Reklama

Reklama

Země přežila devastující mimozemský útok, je zničená a je jasné, že příští invaze bude totální a její výsledek definitivní. Lidstvo se proto rozhodne vycvičit novou generaci geniálních dětí na válečníky a vojevůdce, kteří mají misky vah v příští nevyhnutelné bitvě naklonit na naši stranu. Ti nejlepší a nejnadanější jsou vybráni a posláni do Válečné školy na orbitální stanici v kosmu, kde musí podstoupit mnohaletý výcvik a nekonečnou soutěž o to, kdo se nakonec stane hlavním velitelem mezinárodních sil. V atmosféře násilí a neustálého srovnávání cvičí na vojenských simulátorech stejně jako ve vzájemných válečných hrách. Nejefektnějším je takzvaný "Battle room", kde se ve stavu beztíže tříbí strategické i fyzické vlastnosti a kde díky kombinaci inteligence a empatie vyniká právě Ender. Jako hlavní favorit se pak Ender přesouvá do velitelské školy a vede ostatní do boje v simulované válce. Ta opravdová válka se ale blíží rychleji, než se zdálo, a teprve  –náctiletý Ender se stává jediným velitelem mezinárodní flotily v boji o záchranu lidstva. A jeho inteligence ho nutí pochybovat... je tohle ta pravá cesta? (Bontonfilm)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 158)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem předlohu, nemám tudíž k látce žádný vztah, ovšem už z trailerů mi bylo jasné, že se mi, minimálně po vizuální stránce, bude Ender's Game líbit. A je to tak. vizuální stránka je naprosto dechberoucí a to bylo to hlavní, co mě odtrhlo od obyčejného až klišoidního příběhu. Ale co, herecké výkony, zejména Asy Butterfielda, mě velice mile překvapily a Harrison Ford po delší době nevypadá znudeně a snaží se. Mně to stačilo, blu-ray na 152cm tv mě totiž naprosto dostalo...82% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Natočili to správně. Dalo se to udělat ještě o chloupek lépe - bezútěšněji, ale i tak je to svěží vánek mezi vědeckofantastickými filmy poslední doby. Zachovat ducha Cardovi knihy se podařilo, sice za cenu krácení a drobného zrychlování, ale vše slouží příběhu. Hood je očividně fanda a dává si záležet. Vizuálně je Enderova hra vyšperkovaná jako áčkový blockbuster, děj je ale hlubší než bývá zvykem a hodně průměrných lidiček bude z kina odcházet s pocitem, že je někdo podfoukl. Nepochopí geniální konec, nebo jim nebude po chuti. Bitvy správně gradují, nenudí a z "maturity" se dají ždímat emoce po litrech. Herecké obsazení je parádní, hlavně to dětské a Asa Butterfield svou postavu dokáže bez problémů prodat. Možná jen místo Forda to chtělo většího fanatika. A Jablonsky zase jednou servíruje parádní téma. Jsem zvědavý jestli natočí zbytek. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není jiný učitel nežli nepřítel. Jen ten ti řekne, že jsi slabý tam, kde on je silný." Základní vojenskou službu jsem absolvoval, i když jsem po tom nikdy netoužil a k mý další službě vlasti, EU nebo zeměkouli již naštěstí nedojde, protože jsem již o několik desetiletí překročil věk pro získání admirálský hodnosti. Dneska už prostě svět zachraňujou děti a já jsem rád, že si našly jinou zábavu než poflakování s drogovým nádechem. Ať si tedy klidně dělají pořádek ve vesmíru, protože mne to taky přiměřeně bavilo, ale nejdřív si musí udělat úkoly a v osm večer budou doma v posteli. Jinak se neznám a admirál dostane na holou. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Milí Jůheláci, vracím se k systému očekávání - zhodnocení, které se mi tak krásně neosvědčilo při olymp/pyjskýh gejmech. Ten Endrůf gejm je v knižní podobě docela spektakulární počin, natažený od vyvrhnutí pindi na svět až kamsi po ležatou osmičku. S roztomilým humáčnistickým přesahem...... ba dokonce až entomologickým, ha! Po přečtení několika vrchních a povrchních komentářů mám podezření, že film se od podobných zbytečností spokojeně oprostil a má za cíl dodat pubíkům další usínací fantazii, v níž ovládnou svět, zachrání tu nejkozatější spolužačku před úlisným pedouchem, co by jí rád zprznil, aby jí následně prznili sami a to tak snaživě, až se jim beďárky na rosolovitých prdelích změní v eruptující kráterky (my, odpovědní starci, takto již dávno nesníme, ne ne ne a ne! Necháváme si zdát o zaplacených složenkách či o tom, jak nás vrcholový menežment vyznamenává před nastoupenou administrativou, ve spešlově případě dílnou). Tak schválně. === Film poměrně logicky zjednodušuje knižní děj, psychologická stránka Enderova rozvoje je značně potlačena, stejně jako progres komunikace mezi ním a přerostlou žouželí. Což je škoda, přeškoda. I tak jsem nucen konstatovat, že dobrý, vole! Pokud by Hoodovo dílo přivedlo byť jen procento adolescentních diváků ku Cardově sérii, místo, aby louskali obrýlená Bradavičnatá prasátka, stříknu radostí do textilu. Závěr doslova pláče po pokračování, zde jsem však skeptičtější, než ona Šádvelovo panna ohledně úspěšného ,,vystoupání na vrchol", a to bez ,,vedení" někým, kdo není absolutní mongol. Další díly Enderovy ságy ani zdaleka nenabízí tak akční prostředí (leda, že by došlo k uhnutí do Stínové série), to je totiž upozaděno úvahami o transcendentálnosti mezidruhové Solidarnośći. Nevím nevím, jestli se tohle holýúd odhodlá zaplatit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, a tak jsem se mohl nechat překvapovat... A že bylo čím. Film je nečekaně vážný, konverzační a zkrátka herecký, triky ani akce v něm rozhodně nehrají prim, a to mě velmi potěšilo. Stejně jako hlavní hrdina, který není klasický ufňukaný chudáček, jemuž nikdo nevěří, nýbrž sebevědomý mladý muž, jenž si jde za svým - respektive za tím, za čím jiní chtějí, aby šel. Harrison Ford dostal hodně prostoru, což je také fajn, Ben Kingsley byl spíše taková ozdoba, ale důležitá. Závěr jsem nečekal a jeho myšlenka - a tedy i myšlenka celého filmu - je chvályhodná. Škoda je jen pohříchu nevýrazné a nenápadité hudby a několika nelogických věcí - proč na závěrečnou strategii nepřišel nikdo z dospělých například (v knize to možná vysvětleno bude). Navzdory tomu, že se mi Enderova hra vcelku líbila, bych ale druhý díl oželel. Jak známe Hollywood, už by totiž nemusel být tak sympaticky "nevelkofilmový". Tři a půl. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (30)

  • Futuristicky vyhlížející automobil je koncept Audi Fleet Shuttle Quattro a designeři Audi ho navrhli přímo pro tento snímek. Ve scénách, kdy automobil řídí plukovník Graff (Harrison Ford), ve skutečnosti seděl v seriovém Audi A7 Sportback a konečný vzhled byl dotvořen pomocí CGI. (Saur.us)
  • Některé rekvizity k filmu byly vytvořeny 3D tiskárnami. (Cheeker)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Reklama

Reklama