnost střihače prosadit si teď, v této chvíli, kdy je to potřeba, střih, a ne pokračování záběru a dalšího žvatlání. Některé scény jsou slušně vypointované (Oskar u doktora, přijímací pohovor na zametače, háček na obraz), ale jiné jsou zoufale nevtipné. Přitom samotný nápad je dobrý, ba nosný, zvlášť v dnešní době, ale takto zpracované je to jen roztahaná bakalářská povídka. "Milí Bakaláři, jednoho dne jsem ne vlastní vinou přišel o práci..." Slušná kamera, ta se mi líbila asi nejvíc. Ale jinak by tomu prospělo hlubší dramaturgičtější propracování, aby nešlo jen o jednoduchou a rychlou historku, spíchnutou stylem Černých ovcí. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je skvělý. Jen se jeho přetvoření do filmové podoby nějak nepovedlo. Myslím si, že se na téma 50letého člověka, který marně shání práci, dal natočit film daleko zajímavější. A vůbec by nemusel být pojatý jako komedie, neboť na nezaměstnanosti nic humorného není. Jako nešťastné vidím už samotné prolínání dvou dějů. Nejzajímavější a pravdě nejpodobnější se mi jevilo školení doc. Veselého ze sociologicko-psychologické poradny. Připadá mi nesprávné vtloukat do hlavy nezaměstnaným ono „pozitivní myšlení“. Učit je, že nejsou nezaměstnaní, ale práci hledající, tvrdit o poloprázdné sklenici, že je z poloviny plná a jiné nesmysly. Já osobně jsem pro to, dívat se pravdě do očí a označovat věci, děje a situace pravými jmény. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Rezie je hrozna a cely film pusobi strasne amatersky, vcetne hercu. Nevim ale, zda to nebyl zamer. Scenar a dialogy jsou ale neskutecne trefne a temer presne vystihuji neduhy dnesni doby. Pan Zrzavy a jeho problem se zamestnanim byl vyborny, skoda vedlejsi linie s mafiany, ta byla o poznani slabsi. Kazdopadne ten film ale vsem doporucuji, za podivani to stoji. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Když bych tento film nebral vážně a bral to jako satiru, tak by se to možná dalo. Asi dvakrát sem se i zasmál, ale jinak tento film je směs trapnosti a amaterismu. Štancel jako režisér hrůza, scénář ten je ještě horší a kameraman ten taky za moc nestál. Nejvíc, co mě dostalo, že mají kameru na tv filmy. Rekvalifikace je důkazem toho, že dnes tu může točit každý blbec, který sežene peníze na film. Nechápu, kdo financoval tento film, vím jen, že měl dobrou reklamu, ale v kinech propadl a já se ani nedivíím. Dát za toto peníze za lístek do kina, tak je chci za každou cenu zpátky, protože toto je zlodějna, chtít za tento film jakoukoli částku. Jedinný světlý moment na filmu je Pavel Vondruška, který tu hraje dědulu s Alzeimerovou nemocí a Sitta se Štolpou. Jinak je to jedna jedná velká trapná, nudná, rádoby komedie. Ale na druhou stranu je dobře, že se někdo pokusil natočit film o problému dnešní doby. Nezaměstnanosti.20% ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem shlédl těch několik málo filmů s Vlado Štanclem vím, že v budoucím životě nechci být ani mouchou, abych mohl koukat na ženské v koupelnách, ani slavnou zpěvačkou, ani vítězem tour de france, ale jedině Vlado Štanclem. Ten člověk je prostě bůh, jeden z nejlepších komiků, co se kdy narodili. Už jeho image je k počůrání se smíchy, a co teprve když promluví svým nářečím, a co teprve když pronese nějakou tu hlášku. Například z tohohle filmu si pouštím jednu scénu pořád dokola (já se nezlobím... já jsem nasranej!) a chechtám se, až sousedi bouchají na topení. Čili 50x shlédnutá dvouminutová scéna, to znamená 100 minut maximální zábavy, i kdyby všechno ostatní ve filmu byl odpad (což ani náhodou není), je to jasných pět a né že né. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama