Reklama

Reklama

Inherent Vice

  • Česko Skrytá vada (více)
Trailer 2

Ve filmu Skrytá vada, který se odehrává v roce 1970, exceluje Joaquin Phoenix v hlavní roli Larryho "Doca" Sportella, soukromého očka z kalifornského města Gordita Beach. Jeho bývalá přítelkyně Shasta Fay Hepworthová Doca přesvědčí, aby vyšetřil zmizení bohatého realitního makléře, kvůli kterému ho opustila. Doc během svého podivného pátrání v marihuanovém rauši odhalí síť vzájemně propojených spiknutí, do nichž je namočená policie, neonacisté, gangsteři, drogoví dealeři, zubaři, rehabilitační zařízení, rockeři, federální vláda i tradiční novoanglický establishment. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

castor 

všechny recenze uživatele

PTA má všechno velmi dobře promyšlené, uznávaní herci po spolupráci s ním slintají, protože vědí, že i otevírání konzervy umí natočit skutečně podmanivým způsobem, takže ten, kdo její obsah sní, má nominaci na nějakou hereckou cenu téměř jistou. Jenže tady, stejně jako u předchozího Mistra, dle mého tak trochu přecenil své možnosti (a možná i schopnosti). Atmosféra, herci, dialogy, detaily, aranžmá scén – všechno je znovu vypiplané, všechno je opět v takové konstelaci, že z toho musí být divácký superzážitek. Jenže alespoň v mém případě není. Znovu je to poměrně „těžký film“ na sledování, který toho nedá moc zadarmo. Leccos jsem nepochytil, nestydím se za to, holt si tenhle děj-neděj dám třeba za pár let znovu. Další one-man show Joaquina Phoenixe, tenhle herecký klenot nám ještě ukáže!! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Paul si tímhle filmem řekl definitivně o místo v moji režisérské topce. Vlastně, když se tak nad tím zamyslím, vůbec nechápu, že už jsem ho tam neměl dřív. Hluboce se za to stydím, rdím se, červenám se a sypu si popel na hlavu. Všechny jeho filmy z poslední doby jsou pro mě perfektní a tenhle není rozhodně žádná vyjimka. Joaquin spolu s dalšími výbornými herci a velmi netradičním příběhem ukázal, že i když vlastně vůbec nevím, o čem to celé bylo, je můj výsledný zážitek téměř maximální. A to se v poslední době podařilo jen málo komu. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud bylo cílem Andersona aby se diváci cítili jako zhulení pak gratuluji, povedlo se. Ale je to takové to zhulení, kdy si zapálíte, pak se tři hodiny koukáte do zdi a znuděně relaxujete. Svým způsobem stále dost zajímavé s pár výbornými scénami, ale stejně je to Andersonův zatím nejslabší film. 7/10 ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí mnohem lepší. Člověk je seznámený s konceptem a dokáže si jej mnohem víc vychutnat a vlastně mi celé vrstvení těch relevantních indicií až do zmatku bavilo, ale jakmile se po hodině a půl objasní jediná věc, které se divák může chytnout, tak ten film i po druhý hrozně ztratí. A to zrovna při nejtáhlejší sexuální scéně. Každopádně PTA to sám ví, že ten film je jenom o střídání scén, jak spolu lidi mluví, ale mě tenhle nekinematografický způsob nebaví a furt mi vrtá hlavou, proč každý velký filmař nakonec skončí u toho, že finále natočí nejméně filmovým způsobem ever, a to dialog u stolu. A nevěřte Rob Royovi, formálně je to nejvíc fádní, žádný pro PTA typické jizdy, steadycamy a dialogy většinou nasnímané v jednom táhlem master shotu, jak podle klasické poučky, že komedie v něm fungují nejlépe. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavá trilogie režisérů v Hollywoodu.Ze tří jmenovců (Paul W.S. Anderson, Paul Thomas Anderson a Wes Anderson) je pro mě PTA totální neznámou a Inherent Vice je pro mě prvním setkáním s tímhle umělcem.Stejně tak i Wes Anderson je pro mě totálně neznámý, ano ano, světe div se, znám pouze nejprofláklejšího a nejbéčkovějšího Andersona.Inherent Vice je hodně přes dvě hodiny trvající psychadelická zhulenost a jestli vás ten film nezhulí sám, budete mít chuť na jointa hned po skončení filmu.Dávno jsem vypadl z let, kdy jsem hltal hippie dobový filmy, nosil trika Hendrixe, Marleyho a hulil jako zdejší hlavní hrdina a přesto mě ten film strašně bavil a já sem zase po letech chtěl vytáhnout faju a zhulit se jako kretén.Těžko říct něco o příběhu, parta výtečných herců pronáší neskutečnou výměnu vtipných dialogů napříč dějem, který ze začátku působí jako obrovské spiknutí bůh ví koho a nakonec se to přes mraky více či méně pochopitelných zvratů a dějových odboček dostane k tomu nejméně podstatnému úkolu hlavního hrdiny, aby se nakonec stala pouhá lidskost a rodina v bordelu mafie, narkomanů, hippízáků, šílených policajtů, Černých Panterů, pedofilních zubařů, sjetých kundiček, polonahých asijských kurviček, motorkářských nacistů, FBI, obchodníků s nemovitostmi a dalším asi tisícem postav tím nejdůležitějším a mě tím Anderson docela dostal.Přiznám se, že místy sem opravdu jen těžce stíhal, proč se na plátně děje tohle a proč proboha tahle postava říká tohle a kde se zase vzala kurva tahle a je to i díky evidentní nutnosti film ve střižně přeci aspoň trochu zkrátit, podle mě měl být Inherent Vice ještě o takových 35 minut delší, ale to už ANdersonovi asi neprošlo a stejně to všechno tak nějak nakonec zapadlo do sebe. Joaquin Phoenix předvedl výtečnýho výkon a snad teprve podruhé v životě mi ve filmu sedl.Dokonce celou dobu působí a svým způsobem vypadá jako Martin Rigss Mela Gibsona a to úplně přesně např. ve scéně střelby na schodech.Vyhejbal jsem se tomuhle tvůrci hodně let a pokud je jeho nejhůře přijatý film pro mě skvělou zábavou, těšim se na zpětnou projekci mistrových děl.80%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Nakrúcanie sa začalo v máji 2013 v kalifornských mestách San Bernardino, Los Angeles a Pasadena a skončilo v auguste 2013. (classic)

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama