Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Hmm, zvažoval som aj tretiu hviezdu, ale fakt si ju neviem obhájiť. Animácia je oproti ďalším dielom veľmi primitívna, čo by až tak nevadilo, keby tu bolo dostatok humoru. A práve ten tu najviac chýba, samotný dej je ešte k tomu extrémne jednoduchý a neobsahuje nijaké geniálne momenty, ako to je zvykom u ostatným filmoch Nicka Parka. 5/10 ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

There's NO CHEESE Gromit. Not a bit in the house! Nedávno jsem byl v Londonu... na výletě protože Bank Holiday... jsou Bank Holiday, že. No což o to na tom není nic tak extra, ale koupil jsem si dvd W&G. Nick Park tam ukazoval jak to všechno vzniklo a jak vznikaj další příběhy. Nick to dělá s takovou láskou a citem UFF. Stačí si uvědomit, že za 1 den udělaj tak 8 vteřin dialogu... ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Málo platné, kratší střední metráž sluší Wallacovi a Gromitovi nejlíp a v Cestě na Měsíc jsou asi nejvíc sví (koneckonců byla první, nemýlím-li se). Později přibylo legrace, ale ubylo s prominutím poezie. „Everybody knows the Moon is made of cheese“ – nemáte-li problém s touto úvodní premisou, nebo vám dokonce vykouzlí na tváři zadumaný úsměv, budete snad vědět, co mám na mysli. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Chybí vám sýr na krekry? Není nic jednoduššího - zaleťte si na Měsíc. Nejdřív se ale podívejde na Wallace a Gromita, abyste věděli jak postavit loď, jakou barvou ji natřít, na co nezapomenout a na co si dát na Měsíci pozor (budete překvapeni, ale nedostatek kyslíku to není). Je to takový vtipnější anglický Pat a Mat, přičemž Mat (Gromit) je chytřejší, než se tváří. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit vo svojej prvotine dostanú chuť na syr a preto sa rozhodnú vybrať na mesiac, pretože aj malé dieťa vie, že mesiac je celý zo syra. Spravia si po domácky urobenú raketu a vyberú sa tam. Lenže syr na mesiaci nechutí ako žiaden syr dostupný na zemi a k tomu všetkému sa im do cesty pripletie automat, ktorý sa snaží udržať na mesiaci poriadok a má sen stať sa lyžiarom. Ako zoznámenie sa s postavičkami a s tým čo majú a naopak nemajú radi dostačujúce. Aardman predstavil svojich dvoch ostrieľaných hrdinov vo veľkom - vesmírnom háve. Len tomu chýba niečo čo už nasledujúce filmy Nicka Parka majú. Dynamika a fantastické finále. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Gromit byl původně kočka, ale pak byl změnen na mluvícího psa, jehož hlas namluvil Peter Hawkins. Pak ale bylo od hlasu upuštěno, když si tvůrci všimli, jak výrazný by Gromit mohl být pomocí malých přesunů očí, uší a obočí. (Kulmon)
  • Autoři vložili Wallacovi do úst slovo "Wensleydale", protože to jeho tvář udělalo pořádně zubatou. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)

Reklama

Reklama