Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (564)

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Pokud ve mě nějaký film dokáže vyvolat mrazení v zádech, slzy a úsměv, tak má u mě pětihvězdu jasnou. Tomuto se všechy tyto aspekty podařily. Mrazení při songu This is Me, slzy radosti při songu From now On a úsměv při závěrečném vystoupení. Tento film možná není dokonalý, ale má to, co dnešním snímkům většinou schází, srdce. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

105 minut stopáže a přesto jsem měla dojem, že se příběh nestihl pořádně rozvinout a jít víc do hloubky. Sledujeme sice život P.T. Barnuma v podání Hugha Jackmana a to, s jakým elánem a nadšením propaguje své nápady na grandiózní cirkus plný kuriozit, ale z nějakého důvodu to celou dobu brousí jen po povrchu. To, že se film nevěnuje blíže vztahům hlavní postavy s jeho manželkou a rodinou, by se snad dalo ještě odpustit, ale je zvláštní, že nám nedává nahlédnout ani do procesu tvorby všech těch famózních představení a hlouběji do vztahů s oněmi kuriózními lidmi, kteří jeho „show“ tvoří… Barnum jakožto hlavní postava působí většinu času jaksi odtrženě od ostatních postav a některé důležité prvky příběhu (jako například právě tvorba jeho cirkusu a nábor účinkujících) si odbydeme v rychlém sledu během jedné písně. Většina věcí, včetně tématiky odlišnosti ve zkostnatělé odsuzující společnosti, je jen tak načrtnutá a větší prostor ve filmu nedostane. Nakonec je z toho prostě jen muzikál, který povrchně zobrazuje život P.T.Barnuma a pár vedlejších postav, ale moc víc toho nabídnout nedokáže. Některé písničky jsou hezké, ale většina zas tak chytlavá ani zajímavá není. Navíc mi trochu vadilo, že děj filmu někdy přejde do písně takovým tím umělým nepřirozeným způsobem (což se u některých muzikálů děje a osobně to nemám ráda… preferuju muzikály, co mají větší cit pro rovnováhu mezi písněmi a zbytkem vyprávění). Nakonec tedy musím konstatovat, že na to, jak grandiózně se film tváří, to pro mě až taková podívaná nebyla. Herecké výkony fajn, ale provedení a obsah pokulhávají. Nedotažené dílo, které selhává na půl cesty v tom, co chce (nejspíš) divákovi ukázat a předvést. ~(3,1)~ ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď ma môžu označiť za kultúrneho ignoranta, bez mučenia priznávam, že opery a muzikály neobľubujem. Aj keď West Side Story a Hair sú v desiatke mojich najobľúbenejších.  To však ani zďaleka nie je prípad Najväčšieho showmana. Možno by som bol zhovievavejší, ak by šlo o životopisný film o P.T. Barnumovi. Ale zvoliť formu muzikálu bolo dosť riskantné a pre mňa neakceptovateľné osobitne preto, že hudba k tomuto muzikálu ma ani v jednom prípade nezaujala. Počas filmu som mal väčšinu času pocit, že sledujem nejakú estrádu. Takže tri a ani kúsok navyše. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčší showman vyplňuje tento rok na trhu to, čo rok minulý priniesol La La Land. A asi na jeho oscarové parametre nedosiahne, ani na divácku obľúbenosť. Problém je v tom, že sa iba málokedy zastaví a nenechá postavy poriadne nadýchnuť, čím by dostali väčšiu hĺbku a divák by sa dokázal viac zainteresovať do konkrétnych ľudských osudov, nielen samotného cirkusového subjektu. Ak by každá postava z estrády dostala ten svoj správny moment, bol by som dokonca nadšený. Pretože inak ma Najväčší showman bavil, má totiž poriadny spád, ale nakoniec by mu prospela práve väčšia stopáž, ako zbesilé tempo. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jackman si ze země vydupal muzikál, který každým songem vzývá emancipaci a řve, že být jiný je v pohodě, přitom je sám tak umělý, falešný a kašírovaný, až to bolí. To jsou paradoxy, co? Nepopírám, že ty písničkový montáže mají zvlášť ze startu celkem drajv a navíc děj posouvají (zdravíme statické obludnosti typu Nine), jako celek ale Největší showman pořád bojuje, aby se v něm něco dělo, proto třeba vytasí s postavou Rebeccy Ferguson jako švédský operní pěvkyně, která by Jackmana tak trochu chtěla... Ale Hugh má přitom oči jen pro Zaca Efrona, kterému zpívá, že ho "převede na druhou stranu"! Celá freak show nevyuživá (prosto má jen Zendaya a ta vousatá zpěvačka) a na samotný vystoupení se nějak zapomnělo... Je to prostě falešný. 50% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • V jednom záběru (čas 0:09:26), kdy vidíme New York, je v pozadí vidět rozestavěná budova, která nápadně připomíná Flatiron Building. Výstavba tohoto mrakodrapu započala v roce 1901, přitom děj filmu se odehrává kolem roku 1850. (Vasek.Schyba)
  • Film byl inspirován skutečným životem P. T. Barnuma, který žil mezi lety 1810 a 1891. (hendrich6)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama