Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od začátku dobrá podívaná, s dobrým příběhem a zajímavým tempem. Jak už několikrát zaznělo, působí místy utahaně a vše je dost ukecané. To se bohu dík jen na první pohled zdá a problém to není až tak velký. Děj je dobrý a neřeší se prkotiny, ale věci, které diváka zasadí do sedla. Nemohl jsem si nevšimnout skvělého hereckého výkonu Colin Farrella, který působil navenek jako velký "drsňák", ale ve skutečnosti byl zničený životem a jeho oči to dávali silně najevo. S tímto thrillerem nemám žádný problém až na tu občasnou utahanost a méně akční sekvence. I s těmito maličkostmi jde o kvalitní snímek .. 8/10 = 84% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vidět trailer před filmem a čekat pak třeskutě akční podívanou, asi bych byl taky zklamanej. Skutečnost je totiž trošku jinde. Dead Man Down je hlavně ponurý thriller s pečlivě budovanou atmosférou, ne zcela jednoduchým příběhem a skvělou hlavní dvojicí, díky které je film nasáklý i poněkud drsnou romantikou. Na akci se samozřejmě nezapomíná (v podstatě jsou tu dvě kratší a jedna delší v závěru), a i když jsou perfektně natočeny, nejsou zcela prioritní. Trochu se tu nabízí srovnání s předloňským Drive s tím rozdílem, že tenhle snímek je míň "artovější", za to s větším důrazem na bránu. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Spoľahnúť sa na náhodu a zopár známych hercov nie je najlepší nápad, keď sa človeku nechce spať. Na filmy tohto typu som dosť citlivý a zle znášam všetky nedostatky vyskytujúce sa v nich častejšie ako v iných žánroch. Okrem toho som si uvedomil, že známy Colin Farrell je síce obľúbeným hercom, ale pre inú skupinu fanúšikov. Celý film som pozeral v reálnom čase, teda aj s blbými reklamami, čo pridalo ďalšie zážitkové mínus. Film je to nezáživný, dialógy únavné a nádeje tvorcov sa upínajú k strieľačkám. Lenže tie už vidno v každom filme a ťažko je nájsť rovnováhu medzi napätím s profesionalitou a komickosťou alebo trápnosťou, ak sa niečo prepískne. Záverom iba toľko, že film nemusel byť nakrútený a ja som nemal byť chtivý jeho sledovania. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher ako aj Killing Them Softly sú filmy, ktoré sa síce nestali najlepšie zarábajúcimi, ale zato sa stali dobre zapamätateľnými (aspoň pre mňa). V tejto kategórií filmov nachádzam stále viac niečoho, čo mi skvele vyhovuje. Kúsok nespútanej akcie, záhadu a mysterióznosť a hlavne film ponúka takmer uveriteľnú realitu. Dead Man Down "je ako ďalší chlapec, ktorý vyrástol na spoločnej ulici so spomínanými faganmi" ochotný zo seba odovzdať všetko. Obsadenie jednej dôležitej postavy úplné postačí, tá postava má v rukách všetky tromfy a jednoducho dominuje aj v akčnejších odozvách. Znova prichádza nevyčerpateľný životný osud, či náhoda, ktorá skrížila cestu dvom ľudom, z ktorej nebolo úniku. Farrell ma nemusel o ničom presviedčať, pretože jeho kvalitu už dávno poznám a tak som si film celkom užil a patrične vychutnal. Kľudne by som prijal ešte pár minút naviac, ktoré by držali diváka dlhšie v napätí a očakávaní. 70% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné. Temný, ponurý a pomalý thriller o pomstě otce vyvražděné rodiny, který se dostane do gangu, který toto spáchal. Film má hlavně hodně suprovou formu, úžasnou kameru a vizuál. Je zde snad jen jedna světlejší pasáž s vycházejícím sluncem a pak úplný závěr v metru. Jinak samá temnota. Sice ohraná písnička typu Punisher a stovky dalších, ale slušně natočený a vyvážený s jednou suprovou akční scénou na úplném konci. Líbilo se, doporučuji. Colin je zde fakt dobrý. /75%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Jednou zo spoločností, ktorá sa podieľala na produkcií filmu, je aj WWE (World Wrestling Entertainment). Ide o veľmi populárnu wrestlingovú asociáciu v USA. Stu Bennett, ktorý hrá postavu Kilroya, je bývalým zápasníkom a šampiónom WWE. (vander19)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama