Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Mr. Bean (Bean... Seán Beán) zasazuje headshoty jeden za druhým a nebo probodává části těl nepřátel svým vyskakovacím nožem, až se zdá, že svět mít více takových agentů Ewanů mohla dodnes stát Dvojčata. Film se však neorientuje jednostraně na západní pohled problému, ale představuje více analýzu poblouznění normálního muslima na atentátníka, který je však stejně jako agent Ewan pouhým pěšákem a loutkou ve hře politiky, zájmů a fanatismu. Násilí plodí násilí. Z pohledu diváckého jde o standardní thriller s ráznou porcí průstřelů lebek, otravnými flashbacky ve vyprávění příběhu a se scénami, které balancují s trpělivostí nejednoho tolerantního teroristy z Blízkého východu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Namiesto prvoplánovej "takenovky" komplexný, epický príbeh, v ktorom je paradoxne línia s Arabmi, skáčuca v čase, výrazne zaujímavejšia než Seanovo kopanie do žien a upaľovanie údenáčov. Je tam všetko, od ultrabrutálnej akcie až po nefalšované emócie. Jeden finálny zvrat je predvídateľný, druhý pokračuje v línii úspešného vyhýbanie sa klišé. Chvíľu som uvažoval, či nevpálim plný počet. ()

Reklama

Teabag 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kousek se sympatickým výkonem Seana Beana. (Nebudu spoilovat, ale položme si vzrušující otázku, zda ve filmu opět zemře. No, však se na film podívejte, já vám to nepovím :-) Nedá se říct, že by Cleanskin přinášel k problematice "války proti terorismu" mnoho nových myšlenek, ale je pravda, že ty staré moc zajímavým způsobem převypráví. Výsledný dojem především boří všechny představy o černobílosti tohohle konfliktu a to hlavně díky kvalitnímu scénáři a poměrně dobře vykreslené psychologii hlavních postav. Cleanskin ale funguje slušně nejen jako špionážní drama, ale v určitých momentech i jako celkem slušný akční film. Za mě palec nahoru. Prozatím je to pro mě jeden z nezajímavějších filmů roku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MILUJU SVOU ZEMI. ZABÍJEL BYCH PRO NI A I ZEMŘEL....“ /// Když jeden arabáček udělá z ochranky čuráky (včetně tebe Seane!) a dostane se k tolik potřebnýmu kufříčku plnýho semtexu, může začít hra na ,,spravedlivýho teroristu“. Složitá doba. Je třeba je zastavit a Sean dostává druhou šanci. S minimem techniky a starým způsobem - o čemž se hnedle přesvědčí děvka, která měla frndu a pak i prsty na dobře promyšleným místě. Jednoduchý, s drsnou atmosférou – paráda. ALE !!! Pak začnou pitvat muslimský pohnutky (NEJSME JAKO ONI!) a vyprávět, jak se Ashraf teroristou stal. Tahle ,,vata“ zabere neskutečnýho času. Sice se jim daří nasrat svejma stupidníma názorama a jednáním i mě, ale já bych radši nasranýho Seana (hoši hoši, aby jste nedopadli jako Salman Rushdie). Film rozhodně není reklama na vládní agenty, páč to vždycky pěkně zkurvěj, ale aspoň svým stupidním chováním přinášej napětí. A všichni se všechny tyhle nedostatky snažej schovat za solidní závěr. Budiž...., ale mě neojebeš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zrovna mi do restaurace přišel Arab v zimní bundě (vzadu měla takovýho hezkýho smajlíčka...). 2.) Před akcí si holím prsa (P.S.: Tenhle důvod neplatí pro ženy!). 3.) Nevím, kdy je opravdu důvod si poblahopřát k úspěšný svatbě. 4.) Thx za titule ,,jeriska03“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme film tématicky podobný legendárním Profesionálům. Akorát v tomhle filmu se oni profesionálové chovají jako amatéři. Vážně si agent britské tajné služby nedokáže snadno poradit s jednou cvičenou muslimskou opicí? Vážně se nechá skoro pokaždé překvapit zezadu? Nechá si od zadrženého vykopnout pistoli z ruky? No to snad ne. A vykreslení onoho muslimského teroristy bylo ještě víc než přívětivé oproti realitě. Takhle dobře, že se muslimáci chovají k ženám? Zvlášť k děvce, co ojede každýho na barových záchodcích? Takový by přes hubu chtěl dát i normální člověk. Muslim by jí chrstnul leda kyselinu do ksichtu a né, že když to tedy bylo naposled, tak to je všechno ok. No kamarád, co procestoval muslimské země by mohl vyprávět, jak krásně muslimové zacházejí se ženami. 2* za Beana, fandil jsem mu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama