Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Tak upřímná výpověď jednoho nestárnoucího rockera se jen tak nevidí. Člověk, který měl už dávno ležet naloženej nabalzamovanej v mauzoleu, pořád hraje rock'n'roll, obráží turné, láduje se Jackem Danielsem a klátí fanynky. I po šedesátce! "Lemmy je kurva radioaktivní kovboj." - "Johnny Cash jako hardrockovej motorkář." - "Model z druhé světové války." - "Směs černýho Barta a Mad Maxe." - "Kapitán Hook! Mix kovboje, metalu a rock 'n' rollu." - "Dostal jsem fet pro Hendrixe. Byl to dobrý člověk. Dal jsem mu deset tablet, mě dal tři. Byl velkorysý." - "Nedali byste si nějakýho Jacka Danielse? Jasně, říkáme. Lemmy otevře láhev Jacka a podává mi ho... Napiju se, pak ji dávám Zakkovi, napije se a dává ji zpět Lemmymu. Ale Lemmy už otevřel další pro mě, a dokonce ještě jednu pro sebe. Otvíral nám to jako pivo. Přitom měl pořád lahev v krku. Oh, sakra, ne, ne... " ()

nascendi

všechny recenze uživatele

O Lemmym som v živote nepočul, tušil som, že jeho hudba nebude aj mojou hudbou, ale aj tak som si pozrel dokument, pretože 86 % je pre mňa argumentom. A nebol som vôbec sklamaný. Keď sa vyznal zo svojho obdivu k Elvisovi, Buddy Hollymu. Little Richardovi a Beatles, pocítil som sympatie, ktoré pri časti jeho výrokov a hudby pretrvali, i keď som mal pocit otca, ktorý svojmu synovi príliš nerozumie, aj keď nepochybuje, že je jeho. Samozrejme tie ďalšie atribúty jeho osobnosti, ako chľast, drogy, čudná zberateľská vášeň a ďalšie mi už nič nehovoria, dokument ako celok považujem za kvalitný a prínosný. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Portrét zřejmě posledního opravdového rockového rebela. Muže se životním stylem, jaký by zřejmě nikdo jiný nepřežil do důchodového věku. Netuším, jak dlouho mu byli filmaři v patách, ale naštěstí to nevypadá, že by něco uspěchali. Z desítek ostatních rockových pochlebovačů nejvíce zaujali James s Kirkem z Metallicy, když předkládali seznam toho, co od Lemmyho okopírovali. Takže Lemmy byl vlastně i kmotrem thrash metalu. ;-) Jen škoda, že je nutné, aby dotyčný zemřel, jinak se takovýto film do českých kin nedostane. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když Ozzy řekne, že on metal nezaložil, ale že to byla práce Lemmyho, tak mi spadla brada dolů. V tu chvíli jsem zjistil, že jsem celý život žil v omylu. Dokument o frontmanovi Motörhead to byl zajímavý a poučný a člověk se z něj dověděl spoustu věcí týkajících se nejen muziky. Škoda ho, Lemmyho. 85% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Sex trvá okolo půl hodiny, rockový koncert hodinu a půl... tak je to jasné!" Nemá smysl opakovat, že Lemmy byl ztělesněním hesla "sex, drogy, rock´n´roll" (v jakémkoli pořadí). Dokument se povedl, dokázal vtáhnout diváka do Lemmyho zákulisí a vše, co Lemmy řekl, mu člověk musí věřit! Lemmy zažil dobu před rokenrolem, pak byl sám rokenrol, a nyní začíná doba rokenrolu po něm... změnte letopočet na A.L. "After Lemmy"!!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama