Millennium (TV seriál)
Akční / Krimi / Mysteriózní
Švédsko / Německo / Norsko / Dánsko, 2010, 6x90 min
Daniel Alfredson, Niels Arden OplevPlakáty
Seriál dle knižního bestselleru předčasně zesnulého švédského novináře, aktivisty a autora Stiega Larssona - Millenium (vydány 3 díly, plánováno bylo 10). Sledujeme Lisbeth Salander, mladou inteligentní dívku s fotografickou pamětí, umnou hackerku, asociálního člověka, který si prošel mnohým, a Mikaela Blomkvista, investigativního novináře magazínu Millennium, jak pronikají do problémů moderní švédské společnosti - násilí na ženách, propojenosti prostituce, politiky, tajné policie, podzemních organizací a současně rozplétáme jejich příběh. Hlas jedince ve společnosti nabývá na síle skrze jednoduché nástroje - pero, mobilní telefon, počítač.
Tento seriál se od tří filmových zpracování THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO, THE GIRL WHO PLAYED WITH FIRE a THE GIRL WHO KICKED THE HORNETS' NEST liší komplexností postav a dějových linií. Vysíláno ve švédské TV, vydáno na DVD, blu-ray a nakonec jako kolekce s bonusovým diskem.
(Misabarry)
Renton
Scénář: Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg, Jonas Frykberg, Ulf Ryberg(4.2.2012)
IQ Tiqe
Po prvních 2 seriálových dílech: platí, co jsem napsal o filmu. Jelikož už jsem viděl švédskou i Fincherovu verzi, chyběly momenty překvapení a napetí, ale nelituju. Pro Larssonovy čtenáře je to bonbónek v podobě dodatečných scén oproti filmu, který ač nemá prázdná místa, byl ještě rozšířen o detaily. Neznalým bych ale spíš doporučil film, protože "seriál" je rozvláčnější, pomalejší a "seriálovitější". Ale za mě spokojenost. # příběh 9 | hudba 8 | humor 0 | akce 2 | napětí 6 | pustil bych si znovu 8(29.4.2012)
Sonnik
Oproti filmům mnohem více stopáže! Na rozdíl od filmů dávám pětku.(11.1.2012)
Xtrodinary
1. diel: Muži, ktorí nenávidia ženy (http://www.csfd.cz/film/247369-muzi-kteri-nenavidi-zeny/) 2. diel: Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (http://www.csfd.cz/film/269883-divka-ktera-si-hrala-s-ohnem/) 3. diel: Dívka, která kopla do vosího hnízda (http://www.csfd.cz/film/269884-divka-ktera-kopla-do-vosiho-hnizda/) P.S.: Uz som len cakal, kto kedy to hodnotenie dokazi :D(17.2.2011)
Wolfshade
Teď už jenom reanimovat Stiega Larssona... :-((18.2.2012)
Misabarry
Dělení na filmy není přesné: seriál je 6 dílů/=tv filmů/ po 90 minutách (oproti filmům delší, ač přesná stopáž se liší dle médií a eshopů). Úvodní sekvence pro seriál - kreslená. Původně vysíláno švédskou Svt 03-04/2010. http://www.youtube.com/watch?v=7mGte-8PXHM http://img812.imageshack.us/i/vlcsnap2010122405h20m17.png/ http://img266.imageshack.us/i/vlcsnap2010122405h24m49.png/(17.2.2011)
Fanklub seriálu
Související
- Girl Who Kicked the Hornets' Nest, The (2014)
- Girl Who Played with Fire, The (2013)
- Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
- Muži, kteří nenávidí ženy (2009)
- Dívka, která si hrála s ohněm (2009)
- Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009)