Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Theodor Seuss Geisel aka Dr. Seuss byl geniální blázen a jako takový se vymykal svými literárními díly i kresbami. Netuším proč jsou jeho knihy tak populární v USA, snad proto, že spisovatelů píšících pro děti je tam málo, ale hlavně kvůli jeho praštěnosti a hraním si se slovy a rýmováním, zkrátka takový "šílenec" jako byl Lewis Carroll (Alenka v říši divů). Dr. Seuss ve svých dílech vkomponovával vždy nějaké palčivé problémy té doby, které jsou, jen pod jinými jmény a názvy palčivé i v součastnosti. K adaptacím jeho děl se nejlépe hodí právě počítačová animace a řádně fantasmagoričtí režiséři, kteří zvládnou převést spisovatelovy extrémy do pohybu. Loraxe lze označit za velmi umírněné dílko z bláznovy kroniky, oproti Hortonovi nebo dokonce ad absurdum crazy halucinogenní ultrašílenosti The Cat in the Hat. Příběhu se nemá smysl věnovat, jde o klasiku s poselstvím, praštěnými postavičkami a muzikálovými čísly. Zkrátka to, co se nám snaží tvůrci stále dokola vštípit prostřednictvím kreslených pohádek. Co ovšem musím vyzdvihnout je okouzlující design postaviček a krajinky spolu s kakofónií pastelkových barev a infantilností. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No náhodou moc pěkná pohádka. Stromy - základ života, jelikož vyrábějí čerstvý vzduch. Vynikající příběh, akorát by se tam nemuselo tolik zpívat. Podle mě jedna z těch pohádek, které něco lidem řeknou a nejsou o úplném hov**. Samozřejmě by to šlo udělat lépe, ale u mě spokojenost. Sice jsou to stromy vypadající jako lízátka, ale proč ne. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bídný animák. A to mám přitom kreslené filmy hodně rád. Lorax se ale dost nepovedl. Děj byl okopírovaný ze sta jiných filmů, takže člověk přesně věděl co se kdy stane a jak to všechno skončí. Něco takového bych možná ještě odpustil, ale k tomu to bylo velmi nevtipné a navíc ošklivě naanimované, takže nakonec podprůměr. 35% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $214,030,500Tržby Celosvetovo $350,609,871Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,416,167 //počet predaných kusov 2,400,691Tržby za predaj DVD v USA $79,055,608 //počet predaných kusov 5,032,547║ Pekne farbistý gýč samozrejmí pre štýl rozprávok od Dr. Seuss', z pôsobivou muzikálovou atmosférou, zaujímavým morálnym ponaučením, videl len v Českom dabingu, som zvedavý na Slovenský dabing. /70%/ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Takové nenáročné jednoduché ekologické naučné vyprávění pro caparty o tom, proč není správné venku kopat do kytiček a v lese lámat stromkům větvičky. Jinak je to ale celkem dost nuda, navíc o dobrou půlhodinu přetažená. A to ani nemluvím o zcela zbytečných písničkách/blábolačkách. Aktuálních 58% je na tenhle animák ještě stále dost vysoké hodnocení. ~ Od tvůrců "ne-úplně-špatného-jako-jen-lehce-nadprůměrného" Já, padouch a zapomenutého hraně-animovaného "nemělo-to-daleko-k-odpadu" Hop. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)
  • Keď hrá rodinka s babkou Normou spoločenskú hru scrabble vie Norma z písmen, ktoré má pred sebou, poskladať slovo Lorax. (Astonko)
  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)

Reklama

Reklama