foto

Jaimie Alexander

  • nar. 12.3.1984 (36 let)
    Greenville, South Carolina, USA

Biografie

Jaimie Alexander sa narodila 12. marca 1984 v Greenville v Južnej Karolíne, ale vyrastala v Grapevine (Texas). Jej prvá úloha bola vo filme SQUIRREL TRAP z roku 2004. Neskôr sa objavila v seriáli IT'S ALWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA (2005), kde stvárnila úlohu Tammy, ktorá vďaka kombinácii zvádzania a hrozieb manipuluje jednou z hlavných postáv.

Prvú hlavnú úlohu získala v horore REST STOP (2006), v ktorom hrala dievča, unikajúce z domu za priateľom, no ich výlet naruší šialený sériový vrah. V roku 2007 dostala svoju druhú hlavnú úlohu a opäť v horore - HALLOWED GROUND. Jej najznámejšou úlohou je však postava Jessi - dievčaťa s nadľudskými schopnosťami v úspešnom seriály KYLE XY (2006). Menšie úlohy si zahrala v seriáloch CSI: KRIMINÁLKA MIAMI a KOSTI, ale aj v internetovom seriáli ULTRADOME (2010), ktorý produkoval Milo Ventimiglia. V roku 2010 sa Jaimie objavila vo filme LOVE AND OTHER DRUGS s Jakeom Gyllenhaalom. O rok neskôr si zahrala v komiksovom blockbusteri THOR, kde stvárnila bohyňu vojny Sif.

Momentálne žije v Los Angeles a okrem herectva k jej záujmom patrí varenie a cvičenie. Kariéra krásnej a talentovanej brunetky je ešte len na začiatku, takže môžeme dúfať, že v budúcnosti dostane viac zaujímavých a nielen vedľajších úloh.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Londýnská pole
2016 Broken Vows
2014 Open (TV film)
2013 Intersections
Konečná
Savannah
Thor: Temný svět
2011 Loosies
Thor
2010 Láska a jiné závislosti
2008 Here Lies Revelations
2007 Kazatel smrti
2006 Odpočívadlo
The Other Side
2004 Squirrel Trap

TV seriály

2020 Mrtvý bod (TV seriál)
Iunne Ennui (S05E11)
Love You to Bits and Bytes (S05E10)
Brass Tacks (S05E09)
další epizody (11)
2019 Mrtvý bod (TV seriál)
The Gang Gets Gone (S04E22)
Masters of War 1:5 - 8 (S04E21)
Coder to Killer (S04E20)
další epizody (14)
2018 Mrtvý bod (TV seriál)
Screech, Thwack, Pow (S04E08)
Case: Sun, Moon, and the Truth (S04E07)
Ca-ca-Candidate for Cri-cri-Crime (S04E06)
další epizody (22)
2017 Mrtvý bod (TV seriál)
City Folk Under Wraps (S03E08)
Fix My Present Havoc (S03E07)
Adoring Suspect (S03E06)
další epizody (21)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Chraňme naši svobodu (S02E09)
Čínská bomba (S02E08)
Nezvaný host (S02E07)
další epizody (22)
2015 Krize (TV seriál)
Kdo je Grover Cleveland? (E08)
Ošemetná situace (E07)
Batman ze mě nikdy nebude (E04)
další epizody (4)
Mrtvý bod (TV seriál)
Probuzení (S01E10)
Psinec Ahswell Creek (S01E09)
Zaříznout řezníky (S01E08)
další epizody (10)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Služebníci (S01E15)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Posel (S01E05)
2011 V utajení (TV seriál)
The Outsiders (S02E06)
Around the Sun (S02E05)
Sestřička Jackie (TV seriál)
Když svatí jdou (S03E06)
Rukavice (S03E04)
Hraj na mě (S03E03)
2009 Kyle XY (TV seriál)
Bringing Down the House (S03E10)
Guess Who's Coming to Dinner (S03E09)
The Tell-Tale Heart (S03E08)
další epizody (10)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Bobr a vydra (S04E23)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Poslední let (S07E18)
2008 Kyle XY (TV seriál)
I've Had the Time of My Life (S02E23)
Hello... (S02E22)
Grey Matters (S02E21)
další epizody (10)
2007 Kyle XY (TV seriál)
Leap of Faith (S02E13)
Lockdown (S02E12)
Hands on a Hybrid (S02E11)
další epizody (12)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Watch Over Me (TV seriál)
2005 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Underage Drinking: A National Concern (S01E03)

Dokumentární

2007 Entering the Other Side

Host

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(54)