Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hity, provokace, bitky. Přesně proto hokej miluju a přesně proto mi ho chybí hrát. Tohle je lehká a zároveň brutální komedie, podle mě taky nejlepší film o tomhle sportu - jak po americku vyhrocuje, přitom ale zachycuje tu pravou podstatu tvrdý stránky věci. Seann "Stifler" super blbečkem a Liev Schreiber ultimátním veteránem drsňákem. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vedení kanadsko-americké NHL asi moc radosti z tohoto snímku (ve světle skutečnosti, že za posledních pár let se snaží „očistit hru“ a zvýhodnit technické hráče), mít nebude, nicméně řekněme si upřímně, bez bitkařů typu Douga Blatta (resp. S. W. Scotta) by to nešlo. Pěstní (férové) souboje, (čisté) hity,.... to je koření hokeje, které k němu neodmyslitelně patří stejně jako (pivko ke knedlo zelo....) resp. parádičky J. Malkina či S. Crosbyho. Kdo s tímto nesouhlasí, plete si jednoznačně sporty a raději si zajde na „Holiday on Ice“ a „čtverného axela“ J. Pluščenka. Příběh snímku Goon se ohání přívlastkem „Based on a true story“. To prosím berte s (notnou) rezervou. Byť pravda, v nižších soutěžích se to řeže hlava nehlava a krásy to moc nepobralo. Je to tak 75x25 (ve prospěch fikce), nicméně to(a) nejdůležitější (myšlenka) je zachováno(a). Hokej je skutečně tvrdá (týmová) hra, kde jedinec (byť sebelepší) sám nic nedokáže. Správné složení týmu je pořádná alchymie, což snímek (byť poněkud netradičně svérázně :-) i do(u)kazuje. A vzhledem k faktu, že se nebere příliš (resp. téměř vůbec) vážně, tak mě naopak ta totální přepálenost, společně s pár dobře mířenýma hláškama z „testosteronově provoněné“ hokejové šatny a dobře zvoleným castingem (duem S.W.Scott-L. Schreiber) nejednou dokázala vykouzlit potutelný úsměv na tváři a já se přistih, že mám hubu téměř od ucha k uchu. A souhlas, ani ta (ne)tradiční romantická linka to tentokrát nepohřbila. Ono taky, když se vám holka přizná (vyzná z lásky) slovy: „už mě ani nebaví (nenaplňuje) chrápat s jinými chlapy“....to se potom na ni ani nemůžete zlobit :-) Přesto upřímně přiznávám, osobně jsem čekal od Goon ještě přímočařejší tah na branku. Body u mě nicméně M. Dowse sbírá min za skutečnost, že jsem dostal obrovskou chuť nazout (si) brusle, obléknout chrániče, helmu, popadnout hokejku a když už ne přímo shodit rukavice a rozbít někomu (si) držku, tak min rozvěsit někoho po manťáku, popř. hodit někomu „stroma“, jednoznačně ANO. „Hloubku“ u Goon (ikdyž určitá reflexe tu je) opravdu nehledejte, ale jako večerní relax k pivku(m) (naprostý souhlas s uživ. Chosef76) po náročném dni, je naprosto dostačující. P.s. min za závěrečný (zkrvavený) úsměv L. Schreibera si snímek palec nahoru zaslouží. P.p.s zajímalo by mě (a tímto ho zdravím) co (by) na snímek říkal David Kočí?! Objektivně za silné 3*, subjektivně za silné 4* :-) zajímavý komentář (pro mě): uživ. Gilmour93, výstižný komentář: (pro mě) uživ. JFL, ivan¬_drago ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hokej je môj najobľúbenejší šport, ale toto (ako už s plagátu vidieť) je skôr boxersky ring, len na lade. Seann William Scott alias Stifler a Liev Schreiber tvoria duo absolútne dokonalého castingu a boxerských protiváh. Nakoniec ma Goon vo veľa veciach prekvapil a v samotnom výsledku aj bavil. Nečkal som akú rolu dostane Stifler, ale vynikajúco mu to sadlo, hlavne v tej druhej ne-boxerskej línii, ktorá ma prekvapila a bavila miestami viac, ako samotný hokej (pretože ten tu za veľa nestál). 80% - 4* ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako velkého fandu hokeje byl tenhle film hodně očekávaný a předem jsem se bál průseru. Průser se naštěstí nekonal. Film je samozřejmě hodně přitažený za vlasy, ale to se dalo očekávat a nějak se lidi do kina musí nalákat. Výběr Stifflera do role bitkaře, co sotva uměl stát na bruslích byl parádní krok a tahle role mu sedla. Film bych vůbec neoznačil jako komedii, ale pouze jako sportovní životopis. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se tohle může někomu líbit, to mi hlava nebere. Ale věc každýho, každý má svůj názor. Bitky v hokeji - tak přehnané, kde musí stříkat krev a létat vylámané zuby. Divím se, že to Seann William Scott přijal, aby se účastnil v tomhle braku. Takže je mi líto, dokoukal jsem film s těží. Samé demetní bitky a nudné konverzace, trapní herci. Hodnocení je jasné: 0% = odpad! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Doug Smith si v 90. letech zahrál 2 zápasy v AHL za tým Springfield Falcons. Nezaznamenal žádný bod, pouze 14 trestných minut. (Luky-7)
  • V posledním zápase cca v 75 minutě filmu říká Laflamme (Marc-André Grondin) Dougovi (Seann William Scott) na střídačce, že další gól dá pro něj. Naskočí na led a s držením hokejky na levou stranu proklouzne mezi dvěma obránci, když ale dělá backhendový blafák brankáři a těsně mine branku, drží hokejku napravo. Každý, kdo někdy hrál hokej, ví, že tohle není  možné. (will_hunting)
  • Eugene Levy, který si střihl roli otce postavy Seanna Williama Scotta, je známý především svou rolí z kultovní komediální série Prci, prci, prcičky, kde se se Scottem setkal. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama