Reklama

Reklama

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon... Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Jaroslaf

Máš naprostou pravdu, timhle momentem celej film naprosto podělali. Taky to její vbíháni do cesty bylo trapně zrežírovaný. Todle na Oskara nebylo ani náhodou.

na příspěvěk reagoval highsmith

bohyyy

bohyyy (hodnocení, recenze)

BMW12

Tak byl bych určitě radši, kdyby vyhrál Phoenix nebo Cooper, ani ne tak proto, že by jejich výkon byl nějak diametrálně lepší než Lewisuv. Spíš proto, že celý Lewisuv výkon je na chlup stejný jako Spielberguv film. Není to ani tak výkon jako téměř až podání mýtů, pomník. Něco, co by měl člověk už od pohledu inherentně obdivovat. Těžko se to vysvětluje, ale jakoby nebyl vůbec živá postava. Stejný problém mám vlastně i s filmem jako takovým. Hrozně ho obdivuju, zejména po technické stránce, ale působí na mě studeně. Nedokážu si ho oblíbit, ba vůbec zamilovat, i když Souhlasím s každou jeho nominací.

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Chtěli byste tento film vidět v kině za 50 Kč? Není problém! Stačí udělat dvě věci: zahlasovat v anketě pro tento film a dostavit se na promítání 9.5. ve 20:00 do kina Nadsklepí v Kroměříži. Projekt Filmjukebox se v kině Nadsklepí opět reinkarnoval a přináší divákům jedinečnou možnost vybrat si film dle svého gusta.

Hlasování na stránkách ZDE -> http://www.filmjukebox.cz/kino/27/kromeriz

Podrobnější info hledejte ZDE -> http://www.dk-kromeriz.cz/2284a-filmjukebox-laska-petkrat-jinak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Popravdě nechápu proč dali hlavním hrdinům tak velký věkový rozdíl, ale film je to hezký. :)

na příspěvěk reagoval BMW12

Uživatel winifred1 smazal svůj příspěvek.

Jaroslaf

Jaroslaf (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě jinak ale, jak to bylo jako s tim, že -SPOILER- Tiffany vlastně věděla, kudy bude Pak běhat, a jak vo tom potají mluvila s jeho rodičma. To se jako snažili rodiče Patovi tu Tiffany prostě "dohodit"? Jestli jo, tak by to byl zásadní zvrat v celém filmu a asi by tim pádem pro mě byl celej film uplně blbost.

na příspěvěk reagoval winifred1, Hawaj, highsmith

DeathTheKid

DeathTheKid (hodnocení, recenze)

Který magor furt mění ty plakáty? Chtějí je v cz znění a dají tam (co to je?) maďarštinu?.... no coment

Gibbs

Gibbs (hodnocení, recenze)

Jennifer Lawrence si toho oscara za ten film zaslzila, je to PANI herecka

 a neskutocne sexi :D

66pepo66

66pepo66 (hodnocení, recenze)

Neviem cim to bolo. Vlastne tak trochu aj viem. Kazdopadne, mne sa ten film velmi pacil. :)

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Skvělé herecké výkony ve fajn romantickém filmu ... no jo je to škoda, že je film jen fajn a není to taková pecka jakou jsem čekal z trailerů..Tím nechci říct že by mě to nějak zklamalo.. to ne, ale problém je že ani nějak moc nenadchlo... každopádně když přežijete začátek do seznámení Pata s Tyfany ... tak se to potom celkem rozjíždí a po první hodině to konečně chytne správné tempo ... určitě na podívání velmi dobré... je to oddechový dramaticko-romantický film,který vás do nějakých slz nikterak netlačí a na konci vás čeká skvělé romantické vyustění všech událostí ... plus docela dobrý tanec. No jo škoda, je to "jen fajn" 3* 68%...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Líbilo se mi to. Hodně, velice hodně. Tanec sice nebyl jasně profesionální, ale upřímně mám pokrk těch profesionálních tanečníků, kteří jako by všichni do jednoho tančili to stejné. Jenom tu zvedačku jsem si představovala více jako v Hříšném tanci. Jennifer i Bradley odvedli skvělou práci a jejich vztahu jsem samozřejmě fandila. Blázni to teda byli, ale strašně poveděně zahraní. Před několika lety jsem se divila, jak je možné, že Milionář z chatrče vyhrál tolik Oscarů, když poté, co jsem to viděla mi to prostě připadalo jako docela dobrá taneční-pěvecká show a z části drama, z části komedie, z části muzikál, ale nic extra mi to nepřipadalo. Zde se na konci vůbec nedivím, že to dostalo tolik nominácí, škoda, že myslím, že jenom Jennifer svou nominaci proměnila, protože tento film si zasloužil mnohem více Oscarů než milionář dle mého názoru. Fakt skvělý film. Pokud knihu najdu, tak ji přečtu.

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

cakal som dalsiu obycajnu romanticku komediu, ale par krat som sa aj dobre zasmial. Super film. 

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

tak jsem to konečně viděl, očekávání bylo velký, ale bylo naplněno....

Herecký postavy vymyšlený skvěle, většina více či méně magoři... z toho plynoucí problémy a situace normálního života, který jsou zpracovaný mi přišlo velmi "uvěřitelně"... herecký výkony perfektní... hlavně Jennifer je dokonalá, perfektní herečka a prostě dokonálá ženská, sympatická, užasná, krásná... od nových X-menů a Hunger game sem si ji doslova zamiloval... v tomhle filmu podala ale zatím nejlepší výkon a nejvíc se mi tady líbila, i ona, i její filmová postava...

erased

erased (hodnocení, recenze)

Anarvin

je sice pěkný, jak záměrně a skoro účelově vystřelí film diváka z kina v růžové náladě, ale důležitý je, že takový pozitivní hippies konec funguje. Alternativní konec spíš vypadá jako jeden z mnoha nápadů scénáristy, který se zavrhl okamžitě po natočení - jakákoli postprodukce by z  něj totiž nevytřískala použitelný závěr. Každodenního hašteření přece film ukázal v průběhu ažaž. Připadá mi to jako naprosto zbytečný bonus, to už můžou na DVD/BR dávat rozepsané verze technických scénářů a divák si z nich odnese to samé...

Související novinky

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

17.01.2013

Po docela překvapivé, ale bez debat zasloužené oscarové nominaci za Terapii láskou se teď bezesporu objeví několik projektů, počítajících s Bradley Cooperem v hlavní roli. Jako první si sympaťáka… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Reklama

Reklama