Reklama

Reklama

Pětice ženatých chlapíků si tajně společně pronajme krásný podkrovní byt ve městě - ideální místo k milostným záletům a jiným nedovoleným hrátkám. Ráj na zemi se ale brzy promění v noční můru, když se v bytě objeví tělo neznámé mrtvé ženy. Je jasné, že vrahem musí být jeden z nich. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (137)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Od posledního jsem čekal asi nejvíc i když vím že herci tomu nemusí pomoc tak jsem mírně doufal ve zlepšení a jak už jsem říkal jedeme pořád to samé, na pár dobrých a krásných chvil není film ničím víc zajímavý a pokud ještě příště napadne dělat podobný projekt chce to scénář jenom vypilovat protože námět bude vždycky super. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z remakov, ktorý mi vzal chuť vidieť - možno dobrý - originál. Zameniteľné herecké tváre, prvoplánové gradovanie napätia od prvej minúty, ktoré bolo v závere už moc otravné, "osudové" ženy tu asi hrať nemusia, stačí im byť, napokon ani mužský ansámbel toho moc nepredvedie, prekombinovaná zápletka a to som ešte aspoň 5 vecí, čo mi vadili, našťastie zabudla. Apropos - erotický thriller? Niečo mi ušlo? ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Od tohohle skvělého hereckého obsazení jsem čekal více. Ze začátku se ten děj vleče a nejraději byste to přeskočili, ale pak zhruba od poloviny filmu to začne být napínavé a dost zamotané, takže nevíte kdo z těch přátel tu ženu zabil. A pak přijde šokující závěrečné odhalení, které jsem tedy nečekal, ale vymysleli to tvůrci dobře. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nizozemský remake viděl,ale je to skoro rok a já už si tento model úplně nepamatoval a tato verze se prostě naskytla,tak jsem naskočil po druhé strejné řeky.Nebudu lhát,že prostě náměť je skvělý.Ono je to celkově pořád stejný.Je to až fakt divný jak stejný film může vzniknout třikrát i vlastně se stejným režisérem a u dvouch verzí hraje Schoenaerts úplně stejnou postavu Filipa.To je doopravdy už hodně náhod.Vše jsem napsal jinak už u předešlé verze a tahle je škoda,že doopravdy kopíruje i to málo co jsem si pamatoval,snad i scény jdou pomalu stejně,ještě,že pár lokací je jinak,tedy ten bazén vypadá jinak:)Nizozemská verze byla první a popravdě tahle je zbytečně další,leč ve výsledku stejná.Možná proto dám procentem jiný numero.75% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď dvaja robia to isté, nie to vždy to isté a keď jeden z tých dvoch robí ešte aj tretí krát to isté, tak už vôbec nie. Pretože rovnako ako platí, že dva krát opakovaný vtip, už nie je vtipom, tak aj tri krát ten istý film prestáva byť dobrým filmom. Originálny belgický The Loft je štýlový thriller videoklipového strihu o jednej vražde v tajnom apartmáne partie kamarátov, ktorý scény mení síce výhradne skrz dialógy, ale vďaka našlapnutému tempu a neustálym zvratom necháva diváka permanentne v napätí. Od samotného úvodu po prekvapivý záver zámerne metie a vytvára pútavú mozaiku vzťahov, intríg a podvodov. Rovnaký film v podaní Holanďanov sa snažil presne o to isté, ale už to bola pomerne nuda. Americká verzia vzhľadom k látke bola takmer nevyhnutná a sľubovala záruku kvality pôvodného filmu, nakoľko ju opäť dostal do rúk tvorca pôvodného Loftu. Ako to už však pri mnohých remakoch býva, zahraniční režiséri pri nich akoby stratili svoju identitu. The Loft tak postihol rovnaký osud ako mnohé remaky ázijských hororov, ktoré svojho času v neskorších dvetisícich rokoch zaplavili kiná. Mnohé z nich, prípadne ich pokračovania, dostali na starosť pôvodní režisér, ale vytratila sa ich osobitosť alebo špecifická atmosféra. The Loft tak v podstate nič nekazí, len je to po tretí raz to isté, presne to isté. S rovnakými scénami, dialógmi, ešte aj strihom jednotlivých scén. Nie je tu jedna jediná scéna, ktorý by to čímkoľvek odlíšila a ako som už spomínal vyššie oproti belgickej verzii film stratil všetku atmosféru. V americkej podobe to je taký priveľmi úhľadný thriller, ktorý ide po vopred vytýčenej, predvídateľnej cestičke až do samotného záveru na párty, ktorý je opäť efektne podkreslený hudbou ako z akčného filmu, akurát už pri ňom necítiť také napätie. Stále sa na to síce dobre pozerá, každá scéna dej posunie nikam inam, ale jediné kvôli čomu sa po tretí krát oplatí v tomto prípade pozerať to isté sú slušní herci. Keďže sa podarilo obsadiť celkom známe mená (James Marsden, Wentworth Miller, Karl Urba, Rhona Mitra ...) tak americký The Loft má aspoň v tomto jedinom značne navrch oproti predchodcom.Akurát neviem komu presne má byť táto verzia určená, Američanov takmer vôbec nezaujímala (súdiac podľa minimálnych zárobkov z kín), tí ktorí videli belgickú prípadne aspoň holandskú verziu nemajú dôvod pozerať znova na to isté a tí ktorí nevideli ani jeden Loft, tak nech rozhodne siahnu po origináli, než po ktorejkoľvek z jeho dvoch kópií. A ak to takto pôjde ďalej, tak si čochvíľa natočí každá štát svoju verziu Loftu. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Erik Van Looy film točil už potřetí. Belgický originál stejně jako tento snímek režíroval a u holandského remaku zastoupil režisérku Antoinette Beumer  po dobu jeji rekonvalescence. (dado.cz)
  • Natáčení odstartovalo 6. 6. 2011 v New Orleansu, aby se k dokončení o několik týdnů později přesunulo do belgického Bruselu, a mohlo být k 26. 7. 2011 dokončeno. (Conspi)

Reklama

Reklama