Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příjemně se koukalo na to, jak láska dokáže udělat různý uzlíky v životě každého z nás a nemusí se jednat o vztahovou lásku, ale i mateřesku a nebo dokonce i psí a nebo i o lásku k fotbalu, že Ondřeji ? Když si tedy odmyslím, že Ondra si udělal z dalšího filmu propagaci jednoho zoufalýho klubu z Letný, nemám příliš co vyčíst. Film umí pracovat s pozitvní náladou i romantikou, má kvalitní dialogy a velmi sympatický herecký obsazení. Petra Narožnýho s Ondřejem mám moc rád, jedne umí skvěle načasovat vtip a druhý se svým emotivním herectvím dokáže v roli jednodušího chlapíka vždy zaperlit. Nejpříjemnější překvapení pro mě byla Anetka, její herecký výkon byl opravdu velmi reálný a byla z něj cítit příprava na roli, čehož si velmi cením. Film není vysloveně postaven na jednom typu typu žánru, hezky se tam všechno prolíná, aby co nejvíc připomínal život. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Na komedii je to místy dost smutné, nebo možná hořké, ale budiž. Jelikož jsem nedávno viděl Líbáš jako ďábel, může tento film pro mne být v rámci nových českých komedií jedině pozitivním zážitkem. Ne že by to bylo dokonalé dílo, myslím, že to chtělo větší tempo, scénář sice místy předvídatelný (ale který není ?), ale herecké výkony byly vesměs dobré a několikrát jsem se doopravdy upřímně zasmál. A také fandím Milanu Cieslarovi, poněvadž jeho filmy bývají nezaslouženě kritikou haněny a diváky opomíjeny. Takže to jsou poctivé tři hvězdy, možná i tři a půl. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ledacos ,protože ujetých českých filmu je až až,ale tohle si myslím byl celkem citlivý film o lásce v různých podobách a bylo tu i více témat ze kterých by se dal udělat samostatný film ,který by měl co říct,alespoň já si to myslím :-) Např.: Slepota Marušky,diskriminace,strasti Libušky atd.Ještě bych chtěl říct,že bylo fajn od Anety Krejčíkové,že svoji roli nepřehrávala,ale zvládla jí přirozeně aniž by divák musel pořád řešit,že takhle přeci by se indisponovaný nechoval atd.Za mě tedy celkově 75% a čtyři hvězdy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to po delší době opravdu velice zdařilá česká romantická komedie, která i svými prvky dramatu patřičně vtáhne diváka do příběhu. Z hereckých výkonů potěšil jak Ondřej Vetchý, tak Petr Nárožný, pobavil i Rudolf Hrušínský a zaujala jak Simona Stašová (tradičně skvělá), tak Aneta Krejčíková, jíž se role opravdu povedla. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Nečekaně pěkný český film, kde bylo příjemně skloubeno drama s humorem. Vetchý, Stašová, Nárožný, Balzerová - obrovské herecké osobnosti v jednom filmu, co si tedy víc přát. Děj se i hodně zaměřil na Anetu Krejčíkovou (slepá dívka) a kupodivu to nebylo na škodu. Vysoké hodnocení je nasnadě. 75% // (3.1.2014) ČT1 HD - I na podruhé mi to přišlo dobré. Na české poměry určitě. Vše podstatné jsem vystihl v prvním komentáři a nic se nezměnilo. 75% (with J.) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)

Reklama

Reklama