Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Britský břitký sitcom Life‘s Too Short, jejímž hlavním hrdinou je Warwick Davis, zobrazuje hrdinův "normální" život . Warwick provozuje agenturu pro hledání práce pro lidi malého vzrůstu, jako je on sám, a nejen proto si valnou část práce přenechá. Sekundují mu Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří seriál zároveň režírovali. (JackieBliz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Gervais a Marchant prišli s ďalším mockumentom - tentokrát hojne využívajúcom prvky , ktoré boli použité v Extras a s ústrednou postavou trpaslíka Warwicka Davisa. Seriál je opäť raz konzistentný a plný drobných vtipov na hranici trápnosti a škodoradosti. Celé sa to nesie v tragickom tóne odľahčenom o skutočné Warwickové zážitky, takže aj my ako diváci máme možnosť nahliadnúť do života komunity malých ľudí a tiež hercov. Gervais si tu tentokrát strihol samého seba a bohužiaľ tým potvrdzuje jednu dôležitú vec a to , že bol vždy ťahúňom svojich filmov aj seriálov. Davis je síce výborný herec ale chýba mu silnejšia charakterová črta ako len to že je malý. Takto hrá vlastne Davida Brenta - lenže ako vieme David Brent bol iba jeden. Je to síce nadpriemerný seriál využívajúci silný autorský rukopis dvojice Marchant a Gervais ale ten kto má napozerané všetky ich veci, musel čakať niečo viacej. Predošlé veci chytali za srdce, toto len vzbudilo úsmev na tvári. Aj to je niečo, ale na tým takéhoto formátu je to predsa len málo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První díl byla jen taková rozehřivačka, kde celkem pobavil Liam Neeson a hodně scéna Warwicka kdy leze do domu ke svý ex dírou pro psy a vyjednává, že on se podílel na hypotéce o trošku vcí než ten pes a ten si do domu chodí kdy se mu zamene.. . No to asi takhle to nevyzní vtipně, ale to je fuk, já se směju. Ovšem druhej díl tam už lítaly humorový bomby jak svině. Johnny Depp jako arogantní namyšlenec je špičkovej, ale vrcholný byly návrhy Warwickovy sekretářky, jak vydělat love + dialogy ohledně diáře, to jsem smíchy vychcal vanilkový žužu. Třetí díl mě zhuntoval už ve druhý minutě a dvacátý sekundě, brutal humor vygradoval v závěru s Helen, kdy trpajslík zažíval doslova výsostné ponížení jeho super ega. Čtvrtý díl jasně oapnovala sekretářka, to je fakt ligová masérka. A už vím proč se ženy ve společnosti trpalísků cítí klidně, protože ženský na nic podstanýho nedosáhnou. Pátý díl trošku zklámání oproti druhýmu byl jako Shadwellovi komentáře, za to šestej díl, opět vzala do rukou sekretářka a akcí s pračkou to nehorázně vyhrábla a závěr se nese v duchu nejtrapnější párty co sem kdy viděl, tady se opravdu hranice trapnosti posouvaj vejš přímo před očima. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč dělám tenhle dokument? Protože obyčejně vidíte v televizi trpaslíka, jak skotačí a dělá ze sebe blázna. Já chci, aby lidé viděli sofistikovaného, zběhlého trpaslíka, který má důstojnost.“ Když si tak rekapituluju celý seriál, musím konstatovat, že aby si divák Life’s Too Short opravdu užil, měl by mít zkušenost s předchozími počiny tvůrců, a to Kanclem a Komparzem. Nejen, že se zde na ně hodně odkazuje, tento seriál je pomyslným drinkem namíchaným právě z 2 výše zmiňovaných. Něco z Kanclu (např. ten styl ala dokument), jiné zas z Komparzu (postava sekretářky je typově podobná kamarádce, účetní pro změnu agentovi; dále epizodní camea hvězd i návrat několika „starých známých“), humor se používá více méně stejný. I když jak se to vezme…díky hlavnímu hrdinovi přibylo téma trpaslíka, které překvapí svou nosností, opravdu se kolem něj dá vystavit zábavný seriál nesklouzávající do lacinějších vod (na druhou stranu, tato problematika je zde řešena se zjevným nadhledem a také pořádnou dávkou nekorektnosti). Nutno ještě rozvést ty hosty, především „komický“ Neeson, „arogantní“ Bonham Carter či „metodický“ Depp byli prostě skvělí (nejvíc mě pobavil Liam, ale třetí jmenovaný zase dostal možnost „vrátit“ to Rickymu za Zlaté glóby a ostatně i ty frky, které měl Bloom v Komparzu), ovšem přestože v průběhu seriálu hostujících hvězd ubývalo, na humoru se to neprojevilo (navíc se člověk může těšit ještě na „známého“ představitele Batmana a faktem je, že Val Kilmer se nechal shodit ze všech nejvíc). Tvůrci v tomhle ohledu však nezůstali pozadu, Gervais a Marchant si ze sebe a svých počinů dělají také srandu (pomyslné kapky dostává ovšem hlavně „přehlížený“ Stephan), znovu nemilosrdně ryjí a nebojí v rámci kousavé satiry pořádně přitlačit. No a směrem ke konci, jak už to tak je u nich zvykem, jdou rádi do hořkého vystřízlivění (ne však úplného). Seriál tak sice nedosahuje kvalit Kanclu a Komparzu, ale moc mu k tomu nechybí a hlavně pořád je to výborná zábava, která si ten slabší plný počet zaslouží. „Lesi, Lesi, kvůli tvému sešlému tělíčku ti vůbec nemusí být smutno, protože je v něm tolik moudrosti.“ - Jako v Yodovi?“ – „Ano, díky Warwicku. Jsi jako Yoda. Vrásčité malé cosi. Dětinský, ale starý a moudrý! Každý má rád Yodu! A když Yoda řekne: „Moudrost já mám," lidé neříkají: "Zavři tu blbou ubohou držku, nebo tě zkopu, ty liverpoolskej sráči," řeknou: "Děkujeme, Yodo, ty moudrý tvore." ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné pokoukání u něhož jsem se nedokázal zbavit dojmu, že jde o kopírku staršího Extras. Nejenom, že se o nejzábavnější části zase starají hostující stars (Neeson, Depp, Carter, Carell), ale najdou se i totožné postavy (nahlouplou kamarádku vystřídala tupá sekretářka) a celkový pocit ze seriálu je zkrátka podobný. Warwick Davis se nerozpakuje, dělat ze sebe nejnepříjemnější a nejnamyšlenější hvězdičku na zemi, což se za chvilku začne zajídat a místy to je až na facku. 3,3* _____p.p.č.: Byl bych pro minisérii s producenty Gervaisem a Merchantem v hlavních rolích - ti dva mají mezi sebou super chemii! ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Budu velmi zvědavý, jestli si po Life's too short Ricky troufne rozšířit svůj oblíbený vtípek o Cleesově neschopnosti vyrovnat se ve své tvorbě Fawlty towers, kdežto on dokázal přijít s Extraz. S ohledem na kvalitu tohoto sitkomu by si ale měl spíše opakovat svojí oblíbenou bajku - cituji: Here’s one of my favourite ones of all time, OK. Um, uh, a lion is dying, he’s an old lion, he’s in the front of his cave. And all the animals come round, like the foxes and the hyenas, and the, the rabbits, and they’re all takin’ the piss out of him, and they’re laughin’ at him and they’re laughin’ goin’ "You can’t bite us now", and just before he dies, he goes, "Fine. But I was a lion once." . ___ Warvick nepůsobí důvěryhodně při odříkávání Gervaisových replik. Nezachrání to ani můj oblíbenec Holness v roli Iana. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Nápad na fiktivní dokument vznikl během natáčení seriálu Komparz (od r. 2005), ve kterém si v 9. epizodě 2. série zahrál i Warwick Davis. Davis vyprávěl Gervaisovi a Merchantovi historky ze svého života, např. jak si při nakupování v supermarketu musí pomáhat mopem nebo jak se ho lidé chtějí dotknout pro štěstí. Gervais s Merchantem v nich viděli obrovský komediální potenciál. (lehkoživka)
  • Název Life's Too Short vymyslel Warwick Davis. (lehkoživka)
  • Warwick Davis vlastní agenturu pro herce malého vzrůstu i ve svém skutečném životě. (lehkoživka)

Reklama

Reklama