Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Takéto pekné žánrové kúsky sa už dnes netočia. Už asi tak od osemdesiatych rokov, ku ktorým sa týmto Stone vo veľkom štýle vracia. A viem, že po druhom Wall Streete som hovoril niečo iné, ale ten človek ešte nie je tak starý jak som myslel. Po nedávnom sklamaní z McDonaghových 7 psychopatov konečne poriadna oldschoolová kriminálka. Pozor SPOILER!!! Záverečných päť minút sa mi najprv zdalo trochu zbytočných, ale on ten happy end proste ku old schoolu patrí a nebyť zvratu, nedočkali by sme sa zas tej niekoľkosekundovej pocty filmu Traffic, ktorá mňa osobne potešila za posledný rok takmer najviac. Aj keď netrvá dlhšie než nejaké tri zábery. Koniec SPOILERu. 85% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol po dlhej dobe pre moje oči dosť drsný film. Nie že by mi to vadilo, nie som žiadna padavka, to len tak na okraj aby ste vedeli, že v tomto filme nie sú žiadne slepé náboje a ani tupé nože. Oliver Stone drsnú réžiu vie a tu v je opäť vidno. Príbeh je podstate jednoduchý, ale dosť zaujímavý, aby upútal vašu pozornosť. Okrem príbehu by som povedal, že vás upúta skôr herecké obsadenie, ktoré je fakt oku lahodiace. Travolta ako tak trochu posraný policajt, Benicio Del Toro ako najväčší hajzlík, s ktorého ide skutočne strach, Salma Hayek ako drsná (stále prsnatá) šéfka kartelu a ústredné duo Kitsh a Johnson ako záchrancovia svojej milovanej Blake Lively. Film je dosť dobrý a čím viac pribúda minút, tým je film zaujímavejší. Záver filmu sa skutočne podaril, ale dĺžka filmu by potrebovala trochu skrátiť. 70% - 3* ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Velkolepý návrat režiséra Olivera Stonea, v jaký jsem po rozpačitě přijatém Wall Street 2 už pomalu ani nedoufal. Divoši jsou mladí, draví a šlapou od začátku do konce, aniž by ani jednou klopýtli. Spisovatel Don Winslow evidentně napsal předlohu Stoneovi na míru a na samotném filmu je znát, že si režisér natáčení jaksepatří užíval. Na první pohled zaujme hlavně postmoderní forma s nespolehlivým vypravěčem (v tomto případě nespolehlivou vypravěčkou) a práce s kamerou, kterou obstaral dvorní Abramsův kameraman Dan Mindel, jenž stál za kamerou u filmu Domino Tonyho Scotta (a na Divoších je jeho přítomnost znát). Velkou radost mi udělalo také herecké obsazení, jež do svých rolí pasuje přesně. Herecké jistoty Benicio Del Toro a Salma Hayek coby nelítostní mexičtí gangsteři vytvářejí individua, před kterými je nutno mít se na pozoru (zvláště před Del Torem). Johna Travoltu nemám nijak v oblibě, ale v Divoších ztvárnil obojakého policistu poměrně solidně, navíc nemá tolik prostoru, takže jeho přítomnost je ve filmu tak akorát. Největší chválu si však zaslouží trojice "klaďasů". Blake Lively jako milenka obou protagonistů je výborná, nicméně jsou to oba pánové, kteří zcela právem zastiňují všechny ostatní. Taylor Kitsch jako válkou ošlehaný Chon je nečekaně příjemným překvapením, role mu sedla perfektně a zjevně se v ní našel. Aaron Taylor-Johnson jako humanitární pracovník Ben je ovšem ještě lepší a znovu dokazuje, že se vyplatí sledovat jeho hereckou kariéru a zde se jevil jako důstojný konkurent pro Jamese McAvoye. Jako celek fungují Divoši famózně a jsem rád, že na Blu-rayi se jim dostalo velmi kvalitní péče._________P.S.: Kitsch i Johnson se v pár záběrech objevují (polo)nazí a rozhodně se za svá pěkná těla nemusejí vůbec stydět. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela naivní selanka o milostném trojúhelníku, prorostlém kořeny ganjy. Jenže to by to nesměl být Stoney. Vizuální vytříbenost je samozřejmostí, krvavá brutalita unrated verze (mohla být ale o pár fucků bohatší) přidává dobré dvě hvězdy. Taylor Kitsch se v téhle roli vysloveně našel. Del Toro hraje toho největšího sráče s očividnou chutí a Travolta vyfasoval další fajn roli. Akční scény patří ke špičce, stará škola se pozná. Další takový kousek s lepším scénářem prosím. P.S: Vyzvánění s tóny "Pec nám spadla" je otravné, ale potěší. Nezabíjej mě prosím, mám tři malé děti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po naprosto zbytečném a nudném pokračování Wall Street se Oliver Stone alespoň částečně vrací v podobě v jaké jej absolutně respektuji. Nepřišlo mě že by film byl nějaký násilnější než spousta jiných. Nekoukáme se rozhodně na něco co bychom již dříve někde neviděli. Film solidně šlape, hlavní hrdinové mají o motivaci postaráno a Benicio Del Toro je absolutně skvělý! Čím to je, že s Mexičanama se prostě nevyplácí vyjebávat. Viz seňor Macheta. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Názov filmu sa objaví v siedmej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama