Reklama

Reklama

VOD (1)

Dosud nevyprávěný příběh o setkání Elvise Presleyho, krále rokenrolu, a amerického prezidenta Richarda Nixona, který vyústil v tento objevný a přitom humorný moment, zvěčněný na té nejžádanější fotografii Národního archivu. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (44)

silentname 

všechny recenze uživatele

Trošku ma mrzí, že väčšina dobrých scénok už bola zospoilovaná v traileri, ale musím popravde povedať, že som si film užil veľmi dobre. Kevina Spaceyho v role prezidenta beriem skvele a musím povedať, že aj Michael Shannon ako Elvis je vynikajúci. Je síce pravda, že je vidno, že to len hrá a nepozeráme sa na skutočného Elvisa, ale stále to podľa mňa dáva dobre. A najmä musím povedať, že je v jeho hereckom podaní aj najväčšia komédia celého filmu. A rovnako aj posedenie s prezidentom je veľmi dobré. Tieto momenty sú skutočne najlepšou komédiou. Zvyšok je miestami výborný, miestami trošku nudný, ale ani raz som nemal z filmu pocit, že by bol vrcholne otrasný alebo blbý. A ktovie? Možno Elvis aj Nixon mali skutočne toho spoločného viac, než sme si mysleli. Minimálne osudy oboch postihli nešťastné udalosti. Ale nikdy na nich nezabudneme. Osobne som si film užil. A myslím si, že najlepšie bude ak si spravíte vlastný názor. Hodnotenie: B+ ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Ultra zábavný a zároveň ultra nudný. Reklamní materiály hodně tlačí na to, jaké vtipné situace se stanou, když se Elvis stane tajným agentem... Problém je, že film je o setkání s Nixonem, díky kterému se stane tím tajným agentem. Určitě tedy nečekejte něco ve stylu retro 21 Jump Street. Tady přichází první kámen úrazu - většina vtipných scén ze setkání už je v traileru a některé se do filmu ani nedostaly. A tak přestože má film jenom hodinu dvacet, nic se v něm pořádně nestane. Obzvlášť scény s Alexem Pettyferem, coby Elvisovým pobočníkem Jerrym, jsou vyloženě nudné a nicneříkající. Naopak Colin Hanks, jakožto Nixonův pobočník Krogh, byl vtipný a zdatně sekundoval Kevinu Spaceymu, který filmu kraluje vždy, když je na scéně. Druhým kamenem úrazu je postava Elvise. Od Elvise jsem čekal velké množství vtipů, ale od něj nepřišlo skoro nic. Je to vidět po celý film - na začátku, kdy tam ještě není Nixon/Spacey a film je právě ultra nudný, a poté i ve scénách s Nixonem, tam je zase vidět, jak to Spacey táhne kupředu. Vinu vidím ve scénáři i v tom, že Michael Shannon není zrovna bavící typ (jak bylo vidět i v jeho Lip Sync Battle) a na postavu Elvise se nehodí. Ve výsledku jsem se rozhodoval mezi dvěma a třemi hvězdami, ale protože ten koncept mi přijde opravdu velice vtipný, přikláním se nakonec ke třem. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Založeno na legendární fotografii, je tohle překvapivě dobrá retro komedie, kde první polovinu táhne neodolatelně podivínský Shannon a samotné absurdní setkání už je vyloženým bonbónkem a radostí - alespoň s nějakou znalostí dějinného kontextu a postavy 37. prezidenta USA. Notování si v opovržení Beatles nebo karate posunky, Nixon a to ego jak si Elvis získává jeho přízeň, jo... malý film pro dobrou náladu :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celým filmem mě provázel nadlidský úkol. Chce to opravdu pořádnou dávku fantazie, aby se divák koukal na sice neskutečně charismatického, leč neobyčejně ošklivého Shannona a snažil se představovat si fešáka Elvise. Musím říct, že mě snímek brutálním způsobem nebavil do okamžiku střetnutí v oválné pracovně. Tak nudný úvod už jsem dlouho nikde neviděl. Ke všemu hrála v pozadí odporná hudba, která snímku vdechla takový punc obyčejnosti a televiznosti. Od střetnutí dvou pánů herců jsem měl pocit, že sleduji jiný film. Bylo to zajímavá a vtipné. Není mi zřejmé, o co přesně by divák přišel, kdyby tvůrci úplně vynechaly ten debilní úvod a šoupli diváky rovnou do víru dění. Celkově jsou tedy mé pocity značně rozporuplné a nevytlačím ze sebe snad ani ty 3 hvězdy. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon ako Elvis a Kevin Spacey ako Nixon. Celý príbeh je podložený len útržkami známych faktov a ešte známejšej fotografie, zvyšok príbehu je kreativita tvorcov. Obidvaja hlavní predstavitelia sú nosným trámom filmu, je na nich vystavaný. Dobre sa to pozerá, dobre sa to počúva, lebo z úst oboch – vtedy asi najznámejších ľudí v Amerike, plynú pozoruhodné múdrosti. Môj osobný problém bol, že som sa nedokázala stotožniť s obsadením Elvisa. Celý čas ho vnímam ako charizmatického a príťažlivého muža, až kým nepribral. Michael sa mi jednoducho nedostal pod kožu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama