Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Lituješ něčeho? Ničeho. Život je příliš krátký." ...Rocker z L.A., milovník Beatles a Elvise, kmotr heavy metalu, hardrockovej motorkář, model z druhý světový války, mix kovboje, metalu a rock'n'rollu, trochu motorkář, trochu punker, bůh. Takhle tu Lemmyho vnímají lidé, kterým se poštěstilo spolupracovat s ním, nebo jen být v jeho blízkosti. Marlboro, Jack Daniels, rychlé striptérky a hazardní hry. To je to, co se mu líbí. Doma má pekelný muzeum a jeho oblíbeným místem je Rainbow. Za svůj nejcennější majetek považuje syna Paula. Musím říct, že tohle sledování jsem si užívala od začátku až do konce. A jak na mě tady zapůsobil Lemmy Kilmister? Jako osobnost, ze které cítím určitý respekt. Byl mi sympatický jeho názor na drogy, ženy, život. Muzikant, který i přes svou obrovskou slávu působí skromně, přátelsky a lidsky. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Keď som mal asi 16 alebo 17 rokov otec ku mne prišiel a s vážnou tvárou mi povedal: Nikdy neber kokain, nikdy. Zober si radšej speed, je omnoho lepší." Známu heavy-trash metalová kapelu Motorhead som nikdy nepočúval, ale som veľký fanúšik rocku a metalu všeobecne. Preto som si chcel tento dokument o "Krstnom otcovi" heavy metalu pozrieť, a vyplatilo sa. Lemmy Kilmister je žijúci a chodiaci rock n roll sám. Fajčí jednu od druhej, celý deň pije Jacka s colou, vyskúšal všetky možné drogy (okrem heroinu) a mal v posteli 1000 žien, čo je podľa neho ešte slabý priemer v prepočte na jeden rok. Kto by tochto chlapíka nemal rád. Naviac je to ešte aj dobrák s veľkým srdcom a nemá žiadne hviezdne maniere. Robí si čo chce, kedy a chce a ako chce. Parádny dokument a zrejme sa do Motorheadu predsa len pustím. 75 %!! ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

Motörhead sli vzdycky mimo me, ale Lemmyho clovek proste tak nejak vzdycky bral. Tenhle dokument se ale moc nepovedl. Kdyz jsem pri jeho sledovani asi po tisici slysel kolik vypil Jacka, kolik sezral speedu a opichal cubek, zacalo me to nudit a jen z respektu k Lemmymu jsem to dokoukal. Nejzajimavejsi byla urcite jeho sbirka artefaktu Treti rise. Stejne je to paradoxni, ze po nacistickych predmetech se Amici muzou utlouct, zatimco po tech od takzvanych vitezu, nestekne ani pes. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ac jsem si v prvni polovine 90.-tych let hral na metalistu, tak kapela Motorhead me minula. Presto jsem se rad podival na dokument frontmana teto kapely, ktery je velmi sveraznou postavou... Dokument vsak spise nez radu informaci prinasi nostalgicke vzpominky jinych hudebniku a techniku, kteri vzpominaji na stare dobre casy s Lemmym. Tedy nic vyzivneho... Nejvice me tak zaujalo, ze je vasnivym sberatelem vojenskych artefaktu. "Co by jste rekl lidem, kteri vas maji za nacistu?...bla bla bla, az budou mit Izraelci nejhezci uniformy, prisaham, ze je zacnu sbirat"... Monolog syna: "kdyz mi bylo 17 let, tata mi rekl, at si nikdy nic nezacnu s kokainem, at si radeji vezmu speed, protoze ten je zdravejsi"... A taky je dokument dobrou reklamou na Jacka Danielse, ten mi ale taky chutna a neurazilo me to:-)! ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za Lemmyho - upřímnějšího muzikanta a lamače ženských srdcí aby člověk pohledal...něco jako příslovečný pan Darcy nadopovaný speedem, litrama Jacka Danielse s cigárem v hubě a baskytarou v ruce, vedle kterého i Rob Trujillo a Henry Rollins vypadají jako neškodná koťátka - teď už chápu, kde vzal ten tísíc ženskejch:-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)

Reklama

Reklama