Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém království mají panovníka, kterého máloco udrží doma. Král Vilém (J. Čenský) s královnou Olivií (T. Kostková) jsou stále na cestách a s velkorysostí sobě vlastní přenechávají vládu nad říší královské radě, ve které mají hlavní slovo rádcové Ferenc (M. Vladyka) a Lorenc (J. Lábus). Jejich hlavním zájmem je vypisovat čím dál častěji nové daně, jejichž prostřednictvím získávají stále větší příjmy do vlastní kapsy. Práva obyčejných lidí chrání jen loupežník Karaba (O. Vetchý), který přepadá výběrčí daní a nespravedlivě vybrané peníze zase vrací původním majitelům. Když se mu narodí dcera Anička (K. Janovičová), uloží své loupežnické „nádobíčko“ včetně staré bambitky hluboko na dno velké truhly a vrátí se ke svému původnímu hrnčířskému řemeslu. Ve stejnou dobu se královským manželům narodí syn Jakub (T. Klus). Obě děti se později, na prahu dospělosti, setkají a ke slovu se znovu dostane loupežníkova bambitka, která napravuje zlodějinu královských rádců… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (695)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Škoda snad jen toho, že my, české tlamy, máme takový zvrácený ( k zvracení) pocit a přesvědčení, zasmějeme-li se něčemu špatnému, pak je prakticky dobojováno, hotovo, vyhráno, fertig...a dvacet let zlodějny je vyřešeno. Úplně vidím ty obýváky Hele, mámo, ten Lábus, to je hlína, co, to se jim povedlo, jsem si zechcal slipy. A co teprve ty papírový peníze, táto, to je gól, ty snad měli křišťálovou kouli, to Ráthovi nandali. Takže je paradoxně možné, že si pohádku objednala nějaká kurva ze Strakovky (není důležité za koho kope), že je tedy ČT opravdu zkratka pro čuráčí techtle, a že je Klus dvojitý agent. Ovšem i já jsem jen slabá fena, svůj břitký intelekt odhazuji v dál, vidím-li kvalitní výpravu, zatímco mé slechy z konzervy konzumují celkem obstojný bigbít a co si budem nalhávat, pro zrzky jsem měl vždy slabost, pokud je navíc tak sladce šukatelná, volím taky kohokoliv ( Ja,Ja, natürlich, herr Henlein) a u piva to s chlapama rozebéřem. Koneckonců, on je ten bordel vlastně bezva, no ne? ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nějak mám problém rozdejchávat Jana Čenskýho, takže ten mě hned zpočátku málem odradil, jak jásal nad narozením prvního potomka. Evidentně v padesáti, vycházíme-li z biologického faktoru, matematické logiky a faktu, že se jako princ v kdejaké pohádce ženil už před třiceti lety. Aby bylo ještě veseleji, hned v další scéně při porodu umře maminka hlavní hrdinky. Do toho inflace klejícího citoslovce kudla, které sice slýchám, ale nikdy jsem ho nepobral (ale přísahal bych, že v jedné ze závěrečných scén Ondřej Vetchý, když na něj není vidět, řekl kurva, tak jak normální lidi říkají). Jinak je to ale pohádka veselá a příjemná, hlavně moc potěšil Tomáš Klus. Plus nadmíru zábavná dvojice královských rádců, i když v případě Jiřího Lábuse a jeho podání bezmála transky trochu přehnaná (a moc by mě zajímalo, jak rodiče vysvětlili dětem, co to s tím Vladykou měli za vztah). Celkově ale konstatuju značnou spokojenost a opět beru na milost televizní pohádky. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ó mamamíja! Na bambitku jsem slyšela samé pozitivní recenze, že prý to je jedna z lépe natočených současných pohádek. Tak teda nepotěšili mě, to vskutku ne. Představitelka Aničky je opravdu velmi půvabné děvče, jak by taky ne. Ony jsou zrzky celkově pěkné holky, ale herecky jí to moc nešlo. Velký problém, kromě dnešní nabídky mladé herecké generace, vidím také ve slabých scénářích a zvukové stopě. Když to srovnám s výletem do pohádek předrevoluční tvorby, tak je to nebe a dudy. Čím to je, že si těžko nacházím cestu k nynější české kinematografii? Bambitka patří do průměru našich soudobých filmařských počinů, z nichž občas nějaká nadprůměrná záležitost povstane. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší letošní česká pohádka. Výborný humor, příjemní herci (konečně někdo jiný než všechny ty Sabiny Laurinové apod.), milá hudba, hezké kostýmy a hlavně nadčasovost. ČT měla vsadit všechno na tuhle kartu, a ne na podivnou slátaninu jménem Micimutr. Těším se, až Tajemství staré bambitky uvidím znovu. Snad jen jedna výtka: co to proboha bylo s tou kudlou??? Bylo tohle nutný? ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Maminko, já už budu hodný. Jen mě netrestejte novými pohádkami. Na to se nedá dívat a v hlavní roli onan Klus. Proč tohle někdo točí. Mně se chce fakt brečet z té stupidity. Lábus našminkovanej jak transka, ty vole, já jdu do kolen, to samé Vladyka, Vetchý vyřídí holýma rukama početný zástup zbrojnošů v nejhůře natočené "akční" scéně všech dob, prsatá holka si hraje na loupežníka, Sobota v šedivém "civilním" plnovousu, slovenskou herečku Zuzanu Fialovou zapomněli předabovat a její čeština tahá za uši, děj je prošpikovaný písničkami všech stylů, ale postrádající stylovost, hlášky jak ze soft porna, kostyméři neuhlídali dobu, v jaké se příběh odehrává, a tak je k vidění kostým ala Zorro, středověké hadry i jakési neurčité století, a to samé platí o nezvládnuté architektuře. Proboha, alespoň zkontrolujte scénu, než jdete točit. Kdo se má na to dívat, na ty přehlídnuté chyby. Macharáček zabil poslední zbytky obstojných (televizních) pohádek a je vidět, že kus svého Panice, co je tak trochu na nic, propašoval i sem a natočil tak nějak volné pokračování. Režie, jestli se to tak dá nazvat, byla na hranici pětkrát vyhozeného studenta FAMU od závěrečných zkoušek. Těch režijních chyb, co tam bylo. Politická satira do vkusné pohádky nepatří. Zkázu dodělalo podezřele znějící slovo "kudla". Tímto na dlouho končím s českou pohádkovou tvorbou. 0% ()

Galerie (156)

Zajímavosti (11)

  • Anička (Kamila Janovičová) nejprve sekyrou porazí strom, aby zabránila jízdě královským rádcům s jejich vozem na peníze, ale v další scéně ona sama s tímto vozem pokračuje v jízdě cestou, která by měla být zahrazena stromem. (Izabela)
  • „Zavolali mi z České televize, že se chystá na tuto roli konkurz. Věděli o mně, protože jsem již hrála roli Veroniky v ostravském seriálu o středoškolácích 4teens (od r. 2011). Tak jsem to šla zkusit znovu. Scénář mě zaujal hned na konkurzu,“ uvedla Kamila Janovičová, která ztvárnila roli Aničky. (SONY_)

Reklama

Reklama