foto

Jaimie Alexander

  • nar. 12.3.1984 (33 let)
    Greenville, South Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jaimie Alexander sa narodila 12. marca 1984 v Greenville v Južnej Karolíne, ale vyrastala v Grapevine (Texas). Jej prvá úloha bola vo filme SQUIRREL TRAP z roku 2004. Neskôr sa objavila v seriáli IT'S ALWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA (2005), kde stvárnila úlohu Tammy, ktorá vďaka kombinácii zvádzania a hrozieb manipuluje jednou z hlavných postáv.

Prvú hlavnú úlohu získala v horore REST STOP (2006), v ktorom hrala dievča, unikajúce z domu za priateľom, no ich výlet naruší šialený sériový vrah. V roku 2007 dostala svoju druhú hlavnú úlohu a opäť v horore - HALLOWED GROUND. Jej najznámejšou úlohou je však postava Jessi - dievčaťa s nadľudskými schopnosťami v úspešnom seriály KYLE XY (2006). Menšie úlohy si zahrala v seriáloch CSI: KRIMINÁLKA MIAMI a KOSTI, ale aj v internetovom seriáli ULTRADOME (2010), ktorý produkoval Milo Ventimiglia. V roku 2010 sa Jaimie objavila vo filme LOVE AND OTHER DRUGS s Jakeom Gyllenhaalom. O rok neskôr si zahrala v komiksovom blockbusteri THOR, kde stvárnila bohyňu vojny Sif.

Momentálne žije v Los Angeles a okrem herectva k jej záujmom patrí varenie a cvičenie. Kariéra krásnej a talentovanej brunetky je ešte len na začiatku, takže môžeme dúfať, že v budúcnosti dostane viac zaujímavých a nielen vedľajších úloh.

Herecká filmografie

Filmy

2017 London Fields
2016 Broken Vows
2014 Open (TV film)
2013 Intersections
Konečná
Savannah
Thor: Temný svět
2011 Loosies
Thor
2010 Láska a jiné závislosti
2008 Here Lies Revelations
2007 Kazatel smrti
2006 Odpočívadlo
The Other Side
2004 Squirrel Trap

TV seriály

2018 Mrtvý bod (TV seriál)
Epizoda 13 (S03E13)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
další epizody (4)
2017 Mrtvý bod (TV seriál)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (22)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Chraňme naši svobodu (S02E09)
Čínská bomba (S02E08)
Nezvaný host (S02E07)
další epizody (22)
2015 Krize (TV seriál)
Mrtvý bod (TV seriál)
Probuzení (S01E10)
Psinec Ahswell Creek (S01E09)
Zaříznout řezníky (S01E08)
další epizody (10)
2014 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Yes Men (S01E15)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Posel (S01E05)
2011 Sestřička Jackie (TV seriál)
Když svatí jdou (S03E06)
Rukavice (S03E04)
Hraj na mě (S03E03)
2009 Kriminálka Miami (TV seriál)
Poslední let (S07E18)
2006 Kyle XY (TV seriál)
Policejní vyjednavači (TV seriál)
Watch Over Me (TV seriál)
2005 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)

Dokumentární

2007 Entering the Other Side

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace