Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (564)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mírně podbízivé obludárium. Nemá smysl si nic nalhávat - tenhle film není plnohodnotným životopisem, je plnohodnotným muzikálem. Barvitým, plným úžasných a chytlavých songů, předvedených na vysoké úrovni. P.T. Barnum rozhodně nikdy nevypadal jako Hugh Jackman, nebyl to ani takový dobrák, jak ho líčí film, a jen málokdo má povědomí o jeho existenci. A tenhle muž v podstatě z ničeho vybudoval geniálně kontroverzní show plnou anomálních lidiček, které stavěl na stejnou úroveň s ostatními lidmi. Nepřála mu odborná kritika, riskoval rodinný život, ale Hugh Jackman svoji obsedantnost zvládal sympaticky, s grácií a stejně tak i hudební a taneční čísla. Zac Efron, jeho věrný společník v podnikání, byl sice pohybově o třídu pružnější, ale když si účinkování ve filmu vydupal, musel ukázat, že mu jde i umělecká stránka věci. Film na diváka útočí svým vizuálem a technickými aspekty, je znát, že do filmu byly nality nemalé finanční prostředky, ačkoliv Hugh Jackman poslední dobou zářil jen jako herec jedné comicsové role, určitě bylo riskantní tak razantně žánrově přeřadit a následně uspět. Hudební čísla jsou největší devízou, na konci mně už nepřišla vůbec vkusná, ostatně půl hodiny před koncem už mě film tolik nebavil. Bylo to také dáno tím, že chyběla hlubší zápletka, rozměrný konflikt, rozvoj dějových linií/motivů zcela absentoval, vše konfliktní se vždy v dobré obrátilo, Jackman vládl neskonalým optimismem, tudíž naznačená nevěra s úspěšnou zpěvačkou (Rebecca Ferguson) a úřadující žhářství prakticky pozbývaly jakýkoliv hlubší význam. Ve výsledku se totiž show jen přesunula z budovy pod cirkusový stan, což působilo nadmíru imbecilně. Michael Gracey v minulosti pořádně nic nenatočil, má ale zkušenosti s hudebními klipy, což se ve výsledku do tohoto filmu promítlo. Hugh Jackman a spol. neúnavně a optimisticky pěje z plna plic, i kdyby jim na hlavu padaly trakaře. Podbízivosti se film nevyhnul. Pokud holdujete komerčně laděným hampejzům, v nichž prostopášné ženštiny z Moulin Rouge vystřídali divné lidičky, je to film, který vám bude činit radost. 7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Největší showman dokazuje, že Jackman prostě umí. Hudebně jednoznačně potěší, ale v rámci celku by to chtělo více výraznějších melodií. Jinak je muzikál v rámci mantinelů zvládnutý dobře, ale potřeboval by pevnější ruku, co se týká hlavní příběhové linie. Místy je střih zbytečný, a jindy výborný. Člověk pak s tím vším nesplyne a je to opravdu škoda, protože je s čím pracovat. Nakonec podotknu, že Efron dokázal zaujmout. Nejvíce však potěšila Rebecca Ferguson, která byla jednoduše úchvatná. Něco z emocí ve filmu prostě zmizelo, ale i tak se jedná o příjemnou "vánoční" záležitost. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh a jeden z nejlepších muzikálů. Písničky jsou velmi fajn a nejsou naštěstí vůbec otravné. Hugh Jackman v roli P.T. Barnuma je vynikající, ale potěší i Rebecca Ferguson, která svým hlasem boří nejen sál, ale i můj byt, v pohodě Zac Efron a nádherná Zendaya, což je dost možná nový objev krásy. Prostředí cirkusu se mi líbí odjakživa, takže jsem si zde vychutnával nejen nábor talentovaných lidí, ale i samotná vystoupení. Moc pěkný, dojemný a krásný zážitek.80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $84miliónov║Tržby USA $174,340,174║Tržby Celosvetovo $435,732,529▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,173,565║ Tržby za predaj DVD v USA $30,139,524║ __Fenomenálne! Famózny muzikál!__ Krásna choreografia, chytľavé piesne, výborný herci, samozrejme Hugh Jackman vládne a citeľne si to užíva. Dejovo pútavé, dobové, nechá to zaspomínať na rovnako výborný Moulin Rouge. Neveril by som že to môže byť až taká muzikálová pecka, ktorá ani na chvíľu neodradí, nestratí vašu pozornosť. Dokonca aj taký Zac Efron tu je v pohode a asi po piatich rokoch si našiel normálnu znesiteľnú úlohu a nehrá už otravného spratka. Hudobne to je dynamické, úžasne to dotvára obraz. Je mi troška ľúto že som to prešvihol v kine a spätne, môžem povedať že pre mňa ide o film roka 2017. /100%/ ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Dříve, než bylo jisté, že se film natočí, byl Jeremy Jordan požádán o pomoc, zda by nahrál demo verze písní. Souhlasil a v průběhu začal doufat, že by mohl hrát roli Phillipa Carlyla. Později byl požádán, zda by pomohl s workshopem (čtení scénáře + zpívání písní). Mělo se to konat v New Yorku, a tou dobou Jeremy natáčel první sérii Supergirl (od r. 2015) v Los Angeles, takže si musel z vlastních peněz zaplatit letenku, jelikož studio si nemohlo dovolit mu to ještě proplatit. Týden před workshopem ale trochu onemocněl. Navíc Hugh Jackman byl tou dobou krátce po operaci nosu a měl přísně zakázáno zpívat, proto byl Jeremy jediný, kdo to mohl zazpívat a kdo znal všechny písně, ačkoliv byl trochu nemocný. Zároveň na tom záviselo, jestli se fillm dostane na plátno nebo ne. Při poslední písničce „From Now On“, při které chtěl Jeremy zazářit, protože v tom mu neměl jeho nemocný hlas nijak vadit, ale náhle a neplánovaně začal zpívat Hugh Jakcman a zazářil on. Díky workshopu se film nakonec dostal na plátno, ale Jeremy poté zaslechl zmínku, že se Hugh Jackman sešel se Zacem Efronem ohledně role Phyllipa, který ho později i hrál. (Nika.Alkensk)
  • Rebecca Ferguson (Jenny Lind) pri natáčaní scén v opere síce spievala, no v konečnej verzii filmu počujeme hlas Loren Allred. (nirvana91)
  • V jednom záběru (čas 0:09:26), kdy vidíme New York, je v pozadí vidět rozestavěná budova, která nápadně připomíná Flatiron Building. Výstavba tohoto mrakodrapu započala v roce 1901, přitom děj filmu se odehrává kolem roku 1850. (Vasek.Schyba)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno