Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kaskadér Mike Gaucher by se rád oženil se svou kolegyní Jane Gardnerovou, ale kvůli jedné drobné neplánované fušce ve svatební den a hromadám sádry na obou tělech, to nebude tak jednoduché. Mike se pro obnovení vztahu bude muset prohánět v gorilím kostýmu, v masce idiota připravovat stát o sociální dávky, mnohokrát si vykouřit svoji poslední cigaretku a hlavně odolat nejmužnějšímu z nejtvrdších (alespoň v pánské společnosti) nadsamců Bruno Ferrarimu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro tuhle francouzskou komedii mám slabost od dětství a stále se k ní ráda vracím, Jean-Paul Belmondo jako Mike Gaucher a zároveň Bruno Ferrari je pro mě nepřekonatelný, neumím si představit nikoho jiného, kdo by to zvládl zahrát tak podmanivým a strhujícím způsobem.. Nepřeberné množství hlášek, které u nás časem zdomácněly, nadupaná jízda, kaskadérské kousky, trampoty s láskou, no a příběh o natáčení filmu ve filmu má pro mě svůj nezaměnitelný šarm.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejupřímnější zpověď komika se železnými nervy a akrobatickým nadáním veškeré kaskadérské kousky přežít. Jindy by mi asi hodně zatrnulo, kdyby na mě skočil tygr stejně tak, jako skočil na Bebela. Jenže Bebel si se šelmičkou ještě pohrál, zadal příkaz a ta ho bez potíží poslechla. A takových scén je tam daleko víc. Zvíře je tak pro mě nejoblíbenější a nejzábavnější Belmondovka. Cítíte z ní neuvěřitelný klid a pohodu a přitom víte, že celá řada scén Belmonda musela stát minimálně trojitý přepraný trencle. Takový pocit třeba z dnešních filmů nemám a pravděpodobně ani nikdy mít nebudu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vydarená komédia s Belmondom, ktorý si tu dokonca zahral dvojrolu. R. Welch je sexi , ale nie som úplne presvedčený o tom, či bola práve ona tá správna voľba. Vedľa Belmonda sa mi zdala až príliš dominantná, možno to bude tou jej výškou, neviem, či nie je vyššia ako Belmondo. Celkovo to však určite nepokazila, vo filme je mnoho vtipných momentov a asi najviac som sa pobavil pri návšteve zo sociálky. Komédia je to fakt dobrá, ale jej postavenie v top 300 sa mi zdá trochu nadsadené. Vedel by som vymenovať stovky lepších filmov, ale zase nie komédií. Z tohto pohľadu tam možno svoje miesto má, prečo nie? 80%. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nó, ... která jiná komedie by si zasloužila větší hodnocení, než tato? A komu se nelíbí tato, je u mě bručoun nejapný a doporučuju mu, aby se díval na svět optimističtěji. Co takhle např. hledat v lidech to lepší? A věčně se v něčem nebo v někom nešťourat. To se pak na světě lépe dýchá. No nééé? :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) jezdí ve voze Hotchkiss M-201 Jeep z roku 1955. Bruno Ferrari (Jean-Paul Belmondo) ve voze Bentley R – Type Drop Head Coupé z let 1952–1955. (sator)
  • Nějakou dobu zamýšlel Claude Zidi malý šprým navíc. A to angažovat dvojníka Jeana-Paula Belmonda (Mike Gaucher / Bruno Ferrari), který by se ve filmu objevil v jedné malé sekvenci. Pár týdnů před natáčením byla v tisku zveřejněna výzva. Zidi ale nakonec musel od nápadu upustit kvůli nedostatečné podobnosti dvojníků. (Pierre)
  • Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) byl svou dvojrolí nadšen, protože v ní mohl kombinovat humor a akci. Měl radost, že se může vyřádit ve svých dvou nejoblíbenějších žánrech. (Pierre)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama