Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 1

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

packa 

všechny recenze uživatele

Aardmani zklamali. Gromitovskými peckami a Slepičím úletem si nasadili laťku tak proklatě vysoko, že každý další pokus o navázání na nesmrtelné modly, je zdá se předurčen k nezdaru. U řady vtípků budete mít pocit, že už jste je někde viděli (postavička zavěšená na provaze visícím z létajícího prostředku a druhá postavička se snaží lano přešmiknout - pánové, vykrádat svůj vlastní opus Slepičí úlet, máte to zapotřebí?). 3D tentokrát naprosto, ale naprosto zbytečné, všem potenciálním divákům protentokrát doporučím nevyhazovat peníze za 3D verzi, film si stejně dobře užijete v klasickém 2D. K příběhu - tvůrci opakují stejnou chybu, kterou spáchali při tvorbě předchozího celovečerního animáku Spláchnutej - křečovitou snahu narvat gag do každého záběru, bez ohledu na to, jestli je onen gag aspoň trochu vtipnej. Ostatně kvalita humoru je velmi kolísavá, zdaleka se nejedná o takovou inteligentní zábavu, jakou svého času divákům nabídnul už několikrát mnou zmíněný slepičí opus. A rozhodně je humor pirátů určen mnohem mladší cílové skupině diváků, dospělí se prostě budou bavit mnohem méně. Verdikt – pro tentokrát za tři, z nostalgie, ale jestli mě milí Aardmani podobně zklamete i příště, půjdu s hodnocením nemilosrdně dolů. A rozhodně si vás, ač nerad, přesunuji z kolonky „studio od nějž beru všechno“, do kolonky „přečtu si recenze, zkontroluji diváckou spokojenost a pak se rozhodnu, jestli na váš film vyrazím“. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $31,051,126Tržby Celosvetovo $122,396,513Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,217,593 //počet predaných kusov 128,910Tržby za predaj DVD v USA $4,514,290 //počet predaných kusov 257,931║ Aardman to opäť naplno rozbalil, vydarené plastelínové dobrodružstvo. /80%/ ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Chcete-li dosáhnout úspěchu v animovaném filmu o pirátech, musí obsahovat následující klíčová slova: knihovnice, vilejši, Jane Austen a blboun nejapný. Je dobré přečíst si i předlohu, byť si z ní tvůrci moc nevzali. Dokonale ale vystihli celou posádku i Černého Bellamyho. Co dodat? Jsem ráda, že Piráta s šálou namluvil Martin Freeman. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Není to vědec, je to skautka! Není to skautka, je to pirát!" Plastelínoví piráti vedení kapitánem Pirátským Kapitánem brázdí moře pod zlověstně vyhlížející vlajkou s lebkou a dvěma zkříženými šunkami, loď mají napěchovanou srandou a já jsem moc, moc rád, že jsem je zastihl v kině. Tak jako díky nim jsem se totiž dlouho nepobavil. Aardmani se vytasili s nepřeberným množstvím všech možných fórů pro malé i velké, dali průchod pověstné nápaditosti a hravosti, do zbraně povolali i postavičky jako Charlese Darwina a jeho domestikovaného (gromitovského) opičího sluhu, hysterickou královnu Viktorii, Jane Austenovou a Sloního muže (nevěděl jsem, že ti dva spolu chodili), na pomoc si přizvali parádní soundtrack (když škuner vyplouval směrem na Londýn a začali burácet The Clash a jejich London Calling, chtělo se mi vážně po pirátsku zařvat)... A vzniklo neodolatelné dobrodružství, které v lecčems připomíná ty nejlepší Asterixovy příběhy. No fakt (a teď nemám na mysli jen to kouzelné kreslené cestování po mapě, při němž jsem se mimo jiné dozvěděl, jak vznikl Panamský průplav)! Tak tedy třikrát hurá! A jak říká Pirátský Kapitán: "Nic není nemožný, když nepřemejšlíš!"__P.S. Dabingu se nebojte - Ivan Trojan je v hlavní roli bezchybný. Stejně tak Eliška Balzerová coby královna.__P.P.S. Viděl jsem 2D a vůbec mi to nevadilo, třetí rozměr bude nejspíš hlavně tahák na peníze. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem teda o dost vic. Nijak objemnej pribeh o tom, jak se chce blbecek kapitan stat piratem roku, do toho zapletka s kralovnou a "papouskem" se misty vcelku vlece, sceny bez jakyhokoliv vtipu jsou stridany scenama s az moc vtipkama, kde bohuzel kvantita prevazuje nad kvalitou. Ani ta plastelina nepusobi nejakym uzasnym dojmem a tak to zachranujou jen dobry pisnicky a sem tam nejaka povedena scenka. Znova uz bych si to asi nepustil. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)
  • Během produkce filmu se pracovalo i na 40 scénách současně. (Brousitch)
  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama