Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád špionážní filmy. Pochopil jsem, že v tomto šlo o to, jak mezi sebou a se sebou jednotlivé tajné služby světa vyjebávají, místo, aby spolupracovaly (jak se hned v úvodu dozvíme, díky tomu došlo k 11. září). Jenže nechápu, proč musím sledovat značně rozvleklý a logicky nesoudružný příběh, kde k nějakému twistu dojde až na konci (a vlastně se dal čekat), a mezitím bez nějakých napětí a zvratů plyne jakési představování postav, jež mohli mít tvůrci odbyté během čtvrt hodiny. Jsou zde věci, které mi pak vrtají hlavou - PROČ se Issa kurnik vydával na strastiplnou cestu do Hamburku? Když ty prachy vlastně nechtěl? Proč Jamal zrazuje svého otce? Je snad teplej a má vztah s Hoffmanem? To mu stačí ke zradě otce? A ten bankéř tak nějak nezodpovídá radě a může si jet finanční operace podobných vysokých částek na své triko? Nakonec z toho vylezou jen bláboly. Dvě hvězdičky za vynikající kameru, ale ta to sama moc nezachrání. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE JEDNOTKA MÁ ZA ÚKOL VYBUDOVAT INFORMAČNÍ ZDROJE UVNITŘ NĚMECKÉ ISLÁMSKÉ KOMUNITY.…" /// Nevtíravě realisticky podaná a zajímavě obsazená špiónská podívaná, na téma - džihádisti mezi námi (Evropany), ve který je největším nervákem čekačka na podpis. Drama, se zaměřením na práci utajenejch bojovníků za bezpečnější svět, bez akčních (či jakýchkoliv) metod J.Bourna, u kterýho zvlhnou spíš Carrérovi příznivci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal John le Carré, číst nebudu. 2.) Zjistím, proč to Philip Seymour Hoffman (zřejmě) předčasně zabalil. 3.) Thx za titule ,,DENERICK“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že tento film ma celkom prekvapil. V niečom pozitívne, v niečom zase trošku negatívne. Je pravda, že príbeh je občas trošku nudný a chýba tomu trošku dych, ale má to strhujúci záver, ktorý skutočne zaútočí na tie správne miesta. Plus, a verím, že tu budú so mnou mnohí súhlasiť - "Vďaka za Phillipa Seymoura Hoffmana v tomto filme" . Je jednoznačne najlepším hercom a zvláda svoju postavu skvele. Presne ten typ role, kde si ho človek predstaví. Má adekvátne množstvo sympatií a antisympatií, ktoré potrebuje. A je veľká škoda, že už nie je medzi nami. Ale okrem toho mám pocit, že ostatní sú okey, vizuálne je to okey, atmosféra je okey a aj postavy sú celkom okey. Neviem čo viac by som dodal. S výnimkou Gunthera je všetko v tomto filme podľa mňa okey. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B- ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní špionážní drama s prvky thrilleru (sem tam i docela napínavé scény). Potěšilo a překvapilo mě, že v některých ohledech film nejel „tak moc“ podle zajeté hollywoodské šablony (zřejmě měla dominantní slovo VB), i když jazyková otázka byla přece jenom trochu slabší. Já osobně čekal ještě o něco větší „šťávu“, více napětí, ale na druhou stranu jsem se vůbec nenudil a dostal slušnou podívanou. A dobrý dojem z filmu podtrhuje opravdu výborný konec, díky kterému dávám solidní 4*. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

A Most Wanted Man je presne tým filmom, akým Tinker, Taylor , Soldier , Spy mal byť, ale nebol. Asi preto, že nemal (opäť) excelentého Corbijna a Hoffmana. Toho som ako herca skutočne nemusel, ale (aj keď to znie trochu morbídne) odišiel na vrchole, pretože tu nehral, tu tou postavou BOL! O čo je príbeh menej dynamický, o to je viac prepracovaný a inteligentný. Takto sa to má robiť bez klišé, zbytočných efektov, ktoré slúžia len pre efekt. Mne tento divácky menej prístupný štýl vyhovoval a bol som (teda stále som:) nadšený. Nemenej podstatná je aj ideologická alebo filozofická rovina, ktorá film sprevádza, myslím, že tematicky bude film s pribúdajúcimi rokmi stále aktuálnejší (bohužiaľ). Pre mňa bez debaty jeden z top 3 filmov roka 2014.... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)
  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)
  • Jeden z producentů filmu Stephen Cornwell je synem autora předlohy Johna le Careé, jehož skutečné jméno je David John Moore Cornwell. (Dr Lizal)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno