Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (258)

Botič 

všechny recenze uživatele

No nevím. Působí to jako mix Mission Impossible a Jasona Brourna s výbornou severskou atmosférou, která mi přišla snad i poctivější, než ve Sněhulákovi, solidními herci a skvělou akcí, i přesto tomu chybí jiskra. To něco, co udělalo z Fincherových Mužů, kteří nenávidí ženy nezapomenutelnou podívanou. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Girl In The Spider's Web" je nakoniec celkom okey. Nemyslím si, že je film nejako super zaujímavý a rozhodne sú tu určité problémy, ktoré si treba povedať. Ale najprv pozitíva filmu. Osobne môžem povedať, že chalan, čo hrá Augusta je dobrý a aj celkom sympatický. Vizuálne je tam dosť veľa snehu, čo je super vidieť a celkovo platí, že sa na film pozerá celkom dobre. No poviem úprimne, že nie je tu inak dokopy nič také, čo by som nejako výrazne ocenil. Lisbeth je okey. Mikel je podľa mňa tiež okey. Príbeh je tiež okey. Film dokopy ničím výrazne nevyniká a ťažko sa mi na ňom hľadá niečo, čo by som ohodnotil ako výrazne super. Skôr tápa v okey vodách, kde všetko je dostatočne dobré na to, aby to človeka neotravovalo, ale nemá to nič výrazne silné, čo by tomu dodalo nejaký drive. Čo je pre mňa ale skutočný problém filmu tak to je Sylvia Hoeks. Príde mi ako kríženec bielej čarodejnice z Narnie a Red Queen. Jej monológy ma nebavia, je nesktuočne nudná a nič filmu dokopy nedáva. Všetko s jej postavou je pre mňa bieda. Ani raz som si ju nedokázal užiť. Plus dôvody jej akcií sú pre mňa slabo vysvetlené a nič som z toho moc nepochopil. Neviem či môžem film odporúčať. Osobne v ňom nevidím nič výrazne zaujímavé. Asi by som skôr odporúčal, aby ste počkali, kým bude dostupný v inom formáte. Do kina sa to neoplatí. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který nakonec nedopadl vůbec špatně, i přes mé nízké očekávání. Ve výsledku je to sice jen Finchera v mnoha směrech kopírující již třetí verze Milénia s knihou pramálo společného, ale přesto to funguje. A to zejména díky Claire Foy, která to zahrála perfektně, a zajímavě a přehledně natočené akci (když pomineme absolutní závěr)a také díky hudbě, která tolik nestrhává pozornost, ale prostě padne. Ano, lze namítnout, že Blomkvist je zde příliš mladým a že Vicky Kreps dostala po hříchu tak málo prostoru a že (opět) z knihy nezůstalo téměř nic, ale prostě jsem se nenudil a film užil, Ikdyž lepší to mohlo být rozhodně....60%. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Třetí verze filmového Milénia jako slušná kriminálka docela funguje i bez předchozí znalosti, avšak tam kde řemeslná stránka a Claire Foy v hlavní roli tuhle kapitolu zachraňují, filmu podráží nohy dějová linka a její ne vždy zrovna šikovná realizace, která ne zřídkakdy působí až přehnaně vykonstruovaně a uměle. Pokud od tohoto filmu nečekáte velké věci ale jen v rámci možností slušnou kriminálku v severském duchu, pak směle do toho. Nic víc toho ale v sobě Dívka v pavoučí síti neskrývá. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Se snímkem The Girl in the Spider's Web jsem měl téměř od začátku jeden velký problém. A to ten, že jsem se neubránil srovnání se špičkovým dílem Davida Finchera z roku 2011 "The Girl with the Dragon Tattoo". Oproti tomuto dílu totiž snímek velmi značně ztrácí dech, což je citelné zejména v oblasti předvídatelného scénáře a režie, která celou filmovou kompozici činí pouze nepochopitelně klipovitou a nesourodou. Pomyslným hřebíčkem do rakve tohoto díla jsou jeho hlavní představitelé, kteří se do oněch rolí vůbec, ale vůbec nehodí. Ve finále tedy dostaneme pouze "high-tech" plochý thriller, který poutavou severskou atmosféru zcela vypouští a jede v zavedených a bolestně předvídatelných filmových standardech. Škoda. „Are you not Lisbeth Salander, the righter of wrongs? The Girl with the Dragon Tattoo? The girl who hurts men who hurt women? All those lucky ladies. Do you remember that morning? For sixteen years I've been watching you. Why did you help everyone but me, sister?“ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama