Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

tahit 

všechny recenze uživatele

Moje malá úvaha nemá ambice hodnotit nějak odborně tento film, ale napsat pár postřehů z dojmů a rozhodně nechci Flashdance nějak zlehčovat jako oficiální kritika, která mu vyčítá především laciný děj. Mě se základní osa příběhu, která není nikterak náročná, docela líbila. A proč by nemohla být svářečka taneční hvězdou? Taky jsem znal jeřábnici, která chodila na amatérský balet. Pravda, bylo to trochu nablejskaně sladký, ale to je přeci typicky americký duch filmu, nebo se mýlím? ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Pekná hlavná hrdinka a dobrá hudba. Tak by som charakterizoval celý tento film. Celý dej je jedno veľké klišé a nezachráni to ani rok vydania. Niekto mi nenakecá, že pre 40 rokmi ľudia nevedeli natočiť duchaplný romantický film o 18 ročnej zváračke, ktorá po nociach tancuje na barovom pulte a ťahá to so svojím šéfom a ktorej sa splní jej malý americký sen a síce že sa stane profesionálnou tanečnicou (tento raz už nie v bare). Milostný príbeh mi dosť vadil, už len kvôli hlavnému páru, kde mužský protagonistka vyzerá, že by mohol byť otec malej Alex a nie jej milenec. Hudba to ťahá do priemeru inak by som hodnotil oveľa prísnejšie. 44% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Flashdance je čistá esencia 80. rokov spoločne s napríklad takým Top gunom. Inak je to aj celkom slušná sociálna melodráma o tom, ako nezostať navždy v šedi života, priemernosti až podpriemernosti. Záver je vlastne iba takým odrazovým momentom v živote, v podstate až tak veľa ešte neznamená, iba prvý, ale zásadný krok. Nie každý ho je, ako vidíme aj vo filme, schopný učiniť. Pomer rozpočtu a tržieb je neskutočný, podľa rozpočtu to vyzerá, že sa jednalo o menší, nezávislejší projekt. Taký Rocky pre ženy, ten bol ale viac "sociálne deprimujúci". ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tenhle film skutecne neurazi a pomuze pokud ma clovek depresi...pribeh a hudba jsou typicka 80. leta a to v tom nejlepsim slova smyslu. Krasnoucka Jennifer Beals hrajici Alex ktera se snazi stat se baletkou a tak cvici a cvici a nema odvahu prestoze se po nocich prizivuje jako tanecnice v baru a sklizi bourlive ovace a svuj hlavni job ma na stavbe kde svari :) . Nehraje nijak vyrazne ale divat se na ni jak tanci nebo cvici je hooodne vzrusujici zalezitost a sympatanda ona je. Tezko rict jak by film tenkrat dopadl kdyby De Palma skutecne zacal natacet Flashdance namisto Scarface jak bylo naplanovano... Adrian Lyne neni nijak zazracny reziser ale film nekazi a Jerry Bruckheimer ho zasoboval tou temer nejlepsi hudbou kterou ve sve dobe slo pouzit a vysledek je proste skvely. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Čirý osmdesátkový fetiš! Motivačně popelkovská, romantická (R-ková) pohádka o 18leté svářečce, která si plní sen stát se profesionální tanečnicí, zatímco upocené tréninky prokládá žhavým nakrucováním na pódiu v baru. Přestože mě sálající energie a styl zpočátku nakoply, naivní plytký scénář už dál nic v rukávu neschovává. Nejspíš i z toho důvodu se režie plně soustředí na hudební čísla, pojatá vyloženě jako živelné, tělesné videoklipy (na dnes již totálně profláklé disko hity). ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Gene Simmons ze skupiny KISS dostal nabídku na roli Nicka Hurleyho, ale odmítnul, aby si nezkazil svůj démonický image. (don corleone)
  • Snímka bola uvedená v Československu až v roku 1987, pričom z nej bola vystrihnutá spoveď zváračky Alex (Jennifer Beals) u kňaza v kostole. (Raccoon.city)
  • Skladba "Maniac" měla být použita pro stejnojmenný film Maniac z roku 1980, ale nakonec se nepoužila. Pro uvedení ve "Flashdance" se pouze přepsal text. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama