Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den díkuvzdání připadá v USA tradičně na poslední listopadový čtvrtek. Claudia Larsonová cestuje domů na svátky s nechutí, frustrována a předem nabroušená. Kdo zná její střelenou rodinu, složenou ze svérázných individualit, ten se nediví. Máma šmejdí po domě a obtěžuje všechny se svou opožděnou krizí středního věku. Tatík je dobromyslný podpantoflák a homosexuální bratr se najednou objevil v doprovodu přítele... Rodina se po roce znovu sešla, ale dříve než se na svátečně prostřeném stole ocitne pověstný nadívaný krocan, projdou všichni Larsonovi očistcem nedořešených vzájemných vztahů, traumat a neuróz z opuštěnosti, z nenaplněnosti života, z nadrženosti, ze sexuální orientace a bůhví z čeho ještě. Kvalita této dramtické komedie stojí a padá s hereckými výkony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh o tom, že sa behom sviatkov zíde jedna rodina a trochu si vyjasní vzťahy medzi sebou. Bohužiaľ členovia rodiny sú väčšinou nevýrazní vrátane hlavnej postavy v podaní Holly Hunter. Trochu zaujme len Robert Downey Jr. vo svojej tradičnej úlohe rebela. Ani konflikty, ktoré riešia nie sú ničím výnimočne. Takýchto filmov už vzniklo habadej a v lepšom prevedení. Jodie je možno dobrá herečka, ale ako režisérka za veľa nestojí. Film som si pozrel kvôli hereckému obsadeniu, ale nestálo to za to. 4/10. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jak do devadesáti minut zachytit charaktery a vztahy jedné obyčejné rodiny plné svérázných osobností? Jodie Foster zvolila cestu nadsazení a razantního zhuštění. Výsledný koncentrát nemusí chutnat každému, ale správné ředění, nebo chcete-li naladění, z něj udělá skvělou a v mnoha ohledech nezapomenutelnou podívanou. Zábavnou, současně i znepokojující, neučesanou a nevyhlazenou do líbivě třpytivé tretky, razantní a přece křehkou, plnou skvělých dialogů, geniálně načrtnutých a vystižených postav a hereckých výkonů. Od hlavní postavy Claudie v podání Holly Hunter, přes skvěle hláškující matku Anne Bancroftové až po trhlou tetu Gladys Geraldine Chaplinové, kde jediný, kdo trochu kazil výsledný dojem, byl Robert Downey Jr. možná až příliš přehrávající a tlačící na pilu. Některým scénám se člověk zasměje, některé mu připomenou vlastní zážitky a občas tím hektickým a upovídaným hurikánem probleskne okamžik, který vám silou svých emocí doslova vrazí srdce do krku a zastaví dech. Ať už je to scéna v „tělocvičně“, vyprávění Gladys o polibku nebo otcova vzpomínka na deset vteřin štěstí. ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Jeden z filmů, který mi nevyprchal z hlavy ani deset let po jeho shlédnutí. Když jsem se k němu dostal podruhé, zbylo mi sice v mysli jen pár obrazů z něj a ta zvláštní, křehká atmosféra. Možná to není film, který vás přimrazí do křesla, ale rozhodně je to film, který je uvěřitelný a opravdový. Hořkosladká skoroallenovská komedie s prvky romantického filmu. Jestli se někomu zdají závěrečné sekvence filmu melodramatické? Prosím - možná, že ano... ale on takový život občas je. Rozhodně se tomuhle citlivě natočenému a vřelému filmu se skvělými hereckými výkony nebudu vyhýbat ani potřetí. Bylo mi s ním moc dobře. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Nedokoukatelné. Užvaněné. Nevtipné. Možná proto, že nemáme Thanksgiving. Možná proto, že Downey, ten geniální herec, se zde -- opět -- tak trapně předvádí. A celé to smrdí falší. Američani by si na "opravdovost všedního života a lidiček v něm" hrát ve filmech neměli -- až na výjimky. Umějí vtisknout na pásek docela jiné věci. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Opinions are like assholes, honey. Everybody´s got one and everybody thinks everybody else´s stinks. 1) Situační humor je skvělý, karikatury výborné, ale jakmile film začne hrát na vážnou notu (ve druhé polovině), jde výrazně dolů. 2) Taky mi vadí, že v chování ani v názorech postav nedojde k žádnému posunu. 3) Ovšem na otázku tetičky Glady o maximální rychlosti auta: How fast can you make this thing go, Tommy?, nelze fakt říci nic jiého, než co odpověděl 30letý během natáčení stále zdrogovaný Robert Downey Jr. (Tommy): Like the wind, honey, like the wind. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama