Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je cenzuřevzdorný opravený komentář: Nebetyčná hrmovina, nad kterou se dojme jen duševně uskřinutý příslušník jistého výchooevropského národa, začínajícího na S ( to je rébus, čo, luloši?), dredatý etnoretard nebo morgoš. Typickým představitelem prvně jmenovaných je třeba jakési zanedbané trusisko pierpa, které stálo za nedávnou aférou s porušováním svobody slova. Ty druhé si dosaďte sami, jistě ve svém okolí nějakého umolousance nebo menšinovou opici máte:-) Jo a normálním slovákům a slovenkám se omlouvám, to není o vás:-) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie na domácej scéne. Scenár je občas prvoplánový, v používaní vulgarizmov samoúčelný, občas sa vyskytnú menšie diery v logike a dialógy by potrebovali menšiu úpravu. Lenže inak je Lóve v porovnaní s väčšinou slovenskej tvorby posledných rokov až nezvyčajne kvalitný pokus, s uveriteľnými postavami, adekvátnymi hereckými výkonmi a emóciami, ktoré fungujú presne tak ako si režisér a scenárista v jednej osobe praje aby fungovali. Jedinou výraznou nevýhodou snímku môže byť primárne zameranie na mladšieho diváka ale je to logicky dané aj vekom tvorcu. Jakub Kroner je každopádne talent, len by nemal plytvať energiou na nezmysly ako Lokal TV. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je načase pochválit i slovenskou stranu barikády a ocenit tvůrčí schopnosti partičky nadějných adolescentů. Povětšinou zastávám názor, že slovenština je sice nádherný jazyk, ale nevhodný pro filmovou mluvu. Avšak v Love nejen, že je tento můj mýtus překonán sympatickým vystupováním hlavních hrdinů, ale zároveň je to právě ona slovenština, která zachraňuje záplavu všech možných i nemožných klišé tolikrát ohraných v jazycích jiných. "A pak, že Slováci nemají love." ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné... ale sympatické. "Zlodejská" dejová línia výborná - uveriteľná, parádne natočená a zostrihaná, dialógy ostro odsýpajú. "Vzťahovka" výrazne slabšia, z papierových dialógov by som vyškrtal polovicu slov, herecké výkony miestami mimo. Napriek tomu emócie uveriteľné. Škoda, že to má takú otrepanú zápletku bez zaujímavého zvratu - teda okrem tej hlúpej, z prsta vycucanej, akože šokujúcej pointy. Celkovo ale príjemný pocit zo síce neučesanej, ale úprimnej a miestami prekvapivo dravej filmárčiny. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Slovenský příspěvek do prožitkové - na okamžité emoční odezvě postavené - kinematografie až příliš prozrazuje věk svého autora (24), který jde někdy na věc moc hrr, jindy zdržuje vysvětlováním zjevného. Oproti hybridním splácaninám pro všechny a pro nikoho ale Love současně jasně dává najevo, na kterou skupinu diváků cílí. Život je zde pojímán jako počítačová hra, v níž síla jednotlivých zážitků, povětšinou viscerálních (bitka, pitka, pipka), vítězí nad pevnou narativní linií. Není důležité k něčemu dlouhodobě směřovat, ale užít si přítomnost. Na film s adrenalinem v krvi však Love nezvykle mnoho situací řeší natahovanými dialogy, jejichž několik minut by šlo vizuální zkratkou vměstnat do pár vteřin. Absenci akce všité do příběhu Kroner zdatně maskuje povrchní efektností. Dlouho se neděje nic dramatického, je to jen takové vcelku příjemné dlení s hrdiny v jejich přirozeném prostředí, když už se ale děje, pak něco naoko velkého, s hudebním podkresem jako z finále veletragické opery. Film by nebyl love story, nemyslet rovnoměrně na diváky obou pohlaví. „Huličské“ scény z brlohu dvojice kámošů jsou tak prokládány „drbacími“ scénami z dívčího pokoje na internátu, aby posléze došlo k vytouženému spárování. Postavy tuhle bezbolestnou výplň volného pátečního večera nekomplikují upozorňováním na nám zjevné díry v logice (bizarní hotelová epizoda), nezanášejí naivní vyznání lásky hlubokomyslnými úvahami nad konečností bytí a vyjadřují se slovy a gesty, která jsou primárně cool (cokoliv už to slovo znamená). Přirozený je slovník alespoň tehdy, baví-li se spolu osoby téhož pohlaví, což s sebou zejména u chalanů nese netušené množství modifikací slov „kokot“, „piča“ a „jebať“. Tři důvody, proč mám rád slovenštinu. Sympatický je mi ale i zbytek filmu. Možná navzdory jeho prostotě, možná právě díky ní. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Love na internete sprevádzal fiktívny minifilm, ktorý bol uložený na webové stránky špecializujúce sa na sťahovanie filmov zdarma. Začínal úvodnými titulkami a záberom na hlavné mužské postavy, ako chcú ukradnúť auto. Nakoniec však skončil urážaním človeka, ktorý sa snímku pokúsil nelegálne stiahnuť. Nakoniec sa však objavila na internete ako uniknutý festival screener. (toi-toi)
  • Vůz, kterým hlavní hrdinové ujíždějí před policií, je sportovní vůz K1 Attack, vyrobený v Čechách a upravený na Slovensku úpravci K1 Styling a Jk Design. Vůz má max. rychlost 250 km/hod a zrychlí z nuly na 100 km/h za necelých 5 vteřin. Policejní vozy jsou pak Volkswagen Golf V vyrobené v letech 2003-2009 v Německu. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama