Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

joehot 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se tvůrci vyhnuli další laciné kopii Taken nebo snad některého z filmů s Jasonem Stathamem. Ze Seana Beana sice udělali podobný stroj na zabíjení, jeho linii však proložili ztrýzněným svědomím a rozhodováním mladého arabášského atentátníčka. Závěrečný "šokující" twist sice působil jako suché z nosu, ale nakonec filmu neuškodil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Škoda, tohle totiž mohla být vážně hodně zábavná jízda, která disponoval prostředky, se kterými šlo usilovat o prvotřídní biják, nicméně tu máme spousty pověstných ALE, takže ve výsledku se z toho nakonec vyklubala bohužel ale jen průměrná podívaná, která patří do ryze nevýrazných béčkových vod. Přitom filmy s tématikou teroristických šmejdů, po kterých jde nekompromisní hrdina, který se fakt s ničím a nikým nesere, a kdy se navíc tvůrci nebojí ratingu, zní zatraceně slibně a líbivě, jedním z nejzásadnějších ALE je ovšem to, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, z nichž se jedna zabývá pomalu jen romantickým vztahem ústředního islámskýho zmrdečka, což je prostě neskutečný průser, a ta druhá nepřesvědčivým pátráním drsnýho agenta, jehož nemilosrdná cesta za pravdou, pomstou a já nevím čím vším ještě, zas chvílemi připomínala spíš skopičiny Johnnyho Englishe, než respektováníhodného řezníka, takže jeho postava vyznívá spíš jako takový nabručený Rowan Atkinson v akci. Další problémy vidím v navazování jednotlivých scén, kdy to chvílemi nedávalo ani příliš smysl, akce pak byla skutečně nekompromisní a krvavá, jenže jí bylo málo a působila dost lacině, syrový vizuál a atmosféra jinak byli hodně velkým pozitivem, ale ani toho tvůrci nevyužili na maximum a pointa je tak tuctová, až by se za ní měl její autor stydět. Co se obsazení týče, to klaplo, a především Sean Bean se pro tento typ postav snad narodil, ale ani jeho využití nelze považovat ve výsledku za splněné. Cleanskin je tak zkrátka podívaná, která tedy rozhodně nenudí a vyloženě jí ignorovat by byla asi škoda, ta pachuť promarněné šance z toho je ale cítit fakt silně a vážně tomu dost ubližuje. ()

Reklama

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu hodne zvláštne nastavený film hlavne po stránke scenára kde sa striedajú dve dejové linky: Jeden muž s povolením zabíjať od vlády a ten druhý, s povolením od Alaha. Čo je ale na tom zvlášť zaujímavé je fakt, že pohľad toho druhého tiahne viac než Bean a jeho inak nekompromisne stvárnený agent. Vo výsledku ale nevidím tú epicu, ktorú sa film snažil príbehom nastaviť. Zaujímavý snímok ale nič viac ani menej. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý špiónský krimi-thriller, až na tu dějovou linku s osobním životem sebevražedného blba, která měla být ve filmu smrsknuta jen na informaci že je, pár jeho mihnutí před kamerou a navození atmosféry "on to udělá" a honbou za ním, přičemž by Seanovi byly házeny "někým" klacky pod nohy (což v podstatě jsou). Atentátníkův rozbor života, přesvědčení a brblání kolem toho srazil film do průměru. Zajímavý nápad zasluhující předělání. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Terorismus je ústředním motivem tohoto velmi dobrého filmu. Když se už zdá, že se mladému Arabovi zalíbil evropský způsob života, potká toho "správného" a ukřivděného muslima a ten z něj, po řádném vymytí mozku, udělá nebezpečného teroristu. Stále dost dobře nechápu, že tito mladí muži jsou tak lehce zamanipulovatelní a klidně se, za příslib přímé cesty do ráje, opásají výbušninami a odpálí je na nejfrekventovanějších místech ve městě. Výborný film s překvapivou pointou a s Seanem Beanem, jako jednoznačným klaďasem, ikdyž jeho metody vyslýchání jsou dost brutální. Po repríze možná přihodím pátou hvězdu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama