Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za Lemmyho - upřímnějšího muzikanta a lamače ženských srdcí aby člověk pohledal...něco jako příslovečný pan Darcy nadopovaný speedem, litrama Jacka Danielse s cigárem v hubě a baskytarou v ruce, vedle kterého i Rob Trujillo a Henry Rollins vypadají jako neškodná koťátka - teď už chápu, kde vzal ten tísíc ženskejch:-) ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Lemmy je jen jeden a zná ho snad každý na světě. Nikdy nepochopím co vše dokázal přežít a pozřít, když si ho porovnám s Ozzym tak život měli určitě podobný a z Ozzyho je plápolající se troska a Lemmy je stále v kondici. Nejsem zatvrzelý fanda Motörhead, ale bylo mi ctí je vidět na živo a tento dokument jsem hltal od začátku do konce. Parádní práce. 5z5 ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

"- Co byste řekl těm, kteří si myslí, že jste nacista? - Měl jsem šest barevnejch přítelkyň, zatím, takže jsem asi nejhorší nacista na světě." Po nedávno zhlédnutém God Bless Ozzy Osbourne je Lemmy další skvělý dokument o další nestárnoucí a nezničitelné metalové legendě. Na rozdíl od dokumentu o Ozzym, který se víceméně chronologicky postupně prokousává Ozzyho životem a kariérou, tady mi přišlo, že žádná pevná struktura není. Dokument spíš nahodile ukazuje různé záběry z Lemmyho (spíš současného - tj. v době natáčení kolem r. 2008 po vydání alba Motörizer) života. Což ale taky není špatný, protože Lemmyho život je víc než zajímavej :D Kromě Lemmyho skromného a harampádím nabitého bytu mě nejvíc překvapila jeho "přednáška" o tanku vyrobeném v Československu podle Škodova návrhu. "- Jak dlouho chcete pokračovat? - Tak do roku 2047. Potom trochu zpomalím." EDIT 29. 12. 2015: Do roku 2047 to Lemmy bohužel nevydržel. RIP ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje Lemmyho ještě relativně v pohodě a tak si ho chci pamatovat a ne toho vyhublého a vybledlého pána, kterým byl poslední dva roky. Aby to bylo kompletní, tak by k tomu stačilo dotočit cca 20 minutový epilog. Nemám moc k tomu co vytknout, jen to, že je to dost napřeskáčku, ale je tam i to co přecházelo a jak se seběhlo jeho vyhození z Hawkwing (prostor dostali i ostatní členové Hawkwing). Zajímavostí a názorů je tam mnoho, ale koho to je pro diváka novinek závisí na tom, jak se moc o tohoto hudebníka zajímal. Jeho výjimečnost deklaruje i tom, že je uznávaný metalisty, rockery i punkery, a Ozzy dokonce Motörhead považuje za tvůrce heavy metalu a Scott Ian za kmotra thrash metalu (celkem dost v dokumentu mluví a není zde uveden). Osobností zde vystupuje velké množství a čím víc se blížíme závěru, tím méně se mluví a tak dostane prostor jak Lemmy zkouší a následně vystoupí s Metallicou a končí se Overkillem v Rusku. Je ho škoda, i když to byl alkoholik, feťák, gambler a děvkař \m/. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Sex trvá okolo půl hodiny, rockový koncert hodinu a půl... tak je to jasné!" Nemá smysl opakovat, že Lemmy byl ztělesněním hesla "sex, drogy, rock´n´roll" (v jakémkoli pořadí). Dokument se povedl, dokázal vtáhnout diváka do Lemmyho zákulisí a vše, co Lemmy řekl, mu člověk musí věřit! Lemmy zažil dobu před rokenrolem, pak byl sám rokenrol, a nyní začíná doba rokenrolu po něm... změnte letopočet na A.L. "After Lemmy"!!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)

Reklama

Reklama