Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (710)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Věřil jsem, že Jonathan Levine dokáže z daného námětu vytřískat něco mnohem lepšího a vkusnějšího než Twilight, což se taky stalo, přesto mám z Warm Bodies poněkud rozpačité dojmy. V jednotlivostech je film velmi sympaticky cynický (způsob, jakým R "pozná" Julii prostřednictvím cizích vzpomínek), jindy zas zábavný a sebeuvědomělý (fór s Pretty Woman songem), ale celek se prostě topí v hodně neujasněných pravidlech. Když se nad tím člověk začne zamýšlet, nedává to zrovna mnoho smyslu. V "romantické fantasy komedii" (nevím, jakou jinou škatulkou snímek přiblížit) se to odpustit asi dá, u mne osobně ale rozpaky přetrvávají. Že hned od začátku nepřipomíná hlavní zombie postava (kvůli voice-over monologům) pudově jednající mrtvolu, ale spíše zpomaleného introverta, mi do celkové koncepce snímku prostě nepasovalo. Jako nenáročná jednohubka OK. 6/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromne milá, originálna a nevtieravo vtipná apokalyptická variácia na príbeh o Júlii a R-ovi. Zároveň to v správnych okamihoch dokáže byť napínavé či dojímavé. A vďaka sympatickým hercom bez problémov funguje aj ústredná romanca. Samozrejme, logiku v tom darmo hľadať, ale ako rozprávka o tom, že láska premôže aj zombie epidémiu... výborné! ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak zpočátku to působí celkem zajímavě a určitě netradičně - přece jenom "pohled na věc" ze strany zombíků - to tu snad ještě nebylo. Nicméně postupem času mě to tak nějak přestalo bavit a ke konci jsem k filmu cítil spíš odpor, protože hlavní myšlenka mi prostě v rámci zombie žánru přijde strašně blbá. Bezpochyby to má velmi dobré momenty, které dokáží jak pobavit, tak dojmout, nicméně mi to přišlo místy až moc romanticky prdlý (ve špatným slova smyslu) na to, abych tomu dokázal dát vyšší hodnocení. 55% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pri nelútostnom útoku Zombies sa odohrá zvláštna udalosť, keď jeden z nakazených zachráni živé dievča. To sa ocitne vo svete za stenou, ktorú ludia postavili, aby sa pred nemŕtvymi chránili, a skamarátenie sa s jej únoscom je jedinou cestou k záchrane. Zdá sa, že jej prítomnosť kamaráta bez života deň za dňom mení a začína sa pomalá revolúcia, ktorá môže dva znepriatelené tábory spojiť. - Warm Bodies bol tiež jedným z dôvodov, prečo si chcem tento rok niektoré horory pozrieť po dlhej dobe znova, pretože moje hodnotenie sa mi zdalo trochu prehnané. Má to síce neopozeraný dej plný zaujímavých nápadov, ktorým sa tento viacmenej jednotvárny hororový subžáner tvorcovia snažili zobraziť z trochu inej perspektívy, ale celkovo mi to po druhom pozretí pripadalo velmi nepríjemne presladené a miestami príliš romantické zrovna na úkor hororu. Tie digitálne potvory na výslednom dojme tiež velmi nepridajú. Záver sa ale podaril a myšlienky ku ktorým to smerovalo sa mi páčili, takže vôbec nelutujem, že som sa k tomu vrátil. To hodnotenie ale musí ísť trochu nižšie. + Patrick Sabongui + herečka z Wolf Creek a Lights Out + herec z The Shortcut + herečka z Viral + 2 herci z Mother! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, více jak rok jsem se těšila na originální zombie komedii, jenže tu jsem dostala jen na prvních pět minut. Od chvíle, kdy se totiž ústřední dvojice setká, jde všechno do kytek a z filmu se stává vykrádačka Romea a Julie, s tím rozdílem, že Romeo tu je přehnaně ukecanej zombík, což je vyřešeno tak, že se Hoult chová jako retard s omezeným slovníkem (což se mi teda daleko víc líbilo v druhé sérii Skins). A pointa, ke které to celé směřovalo, že láska oživí i mrtvolu, tak to už mě fákt srazilo do kolen. Jediný důvod, proč stojí za to film vidět, je Analeigh Tipton, která je fakt bezvadná. 40% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)
  • Postava Nory bola pôvodne napísaná pre herečku s hnedou kožou a polovičnú Etiópčanku, ale namiesto toho sa režisér rozhodol pre kaukazskú Analeigh Tipton. (Crybaby)

Reklama

Reklama