Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Prosím tě neříkej hovno když jíš karbanátky." Dedinský starosta Vetchý musí zaťať zuby a napraviť staré sváry, aby pozdvihol svoju viesku o ďalší level. Kopa dobre zahraných postavičiek na malom priestore. V podstate bakalárska poviedka s trochu dlhšou stopážou a vyšším rozpočtom. Môže byť. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

po delší době jsem se vydala do kina,abych viděla nějaký film i jinde,než na obrazovce...a dobře jsem udělala,premiéra v Lucerně se mi líbila...svěží a vtipný film,jak už filmy některých mladých tvůrců bývají...sice jsem se na konci vyděsila,aby dav přihlížejících vesničanů nezačal tleskat,když Lenka Vlasáková kývla na žádost o ruku,ale nezačal....uf,to mi odlehlo! :-)..... držím palce,aby to panu režisérovi vydrželo ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle se tedy povedlo. Samozřejmě hodně udělaly dobře smíchané ingredience. Vtipný scénář (dostalo mně muzeum oušek :-) , příjemná kamera, sada oblíbených herců v čele s O.Vetchým, který se zabydlel v provinčních typech mužů.... K tomu příjemná hudba z pera O. Brzobohatého, který mne čím dál více překvapuje... Zkrátka díky tomu všemu to velmi dobře drží pohromadě a těch 39 minut uteklo jako nic. Tenhle absolventský film může směle konkurovat nejedné komedii zavedených režisérů. Normálně by to bylo za dvě hvězdičky, ale panu režisérovi-absolventovi dávám třetí a přeji zdar do budoucna. Budu se rozhodně těšit někdy příště! * * * ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Jako seriál (jak píše Oscar) bych bral Vesnici roku všemi deseti, mohl by z toho být jeden z nejpříjemnějších seriálových počinů. Potom by měl tvůrce dostatek prostoru pro vykreslení postavy starosty a všechny nezodpovězené otázky. Vojtěch Moravec má nepochybně dostatek talentu, aby to zvládnul. Překvapila mě i Brzobohatého hudba. Jen jako diplomka si myslím, že je to super film. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem i o vyšším hodnocení jako protest proti některým současným českým paskvilům, zůstanu však na průměru. Jistá režie, dobrá kamera i hudba, avšak o něco slabší scénář. Kvalitní po všech stránkách, včetně zvučných jmen z řad hereckého ansámblu, ač se jedná teprve o Moravcův magisterský film. Jméno režiséra je rozhodně příslibem do budoucna. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • „Velice mile mě překvapilo, že obyvatelé Sedlčánek s takovou ochotou a samozřejmostí přistupovali k celému natáčení a jejich komparsový výkon v hlavní a stěžejní scéně, kdy následovali vesnicí starostu, který mě šel požádat o ruku mé dcery, byl naprosto excelentní, vysoce překračující všechno, co může profesionální kompars nabídnout, takže já tímto smekám před přístupem občanů Sedlčánek,“ řekl herec Václav Postránecký. (SONY_)
  • Jedná se o první magisterský hraný film na půdě Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. (V7M)

Reklama

Reklama