Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

shimpy(CZ) 

všechny recenze uživatele

Tento animák je nejlepší ve své kategorii. Ten tučňák!! To je záporák jak má být. Film je opravdu hravý, a režisér se nebojí naladit i na vážnější strunu, takže vám připadne, že sledujete nějakou napínavou detektivku. Zkrátka příběh graduje od začátku do konce, a ta honička na vláčku - to se prostě musí vidět... Úžasné! ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Na tento díl si pamatuji z mých mladých let a v podstatě vše bylo řečeno v komentáři Cestě na měsíc. Musel bych se jen opakovat. Každopádně někdy by takovéhle kalhoty prospěli všem (myšleno v dobrém), abychom pořád neseděli na zadku u televizí, počítačů či jiných aktivit. 75% (viděno z nahrávky z TV). ()

Reklama

jardoch 

všechny recenze uživatele

Na tento film se vždy rád podívám.Je vtipný,má skvělý děj a animace je bez chyby.Navíc mám slabost pro loutkové filmy,jelikož postavičky v něm opravdu existují,jsou hmotné.Veškerý pohyb,kulisy,atd.jsou opravdové a ne pouze kombinace jedniček a nul,jako je tomu v digitální animaci.A navíc,když je v něm tak exceletní záporák se svým hustým pokerface...nemůžu hodnotit jinak:-) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Aneb jaké vtipné věci nás provázely hodinami angličtiny (ale v českém znění). Dlouho jsem se obával, jak bych tyto příběhy ze vzpomínek hodnotil, ale jakmile jsem vešel do tohoto profilu a spatřil plakát, mírně jsem se rozesmál - bylo jasno. Pět hvězd nedám jen proto, že ty odkazy, o kterých tady mluvíte, mě coby žáka osmé třídy minuly (tehdy jsem věděl o Hitchcockovi akorát to, že byl slavný hororový režisér). Stejně hodnotím i další na druhém stupni viděný kousek "A Close Shave" (O chloupek). ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Tenhle animovaný film jsem viděl na střední škole běhěm hodiny angličtiny. Jména Wallace a Gromit jsme předtím nikdy neslyšel, takže jsem nevěděl, co mě čeká. Neskutečná zábava! Chvílemi jsem doslova řval smíchy. Troufám si dokonce, ze jsem byl ve třídě nejhlučnější, i když jsem měl zdatné konkurenty:) Prostě absolutně fantastická jízda! 90% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • V úsilí dostat Gromita z domu hraje tučňák velmi hlasitou hudbu. Jeden nápěv je "how much is that doggie in the window?" a další "tie a yellow ribbon round the 'ole oaktree", oznamující jeho propuštění z vězení. (Kulmon)
  • V originálním znění je ve scéně, kdy Wallace blahopřeje Gromitovi k narozeninám, zpívána píseň "Happy Birthday to You". Pro verzi distribuovanou v USA však byla kvůli autorským právům vybrána skladba "For He´s a Jolly Good Fellow". (Terva)
  • Když Gromit čte noviny v kavárně, jeden z nadpisů je "Pes čte noviny". (Kulmon)

Reklama

Reklama