Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová setkání se "starými" oblíbenými hrdiny seriálu Taková normální rodinka Pavlou, Káčou, Zdeňkem, s dvojčaty-raubíři Petrem a Pavlem, z nichž už jsou muži v nejlepších letech, ale také s novými členy rodiny Janou, Andulkou, Honzou, Mančou a dalšími. A samozřejmě se želvičkami Poldinkami... (TV Nova)

Recenze (69)

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu zdejšího hodnocení. Když to tak vezmu, má tenhle seriál podobný základ jako všechny nováckoprimácké slátaniny, které naše komerční TV produkují jako na běžícím páse. Ale: často se u toho zasměju. První díl byl sice takový nemastný neslaný, ale postupně mě to bavilo víc. Srovnávat s původním seriálem je hloupost, takže to dělat nebudu. Svůj účel Rodinka plní a hlavně má jednu velkou výhodu a tou je počet epizod, kterých je asi o milión méně, než je u současné seriálové produkce obvyklé. Za to klidně dám hvězdu navíc, i když objektivní kvalita je tak na *** (55%). P.S. trapný product placement, který je nedílnou součástí dnešních seriálů, radši v hodnocení vynechám, to bych musel dát odpad rovnou:-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Jako epizodický seriál to má určité opodstatnění, ve filmovém sestřihu něco takového nemá co dělat. V knižní podobě není důvod cokoli vytknout. Protože to jediné, co zde funguje na výbornou, je rozprostření dílčích dějových liniích a jejich společné vygradování. Plus sem tam nějaká hláška, která jakoby vypadla z orginálu. Nicméně generační navázání je velmi příjemné. Štěpánková, Kolářová, Hanzlík (i Petr Forman) jsou na svých místech, z nových tváří může potěšit Kostka a Konvalinková. Zásadní chybou je pak tempo vyprávění a masivní product placement na jeden nejmenovaný super hyper a střechu na celý život. ()

Reklama

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, co se dneska lidem dovolí. Samo o sobě je tohle seriálové houno zralé na sešup fekálním potrubím, protože je a) nevtipné, b) nesympatické, c) pomalé jako Poldinka při úprku do kopce a za d) trapné. Když k tomu ovšem přidáme i neskutečnou drzost sahat na legendu a pokus o její zneuctění módním trendem přiživování se na druhých, nejradši bych celou Rodinku i s tvůrci poslal na léčení bez možnosti návratu. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Původní rodinku znám. Ale nehodlám tuhle házet do odpadu jen kvůli tomu, že se někdo rozhodl natočit pokračování, které profituje ze zavedené "značky". Rodince je třeba dát šanci. Tohle pokračování totiž není nijak příšerné. Trio původních herců má totiž jistý nadhled a své postavy hrají s lehkostí (zvláště Jana Štěpánková). Právě mezi triem probíhají nejzábavnější slovní výměny a ano, já se i pobavila. Větším problémem je mladší generace. Kam čert nemůže, strčí Vondráčkovou, ovšem k téhle slečně mám nesympatie odpradávna. Sympatická je Lenka Vlasáková, která jinak také nepatří mezi mé oblíbenkyně. Celkem příjemný je i projev hororové Manči. Na nervy leze jedině postava Nadi Konvalinkové, protože její "slevy slevy slevy" po chvíli nudí a produkt placement z ní trčí na všechny strany. Rodinka není nic výjimečného a patří spíše k milému průměru. Zapřísáhlí milovníci původní Rodinky tuhle jistě hodí do odpadu, jenže tam už místo zabírá příšerná adaptace Novy, na kterou se tady zapomíná. Ta totiž byla vyloženě příšerná a to Rodinka od Primy není. ()

dogrose odpad!

všechny recenze uživatele

Otřes. Odnikud nikam, žádný vtip, trapné dialogy. Herci statují. Pavla poprvé v životě vidí varnou konev (ačkoli nelze přehlédnout, že je původní dům moderně zařízen), Zdeněček zničí, na co sáhne a přitom neustále opakuje repliky z původní verze. Neustálé odkazy na původní sitkom nepůsobí jako svěží aktualizace, ale jako trapná vycpávka, protože čím jiným vyplnit čas, když děj to nemá a jako konverzačka je to naprosto bída. Nevěřím svým očím, že tohle točil Klein. A to přehlížím, že jim to nevychází časově (věk Lucky Vondráčkové). Původní sitkom pokládám za geniální a dosud nepřekonaný z řady důvodů: scénář s dobře vystavěnou kompozicí a gradovanou zápletkou, vtipné dialogy, perfektní herecké obsazení, takže místy se improvizovalo a vůbec to nevadilo, vtipná témata odvozená z (tehdejšího) reálného života. Je mi smutno, že vynikající herci jako Hanzlík, Kolářová a Štěpánková hrají tohle. A to jsem myslela, že mne po letošní premiéře Saxany už nic horšího nečeká. Proč se takové věci točí? Chybí tvůrcům sebereflexe? Zkoušejí, co snese konzumní divák? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • V původní rodince hrají raubíře kluci Hybšovi, tak tady je hrají „kluci“ Formanovi. (JT19)

Reklama

Reklama