Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 3

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (491)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film si ukousl tak velké sousto, až ho zadusilo. Působí jako úvod minimálně k trilogii, má tolik motivů, postav a děj se vrhá do stále nových zákrut a odboček, až se chatrná stavba zbortí a divák má nepříjemný pocit, že sledoval jakousi míchanici, která byla naprosto o ničem. Přitom začátek vypadal nadějně. Měli scénář buď osekat nebo z toho udělat seriál. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dobře, byla by to vážně mega bomba, kdyby tady nebylo spousta nedotažených detailů, které nepřidávají napětí a ruší celkovou atmosféru děje. Herci jsou vybráni opravdu skvěle, všichni jsou ohromě charismatičtí a většina z nic dokonce sexy, hlavně Robert Sheenan, který bohužel nedosáhl svého, jak už to tak u latentních lidí bývá. Ovšem musím uznat, že bych i přes těch pár nedotažených věcí dala plný počet hvězd, kdyby z toho pak režisér neudělal typickou romantickou přesladkou frašku. Opravdu špatný, incestní a zkažený konec. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mladá a jemně tupá (není blondýna) Clary si jednoho dne začne čmárat po stěnách rohatou piču a to samozřejmě znepokojí její matku. Tato jí samozřejmě tají děsivé tajemství, které se jí už už snaží vyklopit, když tu náhle po krátké potyčce se dvěma svalnatými hromotluky vyžahne skleničku Domestosu a upadne do kómatu. Když se dcera vrací domů, nalézá zde jen spoušť a děsivou obludu, před kterou jí zachrání spanilý blonďatý ohyzd, kterého potkala tuhle dole v baru.. od této chvíle už je jen hůř.. jak pro herce, tak pro diváka. Dál už snad raději nebudu vyzrazovat, že je tento film naprosto stupidní, míří naprosto přesně na cílové publikum mladistvých děvčat s provlhlými kalhotkami a bez zkušeností s menstruačním cyklem, a jelikož už nám Robík Patyzónů malinko vyšuměl, je tohle nový hit v našich kinech. Opět tu však nalezneme vše co frčí. Démony, upíry, vlkodlaky, milostný trojúhelník, incest, nesmyslné souboje popírající fyzikální zákony, neforemné strohé herce s tupými pohledy a mnoho dalšího. Výborná je i hudba, kterou herci místy přeřvávají a skloubením s vyzváněním ajfounu je téměř dotažena do dokonalosti. Zkrátka a jednoduše, pár nezletilých lidí si zase přijde na své a zbytek bude jen kroutit hlavou nad otázkou, kdy že to ty filmaře přestane bavit a do kina už se normální divák nebude muset bát. Vyhozené peníze, ztráta času.. ale chvílemi jsem se i zasmál, když jeden z diváků v zadní řadě vtipně komentoval děj. Snad i za toho dávám tu jednu hvězdu. 20% ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Někdo tu v komentáří zmínil megaobočí... no a fakt že jo. Ona by si mohla z fleku zahrát ve Fridě. Celou dobu mě to iritovalo a uvažovala jsem převážně nad tím, jak by jí 2 minuty osamotě s pinzetou mohly změnit život a mě ulehčit sledování. Věřím, že je to ideální film pro patnáctileté holky, ale já už jsem z toho vyrostla. Přislo mě to jako matlanice Twilight, Underworld, trocha Harryho Pottera a trocha Avatara, bohužel nic originálního. Možná opět lepší přečíst knížku a nechat to všechno na své vlastní fantazii... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné, jak jsem čekal. Dalo se to vydržet, ale mohlo to být kratší. Vlkodlaci, upíři, démoni, je to trochu přeplácané a místy předvídatelné. Ale pořád je to lepší než Stmívání. Občas to bylo i trochu nelogické. Například proč ta čarodějnice měla doma klavír nebo proč nezabili ty démony, když byli zamražení. Ani herci nejsou špatní. Hraje tam třeba Nathan z Misfits nebo Cersei Lannister z GoT. Taky ještě Jonathan Rhys Meyers a Lily Collins. :) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Když byl Kevin Zegers poprvé obsazen do jedné z hlavních rolí, tvůrci se i navzdory protestujícím fanouškům knih snažili utajit jeho identitu. (Fevas)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama