Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Měl jsem již nějakou dobu tento film v hledáčku a konečně jsem se dostal k jeho zhlédnutí. Morgan Freeman by patrně do vyloženě průse...průšvihového počinu nešel, takže ani v tomto případě se nejedná o propadák. Naopak. Rob Reiner mě svým příběhem dokázal velmi oslovit a řekl bych, že v pravou chvíli zabrnkal na tu správnou strunu. Znáte to, když se váš výběr filmu přesně trefí do vaší nálady? Měl jsem chuť na trochu romantiky říznuté dramatem i komedií a lepšího zástupce žánru jsem si pro ten konkrétní večer vybrat nemohl. Rychle jsem se sžil s hlavními postavami a nechal se unášet zdánlivě pomalým a nic neříkajícím tempem Reinerova filmu, v němž se ovšem odehraje mnoho lidských a silných okamžiků. S přivřenýma očima 5*. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je políčkem pro ty, kteří nevěří, že v Americe existuje bezpečné a krásné místo plné lidí, jež by se pro druhé rozdali. Magic of Belle Isle má skutečně jakési kouzlo a po všech těch amerických slaďárnách anebo akčňácích je to pohlazení po duši. Je o hledání inspirace, moci představivosti a přátelství. Prostě inteligentní snímek ze života, který se nedá žánrově úplně charakterizovat, ale je plný nejen krásných dialogů, ale i výborných monologů Morgana Freemana (jeho obsazení se ukázalo jako skutečně osvědčenou volbou..) ()

Reklama

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Krásná oddychovka plná pohody (i když to tak možná ze začátku moc nevypadá), jen mě mrzí ten konec, sice už jsem to tu teď nedávno k něčemu psal, ale kdyby film končil o cca 10 minut dřív dal bych asi 5*. Každý film prostě nepotřebuje nutně happyend. Jinak Freeman i když už ani náhodou není zádnej mlaďas, tak pořád dokáže podávat úctyhodné herecké výkony, což nedokázal jen v The Magic of Belle Isle, ale letos i v pokračování Temného rytíře. Samotný film i přes svůj ponurý začátek celou dobu vyzařuje neuvěřitelnou pohodičku a klid. Možná je to tou krajinou, možná hercema... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Hodně vydařená romantická rodinná komedie s inteligentním humorem, poklidnou venkovskou atmosférou a vydatnou porcí sentimentu. Snímek má hodně pozvolný úvod a poměrně pomalé tempo si udržuje po celou dobu. Ocenil bych skvěle propracovaný scénář - až schematicky přesný, ale já v tom na rozdíl od jiných v tomto případě neviděl negativum, spíš jsem si užíval, jak všechno do sebe perfektně zapadalo. Výborné herecké výkony v čele s úžasným Morganem Freemanem. Také dětské role se povedlo velmi dobře obsadit. Byl jsem přesvědčen dát plný počet hvězd, ale (SPOILER) pokazilo to až příliš přeslazené finále, skončit to o pár minut dříve, tak by tvůrci udělali lépe. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto neuvěřitelné, ale tenhle film je naprostý romantický blábol. A to až patologicky. Jenže Morgan je prostě chára. Táhne to tak dokonale, nikoho nenechá na pochybách, že každou svou větu míní naprosto vážně a za ní si stojí. Věřil jsem mu každé slovo. Kdo má rád Freemana, tenhle film ho rozštípá. Ostatním nedoporučuji pro vysoký faktor "cajdavosti". 85% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)

Reklama

Reklama