Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný, extravagantní, virtuózní klavírista a bavič Liberace v sedmdesátých letech minulého století zaujal americké publikum svými působivými i provokativními výstupy tak jako málokdo. Byl hvězdou na pódiu i na televizní obrazovce, v soukromí si nejednou dopřával nákladné výstřednosti. Měl velký úspěch především u ženského publika. Jednoho dne se Liberace zamiluje do svého mladého řidiče, ten je zase okouzlen světem, v němž se pohybuje. V době, kdy nebylo možné veřejně přiznat homosexuální orientaci, společně tajně prožijí pět let... Životopisné drama, vyprávějící o komplikovaném, dramatickém vztahu dvou rozdílných mužů, natočil známý režisér Steven Soderbergh, jenž film postavil na kombinaci hereckých hvězd. Hlavní dvojici pod jeho vedením ztvárnili Matt Damon a Michael Douglas. (Česká televize)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (322)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

No tohle. Soderbergha jako režiséra vůbec nemám rád a navíc ve spojitosti s tématem jsem čekal slabý a otravný film, ale tohle mě překvapivě hodně bavilo. Příběh sice tisíckrát viděný a nemá čím překvapit, ale Soderberghovi tady stejně šlo spíše o dokonalé naplnění škatulky životopisného filmu se všemi jeho proprietami, což se povedlo. Velmi suverénně a stylově natočené i zahrané, montážní scény s hudebním podmazem skvělé. Ale nejlepší byl Rob Lowe, vždy když se jeho hlava objevila v záběru, tak jsem chytal záchvat smíchu :). Jenom ten konec s létajícím Douglasem byl už fakt trošku over the top. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že to všetko okolo Liberaceho, mi prišlo ako jedna veľká gýčová paródia. Fakt mi niekedy bolo počas filmu do smiechu (hlavne, keď bol na scéne Lowe). Ale klobúk dole pred Michaelom. Ak Vám doteraz prišiel ako ten správny charizmatický sexi chlap, tak v tomto filme zahral Liberaceho tak bravúrne, že Vám vôbec nepripadal ako "chlap". Skvelý výkon aj Damona. Soderbergh pekne :-). http://www.youtube.com/watch?v=q9nO9Ro_kd4 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Gekko píchá Bournea, Bourne píchá Gekka. Ani jedno mi nedělá dobře. Tyhle sondy do nablýskaného světa prominentních teploušů prostě nejsou pro mě. Něco zajímavého se dělo až v posledních dvaceti minutách, kdy došlo na právníky a Damon ze sebe shodil tu hošanskou slupku. Ale jinak se na to nedalo koukat. 10% ()

*CARNIFEX*

všechny recenze uživatele

Matt Damon je jedným z mojich troch najobľúbenejších hercov. Podľa obsahu filmu som tušil do čoho idem. Po 20 minútach, prvých dvoch scénach som si uvedomil (nech my všetci gay-ovia odpustia), že na dopozeranie tohto filmu nie som a ani nebudem pripravený. Nedokážem ani posúdiť herecké výkony oboch hlavných „hrdinov“. Navzdory tomu, že ma mimo mnohopočetných bozkávacích či sexuálnych scén, film bavil, nedokázal som ho dopozerať a musel som ho vypnúť. Prišlo mi totiž (nech my všetci gay-ovia OPÄŤ odpustia ), zle. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Behind the Candelabra bývá tma, v které dokonce i Liberace mohl být pokládán za heterosexuála, a jeho milenec za adoptivního syna, byť z toho nakonec v duchu úsloví panská láska po zají(č)cích skáče moc nevytřískal. Moje do Michaela Douglase posledních třicet let zamilovaná matka strávila většinu filmu s hlavou v dlaních, ale s obvyklou svorností budoucím haterům, co zde budou ostentativně vyjadřovat své homofobní zhnusení, vzkazujem, ať se jdou zklidnit ke svému oblíbenému lesbickému pornu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Skutečný Scott Thorston se k Liberacemu odstěhoval ve věku 18 let. (KlonyIlony)
  • Film je venovaný hudobnému skladateľovi Marvinovi Hamlischovi, ktorý k nemu zložil hudbu a ktorý zomrel v auguste 2012. (moviefilm)

Související novinky

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Příliš teplý Soderbergh?

Příliš teplý Soderbergh?

07.01.2013

Steven Soderbergh se už před několika lety pokoušel natočit biografii slavného televizního baviče a zpěváka Liberaceho, který byl v padesátých až sedmdesátých letech minulého století nejlépe placeným… (více)

Reklama

Reklama