Reklama

Reklama

Dallas

(seriál)
  • USA Dallas
Trailer 4
USA, (2012–2014), 28 h 25 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Cynthia Cidre

Hudba:

Rob Cairns

Hrají:

Josh Henderson, Jesse Metcalfe, Jordana Brewster, Julie Gonzalo, Brenda Strong, Patrick Duffy, Linda Gray, Mitch Pileggi, Emma Bell, Kuno Becker, Larry Hagman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(40)

Sága rodu Ewingů znovu pokračuje. Přišla nová generace a noví hrdinové, ale staré spory a pře neutichly. Nezmoudřeli ani staří hrdinové. Do Dallasu se vrací Bobbyho adoptovaný syn Christopher s nápadem na výrobu ekologické energie. Proti němu však stojí jeho bratranec, John Ross, který je přesnou kopií svého otce. Je chamtivý a lačný peněz. I přes poslední přání jejich babičky, aby na pozemku Southforku už nikdo nikdy nic netěžil, začne potají provádět ropné vrty. Bobby se dozvídá, že má rakovinu střev. Proto se rozhodne, že pro klid v rodině by bylo nejlepší Southfork prodat. Přímo na předsvatebním setkání Christophera a jeho snoubenky s rodinou svůj záměr oznámí. John Ross se proti tomuto ihned postaví a zařídí předběžné soudní opatření proti prodeji. Bobby na to reaguje soudním zákazem cokoliv na pozemku Southforku těžit... (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 4

Recenze (104)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Největší podíl má pochopitelně účinek nostalgie na zašlou slávu původního seriálu a účast starých herců, i když poněkud zestárli, ale nikdo nemládneme. Pompézní okázalost, naftové impérium, chapadlová moc a nezbytné rodinné intriky pořád táhnou, ať je doba jinde o třicet dlouhých let nebo ne. Ona kombinace staronového světa má pokaždé své kouzlo a opodstatnění. Po dlouhé době seriál, který jsem ochotná pravidelně sledovat, a to je co říct! ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Původní Dallas svému nástupci vlastně podráží nohy. Prezentoval totiž divákovi takové množství "šokujících" zvratů a intrik, u kterých se inspirovaly desítky dalších projektů, že nový Dallas, byť se snaží být překvapivý a propletený, pro "pamětníky" prostě není. Ale jinak jde o důstojného nástupce, velmi dobře obsazeného a schválení druhé série vůbec není od věci. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zazobanci z Texasu jsou zpět! Ze starých známých se stali pěkní páprdové a k nim přibyli štíhlé mladé krasavice a nagelovaní hošani v superautech. Nová doba si vyžádala nový vzhled, aby autoři přilákali i mladší publikum. "Stará parta" v původním seriálu však působila více reálněji, uvěřitelněji a životněji než tito modelové. Do úvodních dílů jsou dobře zakomponovány klasické podrazy, blafy a intriky, které si žadoní o vyřešení a o sledování dalších dílů seriálu. Neměl jsem v úmyslu vidět více než první dva díly (z původního seriálu jsem možná stovku dílů viděl), ale je-li jich pouze deset (a ne nekonečný seriál), tak to možná dám... 70% za první 2 díly #edit po 8. díle: pořád je solidně "přeintrikováno"...a už se mi pomalu přestávají ty dvě holky plést... :) ()

alambert 

všechny recenze uživatele

No zatim OK. Minimálně je třeba ocenit odvahu tvůrců, vrátit se po takové době. Prostě není samozřejmost, že něco takového zafunguje. I když, mám určitou obavu, že časem půjdu s hodnocením níž. Už se rýsuje základní problém. Bobby je hodnej, tak má hodnýho syna, kterej kterej jezdí v (rádoby) hodnym elektromobilu a chce hledat alternativní suroviny, J.R. je zlej, tak má sobeckýho syna, kterej jezdí ve zlym Range Roveru a chce vytěžit ropu. Bojim se, že to bude nechutná EKO(teroristická) (a možná i lechce socialistická) agitka. To asi nezvládnu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je nemožné, že nový Dallas po takové klasické slátanině, jakou byl ten starý, přišel s něčím dívatelným a normálním. Opravdu jsem byl skeptik, když jsem si jen vzpomenul na šílené Bobbyho kudrny a J.Rovu sexuální posedlost, ačkoliv se v seriálu dohrabal s ženou akorát tak maximálně zakrytý pod dekou až po krk. Pytlovina to byla šílená a dokonce ji Nova vysílala v hlavním čase. Když se seriál s torzem původních postav po mnoha letech vrátil, už jsem na něj hodit oko nechtěl. Jenže dostal jsem to k zhodnocení a totálně znechucen sledovat naftaře, mně přišlo i těch 45 minut, co jedna epizoda z osmi trvá, poměrně dost. Jenže slátanost se odbourala, přibyly nové a sympatické postavy, respektive potomci slavné dynastie Ewingů, realizace se ujal schopný režisér a na světe je velmi snesitelný nástupce původního legendárního maratonu o mamonu, intrikách, ropě a boji o moc. No zase až taková bomba to není, to zase jsem se až tak nebavil, abychom si rozuměli, ale po předchozím martyriu s Bobbyho kudrnami, je i "džejárovo" výří obočí snesitelné. A je zajímavé sledovat, jak postavy za tu drahnou dobu zestárly a které z nich jsou zachovalé a které naopak. A Southfork zase ožívá. Potomci slavného rodu Ewingů ho nenechají padnout. Jordana Brewster byla píchatelná jako vždy. 40% ()

Galerie (1 152)

Zajímavosti (9)

  • Brenda Strong (Ann Ewing), Josh Henderson (John Ross Ewing) a Jesse Metcalfe (Christopher Ewing) si zahrali už v seriáli Zúfalé manželky (od r. 2004), napriek tomu sa v ňom Henderson a Metcalfe neobjavili v spoločnej scéne. (m.a.t.o.)
  • Bobby Ewing (Patrick Duffy) zjistí v nové řadě že má rakovinu žaludku, ale ve skutečnosti se s rakovinou krku během natáčení potýkal Larry Hagman, který tuto skutečnost zjistil jen pár dní před začátkem natáčení. (Endiiska)

Reklama

Reklama