Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Takový ten typ filmu "teď budeme všichni dvě hodiny šťastní", který má ale oproti konkurenci jednu velkou výhodu - Morgana Freemana v hlavní roli. To je také důvod, proč hodnotím čtyřmi hvězdami, ačkoliv některé dialogy působily strašně šroubovaně a představitelkám dcer většinou nešlo věřit ani nos mezi očima... Jestli hledáte tenhle typ filmu, zklamaní ale určitě nebudete.... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Dramata ze života mám rád, ale za 1) scénář musí být alespoň trochu zajímavý, za 2) životní moudra by se měla vyhnout alespoň trochu klišé, za 3) se sentimentem by se mělo umět alespoň trochu pracovat. The Magic of Belle Isle je opravdu ze slabšího soudku, nejen, že se ve snímku tak nějak nic neděje, ale ještě se v rámci žánru servíruje kompletně vše, co znáte - asi aby se to zavděčilo každému. Není to vyloženě hrozné, ale lehce kýčovité mi to prostě přišlo. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Typický Rob Reiner. Atmosféricky téměř identické s klenoty Než si pro nás přijde či Má mě rád, nemá mě rád. V tomto případě mám však dojem, že je celý postaven na charismatu hlavní postavy. Divák, jenž nemá slabost pro Reinerovu režii se tak může nudit, protože dějství má velmi vlažný spád a nějaké dramatičtější scény se tu divák nedočká. Tato negace je však bravurně kompenzována prostředím, kde se snímek odehrává. Něco tak kouzelného a poetického jsem dlouho neviděl. Předvídatelná, povolná avšak na duši nepochybně hřejivá záležitost. 75%. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Je tu rozprostřené okolo/v nás, ke vnímání, k pocitu krás. Nikam nespěchat. Je klidný letní čas. K poznávání, k povídání. Chvíle sousedská. Kochejte se, nechejte doléhat. Harmonická energie ve vzduchu poletuje. Zanotuje, zahřeje u srdce. Poetikou duši nadnese. Přiťukněte si s námi na malebně drobné radosti. Mějte oči sváteční i ve všednosti. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Mně se to do půlky fakt moc líbilo, mělo to přeměřenou dávku citlivosti a netlačilo to na pilu, ale pak to zkazily ty americký nevychovaný a uječený nezdravě sebevědomý děti s jejich moudrama a odsudkama (uměle vyvolaný drama), který prostě v tý Americe nikdo nepošle do patřičných mezí. A pak to začne být už i trochu patetický. Možná tento jinak v podstatě příjemný snímek se sympatickou Virginií a klasickym Morganem docením až při dalším zkouknutí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)
  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama