Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 247)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Já toho chlapa přes naše město nepustím. Ne bez boje! Velký comeback největšího akčního hrdiny dopadl nad očekávání dobře. Až na několik minusů (tradičně otravný Knoxville, nesmrtelnost některých lidí, přepálené - za vlasy přitažené honičky či auto s podvozkem 7cm, brázdící si v klidu kukuřici) nemám moc co vytknout. Poctivá práce, která nenudí, akce, která má spád a solidní herecké obsazení, jsou zárukou slušné podívané. Arnold vysype z rukávu několik podařených hlášek a v závěru se vrátí do 80. let, kdy kosil mnohem větší padouchy a monstra, než byl Eduardo Noriega. Je už starší, ale pořád frajer. Nebýt však ve filmu on, jednu hvězdu si z mého hodnocení odečtěte. P.S. Když Arnie řekne, že to neudělala normální zbraň, tak nápadně mrká, na fanoušky senzačního Predátora (1987). Stejně jako v závěru, kdy se záporák zeptá bývalého guvernéra - sakra, kdo vůbec jsi?! Mně se Konečná líbí čím dál víc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající moderní western, ve kterém je naprosto všechno, co v něm být má. Plus Arnold Schwarzenegger. Akční scény jsou nápadité a navíc přehledné, herecké obsazení jedna báseň (vyžívající se Peter Stormare!), scénář se veze na nostalgické vlně a díky štědré porci humoru si může dovolit používat i otřepaná klišé, aniž by to člověku začalo lézt na nervy či krkem. Arnold je v roli nekompromisního rakouského nárazníku, který se postaví do cesty prchajícímu grázlovi, prostě báječný. Kritizovat jeho herectví nemá cenu - je to pořád ten samý akční borec, jemuž stačí říct jednu větu, jednou hodit drsným pohledem, pak vystřílet jeden zásobník a vše korunovat jednou vtipnou hláškou. Konečná je zábavná (opravdu dlouhá přestřelka odlehčovaná vtipnými momenty všeho druhu), Konečná je napínavá (první střet se Stormareovou bandou), Konečná bere dech (autohonička v kukuřičném poli mě opravdu odrovnala), Konečná je o hodně lepší než Expendables 2 a stačí jí k tomu překvapivě málo (závěr na mostu). ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Konecne prva hlavna uloha Arnolda po TERMINATOROVI 3: VZBURE STROJOV (2003) a hned celkom slusny, hlavne nie nudny film. Jasne, ze tento film nepriniesol nic nove, co by sme nikdy nevideli, ale to nebolo ani zamerom filmu. Arnold nam sice zostarol, ale stale dokaze zahrat slusnu akcnu postavu v dobrom akcnom filme, pretoze pri jeho poslednych akcnych filmoch pred Terminatorom 3 (2003) a po PRAVDIVYCH KLAMSTVACH (1994) som mal obavy, ze snad to nebude zase len jedna z tych beckovych jednohubiek, spomenul by som napriklad LIKVIDATOR (1996), KONEC SVETA (1999) alebo PROTIUDER (2002). Zatial vyzera do buducnosti jeho filmografia viac, nez zaujimava, tak som zvedavy, ake budu jeho dalsie filmy, na ktore urcite pojdem do kina. Predsa len som vyrastal na jeho filmoch, takze dovod na radost mam. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti je Konečná strašná hloupost, ale Arnold ji drží nad vodou. Opravdu. Jeho grimasy, hlas a hlášky sice známe jak své boty, ale neomrzí se. Kdykoliv se tento zestárlý svalovec objeví na scéně, film začíná diváka bavit. Jakmile je ale děj na jeho hereckých parťácích, je to špatné. Asi nejlepší je pasáž v městečku, kdy šerif se svými kolegy brání svůj domov. Za hudbu, tempo a hlavně Arnolda dávám 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHO CHLAPA PŘES NAŠE MĚSTO NEPUSTÍM. NE BEZ BOJE“...... /// A to původně starej Árnie vočekával klidnej víkend.... Akční film pro začátečníky. Ti budou nadšení ze suchejch hlášek, z Corvette ZR1, ze střílení, a nebude je srát, že všechno (teda děj) je tomu tak stupidně podřízenej (třeba ta policejní slaboduchost). Čekal jsem víc. Čekal jsem famózní návrat legendy. Né, že by mě to nebavilo, ale žádný extra nadšení se nekoná. Dost mě mrzí, že jsem nepostřehl žádnej úšklebek ve smyslu – neber mě vážně…. ,,B“éčko, který pro zvýšení zajímavosti šahá do ,,C“éčkovejch vod. Ji-un Kima bych nezatracoval a Arniemu doporučuju, aby líp četl scénáře. Jinak se mu takovej Jack Reacher bude potupně tlemit do ksichtu. (a co teprv bratři Oodieovi!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli se Corvette ZR1 hodí do zemědělství. 2.) Chcu se vsadit, kdo je větší zombie - jestli Kája Gott nebo Arnold. 3.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. ledna 2013 v Dallasu (Texas, USA). (Varan)
  • Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) ve filmu používá revolver Smith & Wesson Model 500 ráže .500 S&W Magnum a také střílí z opakovací brokovnice Remington 870. Burrell (Peter Stormare) používa Colt Dragoon cal.44 a taky Carl Gustav M3 84mm. Sarah (Jaimie Alexander) používá Browning A-Bolt. (dc125)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama