Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém království mají panovníka, kterého máloco udrží doma. Král Vilém (J. Čenský) s královnou Olivií (T. Kostková) jsou stále na cestách a s velkorysostí sobě vlastní přenechávají vládu nad říší královské radě, ve které mají hlavní slovo rádcové Ferenc (M. Vladyka) a Lorenc (J. Lábus). Jejich hlavním zájmem je vypisovat čím dál častěji nové daně, jejichž prostřednictvím získávají stále větší příjmy do vlastní kapsy. Práva obyčejných lidí chrání jen loupežník Karaba (O. Vetchý), který přepadá výběrčí daní a nespravedlivě vybrané peníze zase vrací původním majitelům. Když se mu narodí dcera Anička (K. Janovičová), uloží své loupežnické „nádobíčko“ včetně staré bambitky hluboko na dno velké truhly a vrátí se ke svému původnímu hrnčířskému řemeslu. Ve stejnou dobu se královským manželům narodí syn Jakub (T. Klus). Obě děti se později, na prahu dospělosti, setkají a ke slovu se znovu dostane loupežníkova bambitka, která napravuje zlodějinu královských rádců… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (695)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, na televizní poměry určitě. Kamila Janovičová i Tomáš Klus jsou sympaťáci, Miroslav Vladyka s Jiřím Lábusem si proradné rádce očividně užili a Ondřej Vetchý je loupežník jako ze žurnálu (nějakého loupežnického). Škoda těch planých satirických pokusů, příšerných postav krále a královny a množství vtipů, které tak úplně nevyšly. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Česká televizní pohádka - dříve sklízela uznání, dnes se tohle sousloví blíží spíše nadávce... Proto mě neuvěřitelně překvapilo, že tahle fungovala. Sice mě ničila současná dikce herců a modernismy, v pohádkovém univerzu působící divně, ale měla souvislou dějovou linku a sekáckého Ondřeje Vetchého v kůži... Mírný palec na horu a v kontextu místních odpadů nadhodnocení. ()

Reklama

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení letošních Vánoc, nejen, že pohádka má spád a děj, tak ale také obsahuje řadu vtipných scén, hlášek a narážek na současný ekonomický systém. Navíc se mi líbil i neherec Tomáč Klus v roli nemotorného zpočátku hloupoučkého prince. Jen mi trochu vadilo přehnaně používané slovo "kudla". ()

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza. Je to vtip nebo se to zkrátka jen nepovedlo? Obávám se, že úroveň českých televizních pohádek klesla za poslední desetiletí o pár levelů níž, bezesporu zásluhou totální scénáristické umdlenosti. Pro něco tak pitomého, jako je tenhle zoufale nepovedený pokus o hudební pohádkovou taškařici s Tomášem K(F)lusem v hlavní roli, totiž neexistuje adekvátní slovní ohodnocení. Je to nanicovatý, přihlouplý patvar, v němž se opět bezostyšně vykrádá jedna legendární pohádka za druhou (proradní ministři Ferenc a Lorenc jako by z oka vypadli, včetně ne náhodou podobných kostýmů, rádcům ze Šíleně smutné), namlouvajíc si tím bůhvíjak originální dojem. Vypnuto po necelé půlhodince. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ PŘED ZLEM JEDNOU UTEČEŠ, BUDEŠ UŽ UTÍKAT POŘÁD....... /// Bylo nebylo, v království daňově nepřizpůsobivých lidí, jeden loupežník dceru měl a král zas syna. Jak už to tak chodí, jedině láska by mohla zastavit vládu odborníků (sami si ji zvolili, patří jim to...) a zbavit tu zlodějskou sebranku imunity!... Taková to je pohádka s písničkama, ve který se dá (s trochou nadhledu) mrknout na tu naši demokratickou republiku. Za málo peněz (jde to i bez draka) se sympatickým obsazením, kapkou vtipu a normálníma dialogama. Kult z toho nebude, ale třeba tudy vede cesta ke vzkříšení český pohádky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy vláda šahá do vládních rezerv. 2.) Zjistím co mám dělat, když mě normální práce neuživí. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (156)

Zajímavosti (11)

  • „Zavolali mi z České televize, že se chystá na tuto roli konkurz. Věděli o mně, protože jsem již hrála roli Veroniky v ostravském seriálu o středoškolácích 4teens (od r. 2011). Tak jsem to šla zkusit znovu. Scénář mě zaujal hned na konkurzu,“ uvedla Kamila Janovičová, která ztvárnila roli Aničky. (SONY_)
  • Ve scéně, v níž si přijde princ Jakub (Tomáš Klus) za rádcem Lorencem (Jiří Lábus) pro peníze „na dárek“, můžeme na stěně vidět historickou Seutterovu mapu Moravy z 18. století. (SONY_)
  • Castingy na role se konaly v místech, kde natáčení probíhalo, konkrétně v Jablonném v Podještědí, v Brandýse nad Labem i přímo v Přerově nad Labem. (LEGACY)

Reklama

Reklama