Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Ilicka odpad!

všechny recenze uživatele

I believe I've seen hell. And it was... this. Myslela jsem, že Westernstory v této pětiletce nic netrumfne, ale stalo se. Obsah Magnuskova filmu nedává smysl, jeho sledování navíc provází fyzické utrpení ze scén, které tvůrci zamýšleli jako vtipy (?), ale nedá se jim při troše zdravého rozumu zasmát, také z naprosto nezvládnutého střihu, který dává vzpomenout na počátky kinematografie (viz Fuxoft: http://www.youtube.com/watch?v=EYBjxbVg_-E ) a pekelného mixu zvuku. PS: Pointa v tomto případě zabíjí. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Dramaturg neviděl text ani dalekohledem, jinak by nepřipustil dva prology: první tlouštíky postupně představí, druhý je seznamuje na odtučňovací kúře. Do stejného modelu dostalo Sedm hladových před pětadvaceti lety směs hořkosti, důstojnosti i vzpoury vůči systému; smíchuprostí Jedlíci se ani neobtěžují. Jen potřásají sádlem. Jednu věc umí neherec Magnusek náramně: vybrat si spoluhráče, kteří by ho nezastínili. A zase to zvládl, bohužel; herectví dostává na frak stejně jako ostatní profese včetně hudby odstrašující zejména v pasážích, kdy chce dojímat. Co dál? Jistě, humor. Jeho nejčastějším reprezentantem je sloveso šu..t. K popukání baví rovněž výrok "Jděte do pr.... a vys.. si voko!" Rafinovanější slovní hříčky zastupuje sousloví "Masáže, že!" A vrchol švandy zosobňuje dialog "Nemáte vteřinový lepidlo? - Vteřinku." ()

Reklama

Víteček odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl ty podivné záběry v TV. Teď jen aby taky někdy dávali děj. Film nikam nevede, většina záběrů je totálně divná, zvuk je kapitola sama pro sebe a "herci", kteří o film náhodou zakopli, byli dle svého výkonu nejspíš ještě otřeseni z pádu. Rozhodně bych to nezařadil pod komedii. Podle mě to nespadá pod žádný žánr. Možná tak pod domácí amatérské video. Tohle si v žádném případě nezaslouží recesních 5 hvězdiček, protože narozdíl od filmů Asylum a jim podobných prostě není čím se bavit. 0% jako vyšitých. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Normálně to asi bývá tak, že někdo (nějakej "filmař" nejspíš) dostane nápad, a tak na něj začne shánět prachy. Tady to bylo evidentně naopak - tady měl nejdřív někdo prachy na reklamu, tak k nim začal shánět filmaře. Konkrétně majitel nějakýho zdechlýho salonu krásy a jednoho hotelu. Pravděpodobně jde o tu samou osobu, a - já po tom nepátral - ale nic bych za to nedal, že to byl někdo z babišovy stáje (nebo babiš sám), protože do jedný z hlavních rolí prosadili toho zmrda stropnickýho, kterej potřeboval ten svůj kuní xicht před volbama trochu mediáně provařit (vzhledem k tomu, že nikdy v ničem pořádným nehrál a nikdo si ho jako herce s ničím nespojuje). Setkáváme se tu tedy se zajímavým novým trendem: product-placement už není "ve filmu", on je to film celý sám. No dobře, no. Taková je halt doba. Magnusek už se uklidnil a sám sobě nadělil roli dobrotivého méďy - tentokrát rezignoval absolutně na kritiku čehokoli a jen svým chlebodárcům poslušně zobe z ruky. Dodatečně nalepená chatrná kostrička děje je zamozřejmě k smíchu, ale ne tak, aby se člověk doopravdy zasmál. Takže celýmu filmu vévodí obskurní vykopávka Dáda (znáte ten trek od Supercroo... "jo, dádo, to je pro tebe! Terorizuješ nás už od osmdesátých či sedmdesátých či padesátých let, děvko! Terorizuješ už mýho fotra!" - můžou si tam přidat "..a budeš terorizovat i mýho vnuka"). Jako jestli jsem se párkrát zasmál, no možná jo. Určitě to není žádný skvost kinematografie. Ale 16% a 63. nejhorší film si to doopravdy nezaslouží. To mám zase pocit, že gényjové z čela žebříčku dali Magnuska do klatby za to, že se kdysi nebál říct trpkou pravdu těm hlupákům do očí. Je to zvláštní, ale pravdoláskaři ze všeho nejmíň rádi slyší pravdu. No a proti tomuhle vymítání Magnuska se snažím protestovat svýma pěti hvězdičkama. Čau, vi voly. ()

eugeene 

všechny recenze uživatele

Update po druhém shlédnutí: Snižuji hodnocení o jendu hvězdu. Podprůměrný děj s nelogickými dialogy, místy i vtipnými gagy a scénami, podprůměrné (a velice nevěrné) herecké výkony, které vyzdvihuje převážně neherec Chára a místy velice špatný sudovitý zvuk s nevhodnou a vlezlou hudbou. Nicméně nakonec a vidím jistý posun vpřed, převážně pak po obrazové stránce a kupodivu musím uznat, že jsem se bavil víc než u jiných českých "komedií" posledních let, jen si nejsem jist, že ve správném smyslu. Nejvic mě nudilo posledních 20 minut obsahujících "skvělé" Georgovy písně, kterých se vlastně ale nedočkáme, nulový pokrok v ději a téměř okamžitý konec postrádajcí smyslnější pointu. 15% SPOILER!!!!!!: Nikdo nezhubne... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 13 dní. (Mauzicek)
  • Prvotním impulzem k realizaci filmu byla pro režiséra Magnuska slova jeho syna, který řekl: „Tati, nežer tolik, nebo nám umřeš.“ (Fenk)

Reklama

Reklama