Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nedokoukala jsem to. Ne, že bych neměla ráda muzikály, ale tento mě dějově neoslovil, no a ta hudba - ten styl není moje parketa. Zkrátka pro mě nic moc. (Zajímavé ovšem je hodnocení ostatních kolegů, kteří se dost blíží tomu mému, ačkoliv tento film obdržel 1 Oscara za píseň "Flashdance" a 3 nominace na Oscara. ) Z toho je jasně vidět, že ne vždy má divák stejný názor jako porota FF. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Muzikálová pecka mého mládí. Ještě dnes si vzpomenu, jak jsem byla unešená, když jsem tenkrát přišla z kina domů. Bylo to docela zjevení mezi filmy, které se u nás v té době v kinech promítaly. Jennifer Beals byla velká sympaťanda a navíc výborně tančila. V příběhu jde sice o dost naivní romantiku, ale příjemně se na to kouká i po tolika letech. Báječná nostalgická vzpomínka s bezva soundtrackem... (70%) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film o velkém snu mladé dívky Alex Owensové v podání herečky Jennifer Beals. Alex ve dne pracuje jako svářečka a po nocích si přivydělává jako tanečenice v nočním podniku. Sní o tom, že jednou bude tancovat v baletu, ale nemá odvahu si podat přihlášku na taneční konzervatoř. Alex bydlí ve skladišti a do práce jezdí na kole. Zamiluje se do svého šéfa. Ten jí chce trošku dopomoci při konkurzu, ale ona to chce zvládnout sama. Působivá je taneční scéna v závěru samotného filmu, kdy Alex okouzlí znuděnou porotu zkoušejících. Pro film je typická hudba 80.let, která výborně doplňuje děj filmu. Irene Cara stvořila nezaponutelnou písničku, která zaznívá na začátku a konci. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný film, který se stal slavný díky ústřední melodii. Český cover písně WHAT A FEELING využila pro komerční úspěch v našich luzích a hájích Leona Machálková (ŽÍZEŇ LÁSKY). Tedy asi s odstupem 15ti let a ještě před tím, než si nechala zmenšit nosánek. Film samotný toho obsahově opravdu moc nenabízí. Pohádka o tom, jak chudá holka ke štěstí přišla a ještě si splnila životní sen. Díky aktivitě rádiových stanic se stal z filmu jeden z kultovních symbolů osmdesátkové dekády. A tak i dnes po třiceti letech se najde málokdo, kdo by film nebo alespoň píseň neznal. Otázka zní. Je to dobře? Asi ano. I takové filmy mají mít na světě své místo. Pro některé lidi znamenají hodně. P.S. Jeannifer Beals tančí opravdu pěkně. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Především za skvělou hudbu a za taneční kreace ;-) Trošku mne mrzí, když vidím, jak se kvalitním a především kultovním filmům dávají malé známky. Flashdance byl jedinečný. Každý to té dívce ve filmu přál a Jennifer Beals ze sebe opravdu dostala úplně všechno. V porovnání s Hříšným tancem můžu říct jen to, že Flashdance přišel malinko dříve a že tím skvělým tanečníkem je tu křehká dívka. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Skladba "Maniac" měla být použita pro stejnojmenný film Maniac z roku 1980, ale nakonec se nepoužila. Pro uvedení ve "Flashdance" se pouze přepsal text. (don corleone)
  • Ve scéně v posilovně zazní úryvek písně „I Love Rock ’n’ Roll“ v podání Joan Jett & The Blackhearts. (noelcoward73)
  • Snímka bola uvedená v Československu až v roku 1987, pričom z nej bola vystrihnutá spoveď zváračky Alex (Jennifer Beals) u kňaza v kostole. (Raccoon.city)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama